Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik azok a baba holmik amiket...

Mik azok a baba holmik amiket így utólag nem vennétek meg, mert nem volt kihasználva?

Figyelt kérdés
2020. okt. 9. 11:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
78%

Hordozókendő. Rábeszéltek, milyen jó lesz nekem, hát egy kezemen meg tudom számolni, hogy a két gyerekem összesen hányszor volt benne. A fiamnak nem volt benne baja, csak szimplán jobban szerettem a babakocsit, a lányom meg üvöltött benne, ő simán elnézelődött háton/hason fekve, nem igényelte hogy állandóan kézben legyen.

Illetve a fiamnál az 50-es és 56-os ruhák, 57 centivel született, úgyhogy utóbbiakat még csak-csak raádtam kb. a születése után két hétig, de utána már 62-esek kellettek.

2020. okt. 9. 20:16
 22/27 A kérdező kommentje:
Hú de sokan írtatok, nyomtam a zöldet köszi.🙂
2020. okt. 9. 20:19
 23/27 babyboom567 ***** válasza:
75%

Bölcső(kb 2 hétig fért el benne)

Pelenkázó komód(3x volt pelenkázásra használva 1x a doki,2x a védőnő szülés után,most tévéállvány)

56-62es bodyk

harisnyák

bármilyen kocsicipő,tutyi,ilyesmi

lábasnadrág

légzésfigyelő(ez a bölcsőbe nem lehetett berakni,mire lett kiságyunk és a gyerek aludt benne, akkor már nem raktuk be)

mellszívó

pólya

mikrós sterilizátor(ez nem fért be a mikróba,ha befér használtam volna, de így sem volt semmi gond)

Etetőszéket is írhatnám,mert mikorra már ennie kellett sosem ült benne, viszont nekünk csecsemőszűkítős, dönthető ,hinta funkciós volt, és kb 4-5 hónapos koráig üldögélt benne míg én a konyhába voltam,de etetőszékként kb sosem használtuk.

Babamérleg(bár ezt csak béreltük, de semmi haszna nem volt)

Kézi elektromos orrszívók(több félével próbálkoztunk,a porszívósat akartuk lecserélni, hisz panelba lakunk, éjjel 2kor elég gáz,de mire pl hallottam a noosibórol addigra mát nem csináltunk ekkora beruházást)

És tudom ,hogy nem ez volt a kérdés, mi is későn tudtuk meg, de csináltassatok egészségpénztári kártyát, rengeteg mindent lehet vele fizetni(pl dmben, mint egy bankkártya).Nekünk 1 éves volt a gyerek mikor csináltattuk,és a következő évben 70ezer adó-visszatérítésünk lett, pedig csak, pelus tápszer,meg ilyesmiket vettünk.Ha már születésnél tudjuk ezt a lehetőséget, akkor szerintem a max összeget vissza tudjuk igényelni abban az évben.

2020. okt. 9. 22:04
 24/27 anonim ***** válasza:
23%
Azért a légzésfigyelő nem felesleges, mint ahogyan írták. Szerencsétek, hogy végül "feleslegesnek" bizonyult, de bizony sok újszülött életét mentette vagy mentette volna meg. Gondolom a spontán légzéskimaradásról vagy rosszabb esetben légzésleállásról, ami újszülötteknél előfordulhat még nem hallottatok vagy nem figyeltetek oda eléggé terhesgondozáson. Amúgy kölcsönözni is lehet, nem kötelező megvenni.
2020. okt. 10. 18:18
 25/27 anonim ***** válasza:
64%
24 nem azért tartják feleslegesnek, mert nem jelzett, hanem mert nem tudták használni. Mert olyanban aludt a gyerek, amibe bele se fért, vagy folyton rajtuk aludt, vagy velük stb. Az, aki végül nem is altatja pl. a kiságyban, ahova a légzésfigyelőt teszi, tényleg úgy érezheti, hogy tök feleslegesen vette meg, főleg, hogy hiába nem használta egyszer se, vagy max. kb. 5 alkalommal, még fél áron se lehet eladni és azért ezek nem olcsó dolgok.
2020. okt. 10. 18:24
 26/27 anonim ***** válasza:

Nekünk babaobolben alszik és pelenkara csiptetheto van emiatt. Elvileg együtt alvasnal erre sem garantál a gyártó de en teszteltem és csak arra nem érzékel, ha mellettem van a legzesfigyelo. Kell neki a has mozgása mindenképp. Azt meg nem lehet szimulálni más rezgessel. Tényleg sokat teszteltem. Csak max a gyártó nyilván nem akar felelősséget vallalni “nem laboratóriumi” körülményekre. De nyilván a matrac alatti egyáltalán nem használható sem

Babaöböl esetén sem együtt alvasnal. Mivel az mocorgast érzékel és nemcsak a tipikus legzomozgast. Ha a pelenkással a tenyeremben maszkalok de nincs liftes mozgás akkor csipogni kezd pl. Szoval annak nem elég az, hogy mozog. Fel-le mozgás kell neki.

2020. okt. 10. 19:48
 27/27 anonim ***** válasza:
A pelenkázó asztal felesleges volt, kb 3 hónapos koráig tudtuk használni, illetve vettünk egy tartalék babakocsit a mamádékhoz, hogy ha majd megyünk oda autóval ne kelljen a babakocsinkat is vinni... 2-szer volt benne a gyerekünk... Vettünk egy tartalék babaágy matracot is, sosem volt használva... Mellszívóból is vettünk egy kézit és egy elektromosat is, de egyiket sem használtam. Játszó szőnyegből vettünk egy kerek alakú kb 1 m az átmérője, keresztbe felette van 2 rúd és pár lógó játék, addig tudtuk használni amíg át nem fordult es le nem kúszott róla, kb 2-3 hónapot, illetve vettünk egy ikeás nagyobb játszó szőnyeget, de az is csak kB 120*120 cm négyzet, hamar lemászott róla...
2020. okt. 10. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!