Babakötvény kérdés! Hogyan járnánk jobban?
arra gondoltam,h mivel Otp-s vagyok,áthozatnám a babám kötvényét!jobban járok anyagilag ha hagyom a Kincstárnál vagy az a jobb ha az Otp-be átrakatom?
köszönöm a válaszokat
Erre mondják,hogy
"HA adnak vedd el,ha vernek szaladj el":))
23:25-öa
Addig nyisd meg, amíg a fidesz meg nem gondolja magát és akkor max kaphatsz a szemed alá kettőt, nem babakötvényt.
Az állkincstár adja a legmagasabb kamatot, én ott hagytam, oda fizetgetek ha van pénzem vagy kap valakitől szülinapra névnspra stb.
De még ga nem vizetsz rá akkor is érdemes kiváltani, azért jól fog jönni neki a pènz ha adják, ballagásra milyen jó lesz a gyereknek! Sokan írják itt hogy alig várják a gyedet gyest, akkor miért hagynák ott 50 ezret!
Az Államkincstárnál van a legjobb helyen, ha végigolvasod minden banknál az apró betűs részt, akkor rájössz, hogy ezzel is csak lenyúlnak és ha valaki keres rajta, az nem te leszel.
És igen, fizethetsz be rá, de ott is olvasd el az apró betűs részeket. Pl. OTP: ha elviszed a pénzt másik bankba BÁRMIKOR a 18 év alatt, akkor 0 Ft kamatot kapsz...
Szóval egyszerűbb, ha nyitsz egy önálló számlát bárelyik banknál, amire annyit fizetsz, amennyit te akarsz és tudsz, ugyanannyit kamatozik, mint ez kamatozna, nincs semmi megkötésed, hogy hány éves korában és mire költöd és ha népp nem tudsz fizetni, akkor nem zuhan a kamat azonnal 0-ra.
Az alapösszeg meg szépen kamatozik a MÁK-nál és 18 évesen majd onnan felveszi a gyerek. Ez a legjobb megoldás.
Ez meg milyen indok már, hogy az OTP-ből ingyen utalok? Én is ingyen utalok és KHB-s vagyok. Az OTP adja a legrosszabb kamatokat a legtöbb havi dijért. Bátran nézz utána... Nem véletlen, hogy a legnagyobb nyereségű bank... Sajnos sokan vannak, akik megszokásból ott maradnak és nem néznek utána, hogy éves szinten mi pénzeket vonnak le tőlük mindenféle jogcimen...
Egy közgazdász anyuka, aki körülnézett, mielőtt döntött
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!