Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetnék még? Ez az...

Mit tehetnék még? Ez az állapot már teljesen kikészít mindenkit! Sajnos már nagyon feszültek vagyunk a férjemmel e miatt.

Figyelt kérdés
4 és fél hónapos a kislányom,és nagyon nyugtalan sírós baba már születésétől. Állandóan vele kel lenni valakinek,mert egy percet nincs el maga. Még szerencse hogy van segítségem mert már rég megbolondultam volna. Semmi nem köti le igazán. Nappal is sokat nyűglődik,alig alszik de az éjszakák borzalmasak. Este fürdés után olyan 8-9óra között minden áldott nap,rájön egy borzalmas hisztiroham és úgy üvölt meg visít hogy azt már elviselhetetlen. Az égvilágon semmivel nem lehet megnyugtatni,vagy lecsillapítani. Már voltunk vele gasztroenterologusnál hogy nem e allergiás valamire,és azért sír ilyen sokat. Nem találtak semmit. Azt tanácsolták alakítsunk ki napirendet,de az már az elejétől meg van. Meg hogy fürdés után vigyük ki a levegőre,de ez sem használ. Már rettegek az estéktől mert 2óránál tovább is eltart a sírása. Panelban lakunk és csoda hogy eddig nem szólt senki,mert minimum azt hihetik hogy verem. Borzalmas ahogy üvölt,már szinte fuldoklik. Éjjel is többször felkel,állandóan forog,jár keze lába. Anyósom szerint a sírással fárasztja magát,és a kórházban csinálhattak vele valamit. Mit csináljak??? Vigyem ideggyógyászhoz? A gyerekorvos szerint hagyjam sírni,meg majd kinövi,de ő még nem hallotta üvölteni!
2010. júl. 31. 18:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Fürdés után.Igen,nálunk ugyanez volt a helyzet.Csak nekünk értelmes az orvosunk,és addig vizsgálta,és kérdezgette mi hogy van pontosan,míg rájött,hogy belemegy a víz a fülébe,és begyullad neki.Azért sír keservesen.(sikító sírás=fülfájás)Ilyen kicsik még nem sírnak ok nélkül!A hallójáratnál ami kiáll kis "pöcök",azon a részen nyomd meg neki,és ha sír ,akkor bizony be van neki gyulladva,és irány a fülészet!

Majd írj,hogy megoldódott-e a kérdés,és,hogy mi volt a baja a picikének! Mielőbbi nyugodt napokat!

2010. júl. 31. 21:14
 12/17 anonim ***** válasza:

Ki fogsz nevetni, de nálunk az jött be, hogy beraktam egy cd-t a lejátszóba, és annak az ütemére "táncoltunk" a gyerekkel.

Vállamra vettem, és táncoltam, és ő meg a második számnál elaludt.

A mai napig, ha nagyon túlpörög, nehezen alszik el, nyűglődik, sír, vergődik, olyankor "bevetem" Ramazzottit (mindig ugyanazt az albumot hallgatjuk már pici baba kora óta ilyenkor), és már alszik is a vállamon, viszem a szobájába, és kész.

Férjem azon szokott poénkodni, hogy ha később majd eljut a gyerek egy Ramazzotti-koncertre, az első 10 perc után be fog aludni... :-D

Egyébként alszik eleget napközben?

Nem lehet, hogy túl fáradt?

Csak "vaktában lövöldözök", de ez nem lehet oka az esti sírásnak?

Nálunk is ilyen volt egyébként az első fél év, de aztán szépen abbamaradt.

Kitartás!

Egy másfél éves miniterrorista anyukája

2010. júl. 31. 21:22
 13/17 anonim ***** válasza:

Sok okos dolgot írtak már előttem. Valóban zongorázd végig, hogy nem hasfájás-e a baj, nézd meg a fülét, arra elég az is ha belecuppantasz egy puszit, ha eltol magától vagy sírni kezd, akkor biza fáj neki.

Ha minden rendben, akkor javaslom, töltsetek el máshol egy éjszakát. Anyukádéknál vagy Párod Anyukájáéknál. És nézd meg, ott is üvöltés van-e.

Nálunk 0-24 órás üvöltés volt, csöndben csak akkor volt a fiam amikor elaludt. Meg amikor kiléptünk a lakásból. Sehol máshol, mindenki hülyének nézett, hogy az én fiam nem is sírós...Hazaértünk, üvöltött.

Elköltöztünk, lásd minden probléma megoldódott, AZONNAL abbahagyta az új házban az üvöltést...

Ha fizikailag nem is zavarja semmi, nem fáj semmi, nem éhes, nem szomjas, nem fázik, nincs melege, akkor bizony lehet hogy "más" van a háttérben...

2010. júl. 31. 21:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha ezen a netes oldalon nézelődsz, lehet, hogy segít egy kicsit:

[link]

Most épp az altatást linkeltem, de van ott még sok dolog, ami hasznos lehet.

2010. júl. 31. 21:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Mit eszik a baba???

Anyatej vagy tápszer??

2010. júl. 31. 23:23
 16/17 anonim ***** válasza:

szia, én a tegnapi 20:30-ss válaszolóval értek egyet. vannak ilyen hiperérzékeny babák. nem lehet mit tenni, kii kell várni, amíg a helyzet magától megjavul. addig meg: sok türelem. az ő esetükben ált. nem segít a "szoktatás", legalábbis ilyen kicsi korban nem. az enyém pontosan ilyen volt, este kiengedte a fáradtgőzt, mert túltelítődött az idegrendszere. a mai napig nagyon érzékeny kislány, én úgy vettem észre, sokkal figylemesebb, mint más hasonló korú kisgyerek, az égvilágon mindent észrevesz, meglát, megfigyel...kiskorában is ez lehetett a gond. mindent regisztrált a kis agya, de az idegrendszere még nem tudta feldolgozni. estére kikészült. sokáig az esték borzalmasak voltak. nagyon sokáig volt, hogy magában nem volt el, főleg amíg meg nem tanult mászni majd járni. onnantól sokat javult a hylezet. ma már, ha nekem dolgom van, simán elszöszmötöl magának. este sincs cécó, igaz nem magától alszik el, cicit kap előtte, de elalszik 15-20 perc alatt. én mindig felvettem, ha kérte, sokat foglalkoztam vele, mert nem szerette , hogy ott fekszik és nem lát semmit a világból,a játékait hamar megunta. tehát az kellett neki, hogy állandóan kézben legyen, szórakoztassam, körbehordzzaam....én hallgattam hogy majd elrontom, meg így meg úgy....nem romlott el! amúgy máshogy nem is lehetett volna, mert ha netalán sírni hagytam volna, akkor ő ugyan abba nem hagyta! vörösödésig, lilulásig képes sírni, és nem és nem hagyja abba. legalábbis ez volt régen. ma már persze nem sírós.

ez az én személyes tapasztalatom a kislányommal, aki most múlt 19 hónapos. szép lassan, fokozatosan szoktattam rá mindenre, amikor úgy láttam/éreztem ,hogy megérett rá a helyzet.

kitartást nektek!

2010. aug. 1. 12:34
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Kedves utolsó,az én kislányom is pont ilyen mint ahogy leírtad.
2010. aug. 1. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!