Mik azok a baba holmik amiket így utólag nem vennétek meg, mert nem volt kihasználva?
Hordozókendő. Rábeszéltek, milyen jó lesz nekem, hát egy kezemen meg tudom számolni, hogy a két gyerekem összesen hányszor volt benne. A fiamnak nem volt benne baja, csak szimplán jobban szerettem a babakocsit, a lányom meg üvöltött benne, ő simán elnézelődött háton/hason fekve, nem igényelte hogy állandóan kézben legyen.
Illetve a fiamnál az 50-es és 56-os ruhák, 57 centivel született, úgyhogy utóbbiakat még csak-csak raádtam kb. a születése után két hétig, de utána már 62-esek kellettek.
Bölcső(kb 2 hétig fért el benne)
Pelenkázó komód(3x volt pelenkázásra használva 1x a doki,2x a védőnő szülés után,most tévéállvány)
56-62es bodyk
harisnyák
bármilyen kocsicipő,tutyi,ilyesmi
lábasnadrág
légzésfigyelő(ez a bölcsőbe nem lehetett berakni,mire lett kiságyunk és a gyerek aludt benne, akkor már nem raktuk be)
mellszívó
pólya
mikrós sterilizátor(ez nem fért be a mikróba,ha befér használtam volna, de így sem volt semmi gond)
Etetőszéket is írhatnám,mert mikorra már ennie kellett sosem ült benne, viszont nekünk csecsemőszűkítős, dönthető ,hinta funkciós volt, és kb 4-5 hónapos koráig üldögélt benne míg én a konyhába voltam,de etetőszékként kb sosem használtuk.
Babamérleg(bár ezt csak béreltük, de semmi haszna nem volt)
Kézi elektromos orrszívók(több félével próbálkoztunk,a porszívósat akartuk lecserélni, hisz panelba lakunk, éjjel 2kor elég gáz,de mire pl hallottam a noosibórol addigra mát nem csináltunk ekkora beruházást)
És tudom ,hogy nem ez volt a kérdés, mi is későn tudtuk meg, de csináltassatok egészségpénztári kártyát, rengeteg mindent lehet vele fizetni(pl dmben, mint egy bankkártya).Nekünk 1 éves volt a gyerek mikor csináltattuk,és a következő évben 70ezer adó-visszatérítésünk lett, pedig csak, pelus tápszer,meg ilyesmiket vettünk.Ha már születésnél tudjuk ezt a lehetőséget, akkor szerintem a max összeget vissza tudjuk igényelni abban az évben.
Nekünk babaobolben alszik és pelenkara csiptetheto van emiatt. Elvileg együtt alvasnal erre sem garantál a gyártó de en teszteltem és csak arra nem érzékel, ha mellettem van a legzesfigyelo. Kell neki a has mozgása mindenképp. Azt meg nem lehet szimulálni más rezgessel. Tényleg sokat teszteltem. Csak max a gyártó nyilván nem akar felelősséget vallalni “nem laboratóriumi” körülményekre. De nyilván a matrac alatti egyáltalán nem használható sem
Babaöböl esetén sem együtt alvasnal. Mivel az mocorgast érzékel és nemcsak a tipikus legzomozgast. Ha a pelenkással a tenyeremben maszkalok de nincs liftes mozgás akkor csipogni kezd pl. Szoval annak nem elég az, hogy mozog. Fel-le mozgás kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!