A terhesség miatti károkat hogy lehet megakadályozni? (Pl.: stria, narancsbőr, elhízás, hajhullás)
A striákat megakadályozni csak akkor tudod, ha olyan a genetikád, csökkenteni lehet, ha sokat krémezed és nem hízol el.
A narancsböl szintén genetika, a terhességhez nincs köze, az elhízás fokozza.
A hajhullás nagyrészt vitaminhiány.
Az elhízást meg kellö odafigyeléssel és nem zabálással lehet megelözni, egy terhes nönek ugyanis (normál súlyról indulva) alig kell plusz kalória - a végefelé napi +300 kcal -. A többletet zöldségfélékkel meg fehérjékkel javasolt bevinni, a ch-t és a zsírt pedig aránylag alacsonyan tartani. Meg nem hinni, hogy kívánósnak kell lenni, mindent összevisssza magadba tömni, ami csak eszedbe jut. (4 gyereket szültem, nem híztam el)
Semmivel, genetika(az elhízásra is van egy hajlam, illetve vannak, akiknek valami
máshogy működik a testében, amitől nehezebben híznak. Ha nem tartozol a szerencsés/szerencsélten kevésbé hízókhoz, akkor működik rendesen a tested) pont annyira, mint a haj dússága, egyenessége, szemszín, fogak állapota, amin csak minimálisan módosít a fogmosás.
Genetika jórészt
Narancsbőr max ha nem hízol sokat
Nekem nem lett, genetika pedig 20 kg is feljött😩
Stria
Hajlam.. nekem növekedési striáim is vannak tinikoromból.
Lehet mérsékelni hidratálással, belső-külső.
Kollagén pótlással
Terhesség alatt csak vitamin hiány miatt van hajhullás
Nekem 1,5-szer annyi hajam lett, szebb,mint valaha
Szülés után 3-4 hóval viszont hullik.. ami addig nem hullott ki.
Ez a hormonok leesése miatt van
Vitaminpótlással lehet mérsékelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!