Mik azok a felesleged idő és energiarabló dolgok, amit "muszáj" csinálni a babával/babának, de utólag mégis feleslegesnek tartjátok?
Fogalmam sincs, hogy mire gondolsz. Ha valami muszáj, akkor nem lehet felesleges.
Vagy mondjuk ilyesmi, mint a vasalás?
Marhára nem muszáj és igen, felesleges.
Amit irtal, jo pelda. Nalunk aprosagok voltak, amiket elmondott a vedono elso gyereknel de masodiknal mar csak mosolyogtam rajta mikor az uj megint elmondta, pl.:
- popsikremet szivecske alakban kenjuk a vegbelnyilashoz (nem kell, boven eleg bekenni ott mindenfele formazas nelkul)
- minden torleshez uj popsitorlot veszunk (nem kell, behajtom es a masik oldala total tiszta, igy 3-4 torlot hasznalok el egy pelizesnel a 6-8 helyett)
Most igy ez a ketto jutott eszembe.
- ruha vasalás (bőven elég a 40 fokos mosás)
- textil pelus vasalás (95 fokon mosva bőven jó a bukott textil mosása, később pedig elég a többi ruhával együtt mosni, ha már nem bukik sokat a baba)
- tápszerhez víz forralás és visszahűtés langyosra. Teljesen jó ha alapból annyira melegíted fel a vizet, hogy jó legyen a bekeverés után.
- víz hőmérőzése
- minden használat utáni cumisüveg sterilizálás. Én naponta csináltam csecsemő korban, később meg simán csak elmostam.
- popsi krém használata minden egyes alkalommal. Fél éves kor után már csak a kaki után krémeztem, amúgy meg a popsi törlő elég a pisihez. Persze csak ha nem érzékeny a baba bőre.
Hirtelen ennyi :)
Rögtön a vasalás jutott eszembe.
1. gyereknél még vasaltam 3 hónapos korig, akkor jött a bátyám és mondta, hogy ők a harmadik gyereknél leszoktak róla. Attól a naptól kezdve én se vasaltam, beláttam, igazuk van :D
Most fog születni a 2. babánk, eszembe sincs vasalni.
Mindennapos fürdetés. Az újszülött nem koszos, még a keze-arca sem az, a pelenka alatti rész pedig naponta többször le van alaposan törölgetve. Lányom születésénél már a kórházban is csak kétnaponta engedték fürdetni.
Babaruha-vasalás - leírták előttem.
Legfontosabb: anya lázas betegségénél az anyatej lefejése és kiöntése:( Lázasan is lehet szoptatni, sőt, még némi ellenanyag is termelődik a tejben a betegség ellen. Még a 40 fokos anyatej sem fogja megégetni a baba torkát:), a bacik átjutása pedig nem lázfüggő, sőt, magasabb hőmérsékleten épp, hogy nem lubickolnak olyan vidáman a bacik, pont ez a láz lényege.
úgy általában a rutinszerű fejés is tök felesleges. ha igény szerint mellre van téve a baba, akkor pont annyi tej termelődik, amennyire szükség van, nem kell "kiüríteni" a mellet. Fejni csak akkor kell, ha valamiért szaporítani akarjuk a tejet vagy átmenetileg nem tudunk szoptatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!