Rossz evő babák anyukái! Próbáltátok már "kiéheztetni" a gyerkőcöt?
Ennek nincs értelme. Te mit szólnál, ha ordítanod kellene az éhségtől? Ez már kínzás az én véleményem szerint.
Annyit adj neki, amennyi kell. Ha az kevés, akkor keveset. A gyerek nem gép, nem kell tömni.
További jó babázást.
Kiéheztetés nem túl egészséges dolog,egyébként is,csak még jobban meg fogja utálni az evést,ha ennyire rossz érzések kapcsolódnak hozzá.
Nem kell nagy műsort csinálni az evés körül,megterítesz,mindnyájan leültök,eszik mindenki amennyit akar.Utána elteszed,következő étkezéskor megint ugyanígy.Nem kell rimánkodni,prédikálni,győzködni,amíg van előtte étel,nem fog éhen halni.Jól írják, a gyümölcslé helyett vizet kapjon,nasi semmi,így amennyit megeszik,az értékes ételfajta lesz.Az ikerlányaim voltak ilyen helyzetben jó pár hónapig,az volt néha az érzésem,h a levegőből élnek.Már 4,5 évesek,és sokkal jobban esznek,túléltük azt a korszakot is.:)))
Nem evett. Ha egy kanállal megevett már boldog voltam.
Előadta minden nap, hogy éhes, sírt az éhségtől, én meg ugrottam, kaja, de nem kellett. Víz, kaja, kaja víz, háta. Semmi. Csak üvöltött, hogy éhes, de enni nem akart, semmit. Naponta hatszór, néha óránként, éjjel azért nem aludt mert üres volt a poci, nappal azért hisztizett mert üres volt a poci, de egy kanál max. A tölcsér a törkába és úgy etetem lett volna a következő lépés.
Na egy nap a bőghetszénnemhallom volt műsoron, óránként jött, hogy ő enne, de sose evett, akkor nem is vagy éhes, nem adtam neki enni.
Nap végére nagyon fincsi vacsi volt, amit ő is ehetett már, és hang nélkül mutatta a tányérját, jóízüen bevágott másfél tányérral, és azóta ha tényleg enni is akar, jön és mutatja, hogy éhes, én meg nem kapok agybajt, hogy nem eszik a gyerekem, költenék étvágyjavítókra milliókat, meg rohannék a dokihoz, hogy baj van...
Az nem éheztetés, hogyha nem kér, akkor nem erőlteted. Az én 2 éves lányom nagyon rossz evő. Tegnapelőtt pl. csak 3 pohár tejet meg egy fél sárgadinnyét evett. Elé tettem az ebédet, nem kell. Hát, én nem erőltetem, ha éhes lenne, megenné, emiatt én nem leszek idegbeteg. És 16 kg! A védőnő már mondta, hogy az elhízás határán áll, figyeljek rá jobban, hogy mit eszik. Jót röhögtem rajta, mondtam neki, hogy amennyit eszik, csodálom, hogy életben van.
Ne éheztesd, ha kér, adj neki, ha nem kéri, akkor hagyd a fenébe. És semmi nasi, meg édes üdítő, mert az elveszi az étvágyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!