Tetszik nektek a Vajk vagy a Csanád név?
Off: a névadás nem a politikai állásfoglalástól függ, nem kellene ide keverni.
Jobban szeretem én is a becézhető neveket, de becenevet kaphat máshonnan is, pl.: vezetéknév, tulajdonsága miatt stb. Anyukám Mária, de sokan Mesizik, unokanővéremnek meg éveken át nem tudtuk a rendes nevét, mert ő csak Hugi volt.
Csanádot ismerek, Vajkot nem. Csanádot adnám a kettő közül. Nekem még talán a Csenger tetszik, ami kicsit hasonlít a Csanád-Csongor párhoz. Nézd meg melyik hangzik jobban a vezetéknévhez.
Szerintem ezek nem azok az "igazi" ősmagyar nevek, nem érzek mögötte magyarkodást. Mind az "ősmagyar", mind a külföldi neveket meg fogjuk szokni, nem fognak kitűnni. Van olyan név, amin fel sem tűnik milyen nagy magyar név pl.:Levente,Lelle, Emese, Álmos és van amin igen pl.: Bátor, Réta, Bolyk, Sólyom....
A nevet és embert meg bárhogy lehet csúfolni, max könnyebb, ha különlegesebb/ritkább az illető neve. Én Kata vagyok, szerintem semmi extra, mégis találtak rajta fogást.
#32: azért ne tagadjuk, hogy a névadás és a politikai állásfoglalás között nincs erős korreláció. Mindig is volt, mint a belvárosi, szdsz-es Eszterek, Zsófiák, Dávidok és Gyurikák, lakótelepi "ki oszt épp ingyen krumplit" Nikolettek, Rolandok és Martinok, és persze a fideszes de inkább miépes-jobbikos Hunorok, Zalánok és Csengék.
Nem véletlen, hogy az emberek többsége egy Csanád vagy Vajk nevet meghallva arra asszociál, hogy ha nem is feltétlenül fideszes, de minimum jobber családból jön a gyerek. Lehet hogy van 1-2 libsi is aki ilyen nevet ad a gyerekének, de 99%-ban pontos a sejtés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!