Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van aki használta a babajelbes...

Van aki használta a babajelbeszédet gyermekével?

Figyelt kérdés
Mikor kezdtétek tanítani, milyen jelekkel? Mikor jelelt vissza először? Mennyi jelet haszáltatok a napi rutin során? Írnátok pár mondatot hogy hogxan zajlott nálatok? :)
2020. szept. 13. 10:13
 1/4 anonim ***** válasza:
29%
:DDDDDDDDDDD Nem. 11 hónaposan mondta az első szavait. Addig meg mutogatással is értettük egymást :DDD Jelbeszéd? A beszédet tanítsd neki!
2020. szept. 13. 10:30
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

Mi igen. Nagyjából 5 hónapos korában kezdtük el, de csak azért, hogy lássa, hogy mit kell mutatni, ha szeretne enni vagy valami. Kb 8 hónapos volt mikor először kezdte ő is használni a jelelést. Azokat tanítottuk meg, hogy köszönöm, kérem szépen, még( ha pl kér még enni) és, hogy kész vagyok( ez is leginkább evésnél, ha befejezte és nem kér többet).

Baromi nagy segítség volt szerintem, 8 hónapos még nagyon nem fog beszélni a gyerek és így tök jó volt. Másfél éves koráig nem tudta egyébként kimondani, hogy kérek szépen stb. Aztán mikor már tudta mondani, mondta, de ugyanúgy hasznáni a jelelést is időnként. 2 éves most és már nem használja. 5 hónapos a kistesó, náoa még nem kezdtük el( majd ha már hozzátáplalunk akkor, még pár hét).

2020. szept. 13. 10:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Én nem tanítottam meg, mert hátráltatja a beszédfejlödést. Azt, hogy kérek és köszönöm biztosan nem tanítanám, mert teljesen felesleges, csak udvariassági szavak. 3 éves kora után kezdett beszélni a lányom, azt mindig jól elmutogatta ha éhes, vagy ilyen alap dolgok, lehet ennél is később beszél ha jelelünk vele.
2020. szept. 13. 13:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Használtuk, de sajnos már nem emlékszem mennyi idősen jelelt vissza, de két éves 4 hónapos volt, mire elkezdett beszélni, és utána gyorsan mondatokban, nem mekegve..

Nem hinném, hogy a beszédet hátráltatta volna, de hihetetlen milyen kis okosak és szuper volt, amikor séta közben vagy otthon apukáját jelelte, hogy rá gondol épp. Pedig apa azt tudta mondani már, de volt, amikor jellel mutatta. Legelső jel volt a könyv, használta is, hogy olvassunk. Alma, keksz, tej, inni, enni, apa, anya, még kaksi, kb ezeket használta.

2020. szept. 13. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!