Tetszik nektek a Vajk vagy a Csanád név?
Vajk az nagyon ősmagyar és nem is olyan szép a hangzása, nekem a vajkrém ugrik be.
Csanád teljesen jó, szép. Szerintem nem fontos, hogy egy névnek legyen beceneve, vannak más jó nevek is amit nincs értelme becezni, és ez nem zavaró egyáltalán (példának írom csak pl. Kristóf, Bálint, Zalán).
Amit még írtak, a Csongor az is szép név szerintem.
És akkor mi van, ha ősmagyar egy név? Ha nem sváb vagy tót, hanem magyar vagy akkor nem kéne gáznak lenni ilyen nevet adni Magyarországon. Az eszem megáll milyen emberek vannak. Csak azért utálni egy nevet, mert az magyar ...
Nekem a Csanád nagyon tetszik. Ismerek is egy Csanádot és sosem csúfolták érte. Sőt, dícsérték.
A Nándor azt jelenti "dunai bolgár", semmi ősmagyarság nincs benne.
Én se csípem amúgy az ősmagyarkodást, az oké ha magyar, de azért van az a kategória, amikor bizarr neveket adnak, csak mert ősmagyar pl Töhötöm, Tormás vagy mi (nemrég volt ilyen kérdés), Ugocsa meg ilyenek.
És akkor mi van, ha valakinek nem tetszenek az "ősmagyar" nevek?! Hadd lehessen már mindenkinek véleménye, főleg hogy ez volt a kérdés!
Szerintem sokkal inkább gáz az, hogy számon kérik valakin a saját véleményét és beszólogatnak, csak mert az nem egyezik az övével..
Egyébként szerintem is rettenetes mindkét név, soha nem adnám a gyerekemnek. Egyetlen egy Csanádot ismerek személyesen, amint lehetett, azonnal meg is változtatta, mert ki nem állhatta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!