Normális, hogy a majdnem 3 hónapos babám még mindig óránként kér enni?
Teljesen anyatejes iszisz baba. Néha kibírja a 2 óràt, de legtöbbször óránként kér. Este viszont jól alszik, van, hogy 3-4 órát is.
Volt valakinek hasonló babája?
Hasonló helyzetben vagyok.
Az én babám 2 hónapos.
Úgy tűnt, hogy van elég tejem. A babám nem volt elégedetlen, szépen is gyarapodott, de mégis nagyon maximum 2 órát bírt. Kb az egész napom szoptatásból állt, amivel nem is lenne baj, de van mellette egy 4 évesem is, akivel így semmi minőségi időt nem tudtam tölteni. Őt anno 6 hónapig kizárólag szoptattam, tápszert sem látott addig, így úgy voltam vele, hogy nehogymár most meg ne legyen elég a tejem.
De csak nem hagyott nyugodni a dolog, így kértem kölcsön egy mérleget pár napra és ledöbbentem... egy evésre maximum 70ml-t tudott kiszívni, de inkább kevesebbet😕 így pótlást kap és most simán kibír 3-4 órákat.
Közben elkezdtem tejserkentőket enni és inni. Hátha segít...
Normálisnak normális. Jó dolog a szoptatás de szerintem akinek több gyereke van + 0 segítsége az hosszútávon nagy valószínűséggel nem fog tudni 100%-ig a gyerek igénye szerint szoptatni.
Én igényszerint etettem, de azt a luxust hogy rajtam lógjon etetésen kívül egésznap, nem tehettem meg, és nem is akartam. 1-2 nap növekedési ugráskor okés, de nem egy ismerőstől hallottam hogy bizony nem csak akkor kéri nonstop. Nekem az már túlzás, hisz dolgom is van, nagyobb tesóval is ugyanúgy foglalkozni kell, háztartást ellátni. Kinek mi fér bele.
Egy babával még könnyebb megoldani amíg az anya sem érzi nyűgnek.
Nem mindig éhes amikor mellre kéreckedik. Az iszsz babák gyakorta csinálják ezt még jóval idősebbek is. Az enyém 1 éves,de még mindig vannak ilyen napjai,kortyol egyet kettőt utána megy tovább,de képes úgy sirni érte,mintha éhen akarna halni. Az iszsz általában nem anyának jó,hanem a babának. De neki mindenképp. Nem könnyű időszak ez kedves kérdező,én megértelek,de hidd el a babádnak a legjobb gondoskodást nyújtod. Nekem sem volt könnyű így szoptatni,kevesebb időm jutott magamra,a házimunkára,de nem csinálnám másképpen ha újra kezdhetném sem. A szoptatás nem csak táplál,szomjat olt,fájdalmat csillapít,nyugtat,altat,testközelséget,biztonságot nyújt a picinek. Valamelyikére egyelőre óránként,kétóránként szüksége van. Nem a tej kevés.
Szóval a kérdésre a válaszom,igen normális,és igen nekem is ilyen babám van/volt. Ma van a szülinapja,1 éves. 11 kg 83cm,gyönyörűen gyarapszik,érzelmileg kiegyensúlyozott,és még mindig iszsz.❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!