Hogy van mindenre időtök gyerek(ek) mellett?
Szerintem nem alien :D
Nem gondolom olyan nagy teljesítmények a házimunkát. Én mindig szerettem a rendet, a férjem is, így vigyázunk rá, elpakolunk magunk után. A gyerekeket is erre tanítjuk, nem hagyunk rájuk mindent. Nálunk sincs rendetlenség, max. por. Főzni nem szoktam minden egyes nap. A mosást a gép csinálja.
Házat mondjuk nem alakítanék. :)
Lehet, a gép mos de bepakolni aztán teregetni aztán később leszedni, hajtogatni (esetleg vasalni) szekrénybe pakolni idő idő idő. Ez mind a mosashoz tartozik gyakorlatilag.
Szerintem amúgy ezeket egy szobanövény típusú gyerek mellett meg mehet könnyen csinálni,plane ha nem is foglalkozik a gyerekkel normálisan.
Nálunk 3 pici van otthon, egyik még csak nem rég született. Valami mindig hátrányt szenved. Vagy a főzés, vagy a takarítás, vagy a gyerekekkel nincs rendesen időnk foglalkozni. A nap 24 óra, el kell fogadni hogy minden nem fér bele.
Aki ezt állítja hazudik, sokan csak szeretik ezt eloadni de tuti, hogy van valami a háttérben. Ha másnem az, hogy jóval kevesebbet alszik, ami hosszú távon nem egészséges.
Majd belejössz kérdező. Először is, minden gyerek más. Másrészt meg majd idővel könnyebb lesz. Nekem 2 gyerekkel könnyebb, mint amilyen az egy gyerekkel volt. 22 hónap van köztük és a nagyobb most lett 3 éves a napokban. Én most nem dolgozok, de másoddiplomázok, azaz tanulok. Iden kezdtem. Amig a kicsi 1 ev alatti volt el sem tudtam volna kepzelni. Mondanám, hogy szervezés kérdése de álszent lennék. A nagyobbik kölykömtől -amig egyedül volt (ugye majdnem 2 évig)- még a budira sem tudtam kimenni ordítás nélkül (ő ordított). Aztan valahogy ez megváltozott. Jött a kicsi, o allanodan szopott igy vissza kellett venni a tempóból.. megtanult mindenki alkalmazkodni a másikhoz. Kicsit tobb olyan dolgot csinaltunk amit lehet nyugodtan egyhelyben. Leültem pl a naggyal legozni, mig a pici rajtam aludt. A nagy megtanult ilyenekkel ellenni. Megszerette es a kicsi meg eppen ebbe no bele. Persze van amikor elvannak es van amikor ölik egymast.
Azért annyit mindenképpen hozzátennék, hogy nálunk nincs mese vagy tévézés vagy telefonozas, szoval én alvasidoben vagy este a kisebb gyerekem lefektetese es az első kelese kozt szoktam tanulni. (20-23ig kb.)
A takaritast siman megcsinalom. Kicsi a lakas es ha nincs rend, oriasi a kaosz. A gyereket is arra tanitom, hogy amivel nem jatszik azt pakolja el igy talan valamivel konnyebb. (Persze nem pakolja el de azert neha segit.. Es bizom benne, hogy egyszer csak el fogja tenni magatol a jovoben..)
Elvezd inkabb azt ami van... 💗
“Én most nem dolgozok, de másoddiplomázok, azaz tanulok. Iden kezdtem. Amig a kicsi 1 ev alatti volt el sem tudtam volna kepzelni. “
Làtod kèrdezô itt volt olyan is aki azt írta, hogy 1 èves a gyereke de ugyanannyi ideje van magàra mint elötte. ( ??? )
Szóval ilyen is van olyan is van ô sem èletrevalóbb ügyesbb nàlad, hanem szinte biztos, hogy több segítsège van vagy a gyerek ilyen tipusù aki mellett mindent IS lehet csinàlni. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!