Tényleg felelőtlenek lennénk hogy pár napra elmegyünk nyaralni?
32: mivel kiálltál mellettük, magad dobtad be ebbe a kategóriába, hát mit csináljak? Egyébként utálom a bezzegnyugatozást, de sajnos valamikor van alapja. Pl. a magyar anyák az átlagnál jóval agresszívabbak egymással. Erre a legjobb példa úgy általában a Gyik gyerekvállalás témaköre, vagy épp ez a kérdés... Segítő szándék minimális.
Nem vagyok európai csodanő, pont hogy nagyon esendő és átérzem a kérdező problémáját (is), ahogy a válaszolók frusztrációját (a legfrusztráltabb anya ismerőseimnek nulla segítsége van, csak 7/24-ben a gyerekről szól minden, de bizonygatni kell, hogy soha életükben ilyen krv boldogok nem voltak). Szimplán nem próbálom más emberek, nők, anyák elleni értelmetlen agresszióval kompenzálni a frusztrációmat. A bezzegnyugatozás értelme annyi, hogy ami itt full agresszív vérhányást vált ki, az máshol megszokott vagy elfogadott.
Woah..
2 gyermekünk van úton a 3.
Letoltam 2 veszélyeztetett terhességet,most a 3. is az.
Van csomó haszonállatunk, egy 5 és 2 éves gyermekünk. Nagy kert. Egy reggeltől estog dolgozó férj, aki miután hazaér kiveszi a részét még itthon is..
És Te szóval elfáradtál? Miben? Mikor anyósod ott van a fenekedben? Szegényem ha lesz időm megsajnállak..
Én a nagyobbikat 2 évig egyedül neveltem, mert férj külföldön hetelt.. A kicsinél belföldön hetelt 1 évet. 0 segítségem volt.
6 hetes a gyermeked. 6 hetes! De Te már napokra lepasszolnád. Ha fél éves és azt mondod elmennétek 1 éjszakára ok.. De egy 6 hetes pici babáról beszélünk!
Te egész biztos nem magatoknak szültél hanem anyósnak..
#34 kezdjük azzal, hogy nem védtem meg senkit. Tisztában vagyok azzal, hogy sok a vérmami, de azért a másik oldalt sem kell ám félteni. Mikor azért küldtek itt el majdnem az anyjába egy anyát mert le merte írni, hogy ő élvezi a kisbabás létet, és nem teher neki....
Értem én hogy, ahogy te is írtad lavírozni kell az európai csodanő és a szuperanyaság között, de ahogy egy karrieristát sem kell elitélni, mert vágyna vissza dolgozni, úgy igaz ez azokra is akiknek mondjuk ez egy rózsaszín időszak. Csak ahogy irtam is, mivel 2020 van és a nöknek bizonyítani kell hogy nem csak szülni tudnak, így néha tulszalad a paci, és csak az lehet elfogadott ha valaki arról regél, hogy majd belehal a babás létbe....
#34 válaszoló.
Szerintem ne erőlködjünk tovább. Hiába válaszolsz nekik korrekten és hiábs írtam, amit írtam, két válasszal lejebb máris jött az újabb okosság, hogy a kérdező egy szaranya, adja oda másnak a gyerekét és amúgy az "x" válaszoló 3 gyereket nevel, meg kecskét, tyúkot tart és a férje kaminonozik. Taps, taps. Cinizmus, rosszindulat, károgás, okoskodás. Rugjunk bele a másikba mégegyszer, úgy az igazi. Szerintetek megcáfoltátok a sztereotípiákat, ti, magyar anyukák? Aligha.
Könnyű itt a gyakorin kiélni agressziót névtelenül, arctalanul, ha már máshol nem meritek. Írni, olvasni tudó emberek vagytok, de nem veszitek észre magatokat. Ez gáz.
Kérdező aztán majd ne csodálkozz ha nem fog kötődni hozzád a gyereked, és mindenért a mamához szalad.
Van ilyen ismerősöm, ugyan így anyós nyakán éltek, ők élni akartak még, két hónaposan már lepasszolták a gyereket egy napra, utána még többre, aztán anyuka ott sírt az anyák napi ünnepségen mikor a gyerek a mamát köszöntötte fel nem őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!