Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy oldjatok meg 1 honapos...

Hogy oldjatok meg 1 honapos baba mellett, hogy egyetek, igyatok, kimossatok stb.?

Figyelt kérdés
Apuka 12 orazik, nincs segítségem. Illetve 2 hete hasmenesem van amitol negugyse tudok enni, kijon minden, gyenge is vagyok. Csak ringatva van el, egyebkent sir, sirasa kozben az eves nem opcio. Normális anya nem tud szerintem. Csak nem tudom elkepzelni masnak a napjat.. Hogy tud letezni. Olyanok segítséget nem kerem akinek anyuka apuka segit, vagy főz... Stb az ugy könnyű. Köszi a tippeket, mar a halalomon vagyok.

2020. nov. 8. 13:54
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
77%

Szoptatás kozben ettem, ittam. Amikor aludt a tobbit. Párom is sokat volt távol, de egyszer hazajon 12 ora utan is..

Nekem sem volt segitsegem, mégis toppon voltam, setaltam minden nap, takaritottam, foztem, nem állt meg az elet..

Próbáld rendezni a napjaitokat, az onsajnalat sehova nem fog vezetni.

2020. nov. 8. 15:57
 22/42 anonim ***** válasza:
70%

Rendben kérdező akkor ne nézz szembe a tényekkel. Javaslom hogy válj mihamarabb fényevővé rajtad más már nem fog segíteni.

A másik opció hogy esetleg kicsit magadba nézel mi lehet az amit rosszul csinálsz és min kellene változtatnod a saját és babád érdekében.

Itt a legtöbben segítő szándékkal irtak. Felelős felnőtt ember vagy bizonyára tudod mi a jó neked. Az életképtelenségre nincs gyógymód.

2020. nov. 8. 16:00
 23/42 anonim ***** válasza:
79%

“Segítségem abszolút nem volt, senki soha nem segített egy percre sem. Apuka minimum 12 orazott, és utána nem vártam el hogy munka után babazzon. Ez sajnos a nő feladata a nagyreszben.”

Én ekkora hülyeséget rég olvastam itt. Hogy nem adod a porszívót a kezébe még értem, de hogy a saját gyerekével se foglalkozzon azért mert dolgozott? Akkor ő nem is apa, csak egy dolgozo férj.

2020. nov. 8. 16:01
 24/42 anonim ***** válasza:
60%

Enyém is sírt ha letettük, megérett az idegrendszere és már nem sír egyedül pl a jatszó szőnyegen vagy a pihenőszékben.

Akkor ettem, ittam, mosogattam, főztem mikor aludt, vagy magamra kötöttem, de az első 6 hét alatt nem. Nem véletlen van gyermekágyi időszak, 50, 150, évvel ezelőtt is létezett, hiába hitegetnek titeket azzal, hogy azonnal mentek vissza a földekre dolgozni.

Ne beszéljünk a csecsemő halandóságról, meg az egyéb megoldásokról, hogy félig a földbe ásták a babákat, hogy tudjanak kapálni. Neeee hasonlítgassuk már magunkat 150 évvel ezelőttel.

Ott ki kellett ganéjozni 1 vályog házat amiben volt 1 tisztaszoba, amit mutogattak a vendégeknek, amúgy meg döngölt föld.

Több generáció lakott együtt, és ha nem volt a gyerek el a földön, nagymama vigyazott rá.

Szóval igen, minden generációnak megvan a maga keresztje, lenézni ezt, f@szság! A sokat emlegetett régi szép időkben generációk éltek együtt, volt segítség, most már senki se osztja meg ilyen szinten az életét a nagyszülőkkel, persze, hogy felszaporodtakbaz ilyen problémák.

Na meg a sokat ismételt régi időkben volt 10 gyerek, amiből 5 élte meg a felnőtt kort. Meghal egy baba ide vagy oda alig számított. Itt azért elég negatít felhangja lenne, hogy a "mosás közben magára hagyott gyerek belement a patakba és megfulladt".

Mindegy, úgyis csak a billzetet koptatom.

Kösd fel a gyereket, de legyél türelmes kérdező. Könnyebb lesz idővel.

2020. nov. 8. 16:16
 25/42 anonim ***** válasza:
67%
Ne haragudj kérdező, de ha egy 1 hónapos gyerek mellett nem tudod megoldani, hogy igyál, akkor rajtad nem lehet segíteni. De nem is baj, ha nem iszol, legalább wc-re se kell menned, mert gondolom azt sem tudod megoldani, hiszen ahhoz le kéne tenni a gyereket 2 percre.
2020. nov. 8. 16:17
 26/42 anonim ***** válasza:
72%
Az elején még sajnáltalak, de most azt gondolom, hogy ha vitát indítani (te írtad, hogy ezt akartad) van energiád, akkor csak nem lehet olyan rossz neked.
2020. nov. 8. 16:17
 27/42 anonim ***** válasza:
59%
Köszönöm 24 az nálam is kiverte a biztosítékot. Persze az már a gyerekkel se foglalkozzon. Hát azért nekem nem azért van férjem, hogy legyen plusz egy gyerekem, de kinek hogy.
2020. nov. 8. 16:20
 28/42 anonim ***** válasza:
72%
Amíg ide pötyögted a válaszokat, simán ehettél volna valamit, meg ihattál volna 3 pohár vizet. Sőt a mosógépet beindítani sem tart több ideig.
2020. nov. 8. 16:23
 29/42 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam kommenteket...

Alvás alatt, hordozáskor, vagy miután hazaért az apja/ apjuk.

Nem vagyok szuperanyu.. sőt..

De egy 1,5 éves és egy újszülött mellett is megoldottam.

Férjem reggel 5-től este 8-ig van el.

Munka+suli +utazás.. mellette diplomázik is ( ez másik suli)

Elején pont nem volt segítségem, pedig azért picit számítottam rá.( apu mèg szintén dolgozik, anyut pedig műtötték, anyósék több100 km)

Van amikor azt sem tudom hol áll a fejem, de megoldom.

Nálam a nagy bántotta a picit.. szóval arra is kellett figyelnem, hogy ne férjen hozzá.

Magamrakötöttem/ kötöm sokszor.

Prioritások.

Megtanultam mindent adott pillanatban megcsinálni, nem elölhagyni.

Gépiesítettük a lakást : szárítógép, mosogatógép

Vettem 4 ruháskosarat.. ha így sincs időm hajtogatni, vagy épp vasalni.. akkor megcsinálom késő este.vagy pár nappal később. Megtanultam rácsukni az aktót a gardróbra🙈

Inkább a gyerekekkel megyek az udvarra, vagy sétálni/ játszóra, vagy foglalkozásra.

És van amikor este a dackorszakos miatt sírok, hogy nem tudom kezelni.. de ez csaj a sajnáltatás.. mert összességében nem panaszkodhatok.

De vannak rossz napjai mindenkinek.

Akinek nem

Az valóban szuperanyu/ ősanyu

2020. nov. 8. 16:42
 30/42 anonim ***** válasza:
57%

13!

“Lehet durván hangzik, de ha lerakod és sír hagyd. Előbb utóbb elalszik. A mi lányunk nagyon nyugodt baba, de ha rájön a sírás nincs egyszerre felkapva és hamar meg is nyugszik.

Nekem mindenre jut időm, a párom nem sokat tud segíteni, de mindent megoldok. A héten még nagytakarítás is csináltam. Semmi sem lehetetlen.”

Persze, ugy meglehet csinalni mindent, hogy ugy teszel mintha ott se lenne a baba. Nem megnyugszik csak feladja a sírást, mert kb teszel rá

2020. nov. 8. 17:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!