Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vége van. Hogy lesz ezentúl?

Vége van. Hogy lesz ezentúl?

Figyelt kérdés
Hatalmas törés lett az életemben, hogy 8 hónaposan és 1 hetesen a fiam úgy döntött, hogy köszöni szépen, nem akar tovább szopni. De miért? Neki még kb. 3-4 hónapig még szüksége lenne az anyatejre, nem? Volt tejem, szeretett szopni (bár nem volt függő, teával vagy vízzel is elvolt, ha mondjuk nem tudtam olyan helyen szoptatni). Nagyon letörtem, nem tudom, mi lesz ezután. Mivel kell pótolni azt az értékes tejet? Kell egyáltalán pótolni? Babatej??? Ha leválasztotta magát, akkor a tápszerre sincs szüksége? Van rá precedens, hogy valakinek a babája ilyen korán önszántából lemond a ciciről?
2010. aug. 1. 07:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a vérzésed miatt most nem ízlik neki a tej. Vagy csak sztrájkol a fogzás miatt.

Szuper, hogy eddig szoptattad, szerintem ne add fel, esetleg keress fel szoptatási tanácsadód. Ennyi idős gyerek ritkán hagyja abba a szopást ,,csak úgy".

Adj neki lefejt tejet, hallottam olyan anyáról, aki 2 évig fejt a gyerekének.

2010. aug. 1. 12:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha fent akarod tartani a tejtermelést, fejd le, ha nem issza meg, készíts belőle főzeléket, vagy gyümölcssel keverve uzsira add neki, amikor kér enni. Így megkapja a tejet továbbra is és a tejtermelés sem áll le. Emellett mindennap a szokásos időben próbáld szoptatni, szerintem, ha enyhül a fogzási fájdalma és elmúlik a menstruációd, újra fogja kérni. Ez max. egy-két hét. Ha hosszabb ideig fenn áll ez a helyzet, akkor lehet, hogy tényleg elválasztotta magát, de akkor is kell neki a tejalapú étkezés, egyéves koráig napi fél liter (anyatej vagy tápszer). Nem előírás, hogy csak reggel-este kaphat tejet, ha ő szívesen issza inkább ebédre, alvás előtt, akkor add olyankor.

Majd írd meg, hogy mi lett veletek!

2010. aug. 1. 13:16
 13/16 anonim ***** válasza:

11 hós volt a nagyobbik lányom, amikor megjött és egyik óráró! a másikra leválasztotta magát. Reggel még 2 óránkétn szopizott és estére úgy köüte ki a cicit, miintha paprikával kentem volna be.

Sajnáltam, hogy nem tudtam megszülni rendesen, sajnáltam, hogy nem tudom szoptatni 2 éves koráig...aztán visszagondoltam arra, amikor a doki azt mondta, hogy nekem nem lehet gyerekem. Úgy éreztem, hogy azt lett volna nehéz feldolgozni. AZóta született még egy lányom, aki most 7 és fél hónapos és már csak reggel-este szopizik, valószínű ő sem fog oviban menni úgy, hogy még szopizik. De már nem sajnálom, hanem

2010. aug. 1. 13:43
 14/16 anonim ***** válasza:
KITARTÁS! Valamelyik nap volt itt egy hasonló kérdés, és belinkeltek a www.lll.hu oldalról egy nagyon jó cikket a szopási sztrájkról, a lényeg az volt , hogy nem kell abbahagynod, mert 1 éves kor alatt nem választják le magukat, csak átmeneti sztrájk van. Sajnos nem találtam meg a cikket, ebben részletesen leírták a tüneteket, ok-okozati összefüggéseket, nem tudom ismered-e az LLL-t, de tanácsadóikat érdemes lenne felhívnod, biztos segítenek.csak jót hallottam róluk:)
2010. aug. 1. 13:50
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

Erre a cikkre gondoltal? En is olvastam az a kerdest...

2010. aug. 1. 16:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Az en kisfiam 4 honaposan tette ugyanezt.Nekem megjott a menzim es utana nem kellett neki.Pedig boven volt tejem.Sajnos az enyem a lefejt tejet se fogadta el.

Igy tapszert kapott.

Nekem is nehez volt elfogadnom de az,hogy a gyermekem szepen gyarapodjon sokkal fontosabb volt mindennel.

Most 13 honapos es meg nem volt beteg.

2010. aug. 2. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!