Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek, ha enyhe irigysége...

Mit tegyek, ha enyhe irigységet érzek mások kislánya láttán, miközben nekem kisfiam lesz?

Figyelt kérdés

Nagyon kislányt szerettünk volna a férjemmel, mi több két, kislányt, valahogy soha el sem tudtam képzelni, hogy fiam legyen. Borzasztóan vágytam arra, hogy átélhessem azt az erős, bizalmas és szeretetteljes anya-lánya kapcsolatot, amit olyan sok helyen látok és ami kisfiúval nyilván nem átélhető bizonyos szempontból, hiszen vele nem lesznek közös bizalmas "lányos" dolgaink.

Persze, tisztában voltunk vele, hogy kisfiú is lehet és az ultrahangon kiderült, hogy egyértelműen kisfiú.

Bevallom, kicsit csalódottak voltunk pár napig, aztán túllendültünk a dolgon, várjuk már, hiszen sosem volt még babánk, és a lényeg, hogy egészséges legyen. De körülöttünk persze mindenkinek kislánya született/születik és bevallom, olyan rossz érzés, irigység fog el, mikor látom a képeiket meg azokat az aranyos kislányokat... nem tudom elűzni a gondolatot, hogy bárcsak inkább kislányom lenne :/

Természetesen borzasztó lelkiismeretfurdalásom van emiatt és nem akarom, hogy a babám lássa kárát. Tudnátok tippet, tanácsot adni, ha voltatok ilyen helyzetben? Nem lehurrogást várok, én is tudom, hogy ezek nem normális gondolatok és változtatni akarok rajtuk.

2020. okt. 30. 09:19
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
42%

Én is döbbent, meg egy icipicit csalódott voltam, amikor hármaskáról kiderült, hogy fiú. Én Csicsóné akartam lenni, és picit még mindig irigylem a 3 lányos ismerőseimet, meglepően sokan vannak.

De! A kisfiam sokkal bújósabb, ragaszkodóbb volt mindig is, mint a nővérei, és évek óta van egy közös hobbink is, ahová sokkal szívesebben elmegyek vele, mint a másik kettővel arra, ami csak nekik a szívügyük, én meg csak az örömüknek tudok örülni.

Szóval ne izgulj, normális, amit most érzel, az itten hülye károgókat tojd le, de majd rájössz, hogy a kisfiad egy nagyon szeretnivaló személy önmagáért, nem a neme miatt.

2020. okt. 30. 10:27
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Közel azonos kereset? Csak nem a titkárnője vagy, akit előléptetett ágymelegítővé?
2020. okt. 30. 10:33
 13/29 babyboom567 ***** válasza:
95%

Te valamit nagyon túlgondolsz.

A férjem és az anyja között nagyon belsőséges kapcsolat van,nekem sosem volt ilyen az anyámmal.

És az én kisfiam is egy bújós, simizős,szeretetgombóc.

Nem tudom milyen anyalánya dologra gondolsz, de a sminkelésen kívűl,egy fiúval is ugyan úgy lehet mindent csinálni(főzőcskézni,kreatívkodni,babázni , szerepjátékozni).

Kisfiammal, rengeteg közös bizalmas dolgunk(inkább rutinunk, mert még csak 4 éves),de pl az apjával ezeket nem csinálja.

szerintem csak túlgondolod az anya lánya dolgot.

2020. okt. 30. 10:35
 14/29 anonim ***** válasza:
94%

Az abortuszos trollkodik.

Ki kéne vágni innen a nők nyomorán élvezkedő majmokat.

2020. okt. 30. 11:10
 15/29 anonim ***** válasza:
95%

Én újszülött korában elvesztettem egy kislányt.

A következő babaprojektbe fogva meg voltam veszve, hogy nekem csakis kislány kell!!

Mondanom se kell, fiú lett. Minden egyes ultrahangra úgy mentem, hogy eddig talán tévedés történt, most majd mégis kiderül, hogy kislány...

Maradt kisfiú. Először csalódott voltam, de aztán megszületett, és rögtön odavoltam érte.

Azóta kislányom is van, akit szintén őrülten szeretek, ugyanakkor állítom, hogy az anya-fia kapcsolat valami egészen más dimenzió. A fiam egy kis vagány gombóc, mégis valahogy sokkal ölelősebb, bújósabb mint a lányom. A legjobb dolog, ami történhetett velem!

Ne félj! Ha itt lesz már, nem lesznek kétségeid.

2020. okt. 30. 11:11
 16/29 anonim ***** válasza:
81%
Majd a kovetkezo. De en ezt fel nem foghatom. Lenyeg,h egeszseges legyen. Majd megtudod ha megszuletik,h nem a neme szamit.
2020. okt. 30. 11:44
 17/29 anonim ***** válasza:
86%

Elsőszülött lány vagyok, van egy öcsém. Sosem volt köztünk anyukámmal az a rózsaszín, legjobbarátnők vagyunk hollywoodi tündérmese, édesapámmal sokkal szorosabb a kötelék, míg az öcsém tényleg egy bújós, anyásabb valaki (így 16 évesen is:D).

Szerintem ez személyiségfüggő. Mivel én édesapámra hasonlítok, vele sokkal könnyebb mélyebb kapcsolatot kialakítanom.

Ugyanakkor megértem, hogy csalódott vagy, nem erre számítottál, de el fog múlni, amint megszületik. Utána már nem is lesz olyan opcióa fejedben hogy "de mi lenne ha lány lenne". fiú lesz és kész. és imádni fogod:)

2020. okt. 30. 12:04
 18/29 anonim ***** válasza:
91%
Nem barátnőnek kell egy kislány. Arra ott vannak a kortársaid.
2020. okt. 30. 13:20
 19/29 anonim ***** válasza:
86%

Nyugi legkésőbb a születése pillanatában helyére kerülnek a dolgok, és ahogy más is írta oda nem adnád majd senkiért.

Hasonlóan voltam mint te. Lányt szerettünk volna, de fiú lett. Pár nap alatt lerendeztem magamban de a terhesség végéig volt bennem egy icipici csalódottság. De mikor megpillantottam úgy éreztem ő a legcsodásabb baba akit valaha láttam. És minden végleg a helyére került. Iszonyú anyás kisfiú és már el sem tudom képzelni magam lányos anyaként. Nálunk nem lesz második de ha lenne akkor tuti megrémülnék ha lány lenne 😃

Szóval nyugi el fog múlni teljesen amit most érzel. És rájössz majd te is hogy ahogy az anya lánya kapcsolatnak úgy az anya fia kapcsolatnak is nagy varázsa van.

2020. okt. 30. 14:01
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Fiúnk és lányunk is van. A lányok apásak,a fiúk anyásak :)
2020. okt. 30. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!