Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babakötvény kérdés! Hogyan...

Babakötvény kérdés! Hogyan járnánk jobban?

Figyelt kérdés

arra gondoltam,h mivel Otp-s vagyok,áthozatnám a babám kötvényét!jobban járok anyagilag ha hagyom a Kincstárnál vagy az a jobb ha az Otp-be átrakatom?

köszönöm a válaszokat

2010. aug. 3. 22:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

OTP belül ingyen utalok.

egy nem közgazdász végzettségű, szintén anyuka

2010. aug. 4. 14:32
 22/32 anonim ***** válasza:

előző

minden bank egyforma, sajnos,nem kell fényezni egyiket sem:-(((((

2010. aug. 4. 14:33
 23/32 anonim ***** válasza:
Utolsó anyuka, itt most már nem az ingyen utalásról van szó, hanem hogy az OTP-ben nem kamatozik az összeg, állítólag meg ha az Államkincstárnál hagyod, akkor ott igen.
2010. aug. 4. 14:33
 24/32 anonim ***** válasza:

Ez hogy jött ide, hogy OTP-n belül ingyen utalsz? Tényleg nem látok összefüggést semmivel, amit irtam...

Én, mint emlitettem, pl. KHB-s vagyok és MINDENHOVA ingyen utalok, nem csak a bankon belül... és az interneten keresztül, tehát ki se teszem a lábamat itthonról .Bankba csak akkor járok, ha kp kell valamiért.

Kérdésre válaszolva: igen, ha már létezett babakötvény, mikor a baba született (márpedig nálad igen), akkor semmi teendőd, 18 éves korában a MÁK-től felveszi a pénzt kamatostul és kész. Mivel még nincs 18 a gyerekem, igy nem tudom, hogy kell-e majd az az igazolás, amit MÁK küldött a gyerek születése után, vagy elég, ha ott igazolja magát... Szóval technikai részleteket nem tudok, majd egyszer utána kéne nézni...

2010. aug. 4. 14:38
 25/32 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál, ez igen hasznos válasz volt számomra! :) Persze a részletek addig még nyilván ezerszer változni fognak, meg a nyomatványok is, meg minden. (Remélem, új kormány nem törli majd el, hogy aki nem vitte át bankba, az nem kaphatja majd meg). :) Köszi még egyszer.
2010. aug. 4. 14:41
 26/32 anonim ***** válasza:
2 éves gyerek anyukája, csak akkor veheti fel 18 évesen a gyerek a pénzt az államkincstárban, ha bemész és megnyitod neki ott a számláját. Kamatot csak akkor adnak rá, ha az államkincstárban lekötöd x évre a pénzt amit ad az állam, és akkor kamatokksl együtt megkapjam 18 évsen! Szerintem egy sétát megér az államkincstárba 50.000 ft!
2010. aug. 4. 14:46
 27/32 anonim ***** válasza:
Akkor bemegyek, és lekötöm ott, jó ötlet, köszi. :) Oly mindegy, hogy hol "tartózkodik" ez az 50 ezer Ft addig, amig fel nem veheti. Ehhez nem fogok hozzátenni, ugyanis máshol gyűjtjük neki a pénzt, ide nem szándékozom tenni pluszban.
2010. aug. 4. 14:49
 28/32 anonim ***** válasza:
Előkerestem az értesítést, amit a babakötvényről kaptunk (gondolom, mindenki ugyanezt kapja, hisz ez egy formanyomtatvány). Ebben az áll:"Ha a gondviselő egyáltalán nem nyit Start-számlát, a gyermek 18. életének betöltése után a kincstári számláról veheti fel a neki járó állami támogatás hozammal növelt összegét." Ebből nekem az jön le,hogy eleve minden gyereknek megnyitják ezt a számlát, ha a szülő úgy dönt, elviheti egy saját bankhoz, de ha nem, akkor is meg fogja kapni a gyerek 18 éves kora után..
2010. aug. 4. 14:55
 29/32 anonim ***** válasza:

Utolsónak van igaza, nem kell bemenned a MÁK-hoz, nincs semmi teendőd vele, ott a pénz és ott kamatozik 18 éves koráig.

Mindenkinek nyitnak ott számlát és kamatoztatják, ha el kaarod vinni, akkor onnan veszik le a pénzt és utalják át az adott bankba.

2010. aug. 4. 15:06
 30/32 anonim ***** válasza:

K&h bank egyszerv nagyon megszívatott minkret, még a PSZAF-hez is fordulktam, a vége az eltt, hogy nem mi jártunk jó, hanem bank

Őket élből utálom, mint írtam, atöbbi sem különb pl CIB, velük is álltunk már kapcsolatban

megint az OTP-s (nem közgazdász!)anyuka

Ja és én is itthonról utalok:-))))

2010. aug. 5. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!