Hogyan éli meg az anyuka lelkileg a 2,5 éves korkülönbséget a kicsit között?
Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy mennyi terhel le lelkileg? Vajon senki sem bánta meg, hogy nem várt mondjuk 4-5 évet?2010. aug. 3. 13:05
1/7 anonim válasza:
Én nem bántam meg! Nálunk a 2 nagy között 3 év van, majd jött a 3. 2,5 év múlva. Nagyon jó volt, hogy együtt nőttek fel, nem estem ki a rutinból, közben sajnos úgysem volt segítségem. Nem éreztem fáradtnak, leterheltnek magam akkor sem, igaz, hozzászoktam a gyerekzsivajhoz : óvónő vagyok. Ha valahová mentem: jöttek ők is. Persze, abból a szempontból, hogy így az ember nem tudja annyira kiélvezni a babázást, mint nagyobb korkülönbségnél, biztosan nem annyira jó... Én épp emiatt vállaltam a 4. babát a "kicsi" után 10 évvel :)))
2/7 A kérdező kommentje:
Nálam sajnos az első gyermekemnél sem játszott a babakor "kiélvezése". Persze nagyon vártuk már Őt, de annyira hasfájós volt, hogy 4 hónapos koráig üvöltött non-stop. Mindent megtettünk érte, mégsem tudtunk rajta segíteni. Ugyanez a fogzásnál is. Most kicsit félek, hogy a pici is ilyen lesz.
2010. aug. 3. 13:17
3/7 anonim válasza:
Szia. nálunk pont 2.5 év van a kettő között. Én azt bánom, hogy nem hamarabb jött a tesó, mert a nagyobbikat nagyon el kényeztettük és most látom milyen kis "önző" manó lett belőle, szerintem ha több idő lett volna közöttük még rosszabb lenne a természete. Szerencsére azért nevelhető, de nem egyszerű vele nagyon megérezte a testvére születését. Most, hogy a kicsi már 1 éves azért már kezd könnyebb lenni már egyre inkább látja benne a játszótársat, mint a riválist :))
4/7 anonim válasza:
Nekem is hasfájós, üvöltős, óraműpontossággal 3 óránként kaját követelő volt az első :)) A 2., mintha tudta volna, hogy nei jónak "kell" lenni, olyan volt, mint egy tündér. Persze, ehhez az is kellett, hogy én sokkal nyugodtabb, magabiztosabb lettem az első után :)) Ja! Meg az igény szerinti szoptatás, nem a mereven meghatározott napirend :)
6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló nem írnál nekem pár dolgot ami bevállt a fiadnál? Nekem is egy elkényeztetett akaratos kis mizériám van, lesz gondunk azt hiszem.
2010. aug. 3. 13:29
7/7 anonim válasza:
Nálunk 2 év 1 hó a korkülönbség, és szerintem ez így szuper :) Két lányom van, nagyon szeretik egymást. A nagyobbik 2 évig volt csak egyke, így viszonylag hamar megszokta a tesót. A kicsi nagyon megy a nagyobbik után, rohamtempóban fejlődik, csak lesek néha :)
Ami hátrány viszont: A nagyot nem vették fel óvodába (októberben tölti a 3-at) mivel itthon vagyok gyesen, és amúgy is kevés a hely. Ennek először nagyon nem örültem, mert azt hittem délelőttre mehet majd. Végül is nem bánom annyira, mert így még jobban összeszoknak, akkor lesz lassan egy éves a pici, tudnak majd ténylegesen együtt játszani. És ha jövőre megy csak oviba a nagylány, akkor is még 3 lesz, így nem kell majd évet se ismételnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!