Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babakötvény kérdés! Hogyan...

Babakötvény kérdés! Hogyan járnánk jobban?

Figyelt kérdés

arra gondoltam,h mivel Otp-s vagyok,áthozatnám a babám kötvényét!jobban járok anyagilag ha hagyom a Kincstárnál vagy az a jobb ha az Otp-be átrakatom?

köszönöm a válaszokat

2010. aug. 3. 22:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:

Nekem OTP-nél van, mint a lakossági számlánk is(fiam junor számlája szintén)

Ha utalok ingyenes, ha valamit intézni kell itt van a fiók a közelben.

Én ilyen régi(módi) OTP-s vagyok:-))))

2010. aug. 3. 22:56
 2/32 anonim ***** válasza:
Én nem váltottam ki, de idemásolok neked egy blogbejegyzést, érdemes elolvasni.
2010. aug. 3. 22:56
 3/32 anonim ***** válasza:

Ma reggel röpke félórás várakozás után bejutottam az Apeh ügyintézőjéhez, aki hamar ki is adta az igazolást Bere adószámáról, de elmondta, hogy már postázták az adókártyát, holott legutóbb még két hónapot saccoltak erre a procedúrára. Pár órával később már hívott is Anyám, hogy megérkezett a kártya, én pedig elpazaroltam egy szabadnapot erre, köszi, Apeh! Kezet foghatnak az OEP-pel, ott szintén megérkezett pár napon belül a kártya, ahogy elmentem igazolásért.

Sebaj, egy kicsivel már beljebb vagyok, gondoltam én, s felkerestem a XI. kerületi önkormányzatot a helyi támogatás végett. Szerencsére már minden papír a birtokomban volt, így hamar végeztem azzal az ígérettel, hogy 30 napon belül megkapjuk postai úton a határozatot, és meg is érkezik majd a számlánkra a 85 ezer forintnyi Újbuda-baba támogatás.

Már csak a babakötvény volt hátra. Annak ellenére, hogy a megkérdezettek nagyja a másikra mutogatott, sikerült kiderítenem, hogy nyitnom kell egy Start-számlát egy banknál, majd ők kapcsolatba lépnek az Államkincstárral, aki átutal 42 500 forintot. Az Erstét választottam, lévén, minden egyéb dolgunk is náluk van. Ott derült ki, hogy azokon az iratokon kívül, amikkel rendelkezem, kell egy igazolás az Államkincstártól, hogy folyósítják nekünk a családi pótlékot, s mivel nekünk ilyenünk még nincs, egyelőre mondjunk le a számlanyitási tervről. Nehogy egyszerűen menjen akármi is.

Mellesleg ez a babakötvény vicces dolog. Azon kívül, hogy kedves az államtól, hogy ad pénzt, nem nyúlhatunk hozzá a gyerek 18 éves koráig, s max évi 120 ezret fizethetünk be rá. Lehet mellé ugyan nyitni Útravaló számlát, amire pergethetjük be a pénzt, de nem fogunk. A legjobb mégis a kamat. A 42 500 forint feletti összeg évi 7,25%-ot kamatozik, de az alap, 42 500 csak 1,5%-ot. Ha tehát nem teszünk hozzá egy fillért sem, és nem kalkulálunk kamatos kamattal (ilyen összegnél felesleges), akkor az havi 53 forint kamat, így a gyerek 18 éves korára lesz 54 ezer forintja. Hát, ha lakást nem is vesz belőle, de egy szerényebb helyen legalább megihat néhány korsó sört.

2010. aug. 3. 22:57
 4/32 anonim ***** válasza:
Mi az Erstenél nyitottunk mert a neten az volt,hogy ők az egyedüli bank ahol ajándékot kapunk babakötvény nyitásakor.Hát...nagy lótúrót SE kaptunk........
2010. aug. 3. 23:00
 5/32 anonim ***** válasza:

Örüljünk hogy még van és ad az állam pénzt, 2000-ben a fiam születésekor(Fidesz:-((() semmit nem adtak.

(Ezért is nyitottam fiamnak Junior számlát,hogy neki is legyen pénze, ne csak a tavyl született hugának, oda szoktam átutalni, anyósomék szintén szoktak utalni, de még nem költhet róla)

Nen kell negatívnak lenni, a start számla is több mint a semmi, erre is ráfizetek havonta , anyósomék szintén, he nem is sok, legalább majd bulzik belőle egy jót a lányom 18 évesen Ibizán:-))))

2010. aug. 3. 23:07
 6/32 anonim ***** válasza:
Ha ráfizetsz pluszban, az egész más. :)) De ha nem fizetsz rá semmit, akkor 18 év múlva 53 ezer Ft-tal mit kezd majd? :)
2010. aug. 3. 23:10
 7/32 anonim ***** válasza:
Vesz egy posztert Ibizáról és bulizik a barátaival a poszterelőtt:)))
2010. aug. 3. 23:14
 8/32 anonim ***** válasza:
:))))))
2010. aug. 3. 23:16
 9/32 anonim ***** válasza:

Hahaha

Kimegy a Hajógyári-szigetre- ha még lesz -bulizni.

Nekem evidens hogy ráfizetek.

2010. aug. 3. 23:18
 10/32 anonim ***** válasza:
Én azért nem váltottam ki, mert máshova, más összeget fizetek a számára, és azt már nem lehet felbontani. Kétfelé viszont nem akartam fizetgetni, de így önmagában viszont tényleg nem ér semmit.
2010. aug. 3. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!