Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiús anyukák, ti hogyan...

Kisfiús anyukák, ti hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Terhességem felénél járok, kiderült hogy kisfiúnk lesz, már most a legjobbat szeretném neki.( 100% hogy fiú lesz 4D UH-n, 3x is láttuk a dokival a fütyijét)

Viszont tanácsokat szeretnék kérni, az “általános” dolgokban.

Mert minden baba más, de mint pl. a fürdetéssel, és a ruhácskákkal kapcsolatban, a gyerekszoba, minden ami tényleg csak fiúkra jellemző.

Kinek mi vált be...

Válaszokat előre is köszönöm!🙂

(Ja, és első baba, viszont ha lány lenne akkor is ki tettem volna ezt a kérdést..🙂)

2020. ápr. 30. 16:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Gyere vissza, ha lesz konkrét kérdésed.
2020. máj. 1. 18:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Amit nagyon tudok ajánlani, mert nekünk nagyon bejöttek:

Snuza pico legzesfigyelo- appon keresztül a hőmérsékletet is folyton latod, be tudod állítani hogy lázra is riasszon

Adamo hinta

Nekem a pampers premium care pelus és pampers torlokendo vált be

Espumisan cseppek a puki megkönnyítésére

Gyerekülésnel figyelj ha isofixeset veszel, mert mi hiába vettünk isofixeset, csak előre néző állapotban igaz rá az isofix, amíg háttal van addig ugyanúgy a biztonsági övvel kell bekötni. Ami nem gaz, csak picit komplikaltabb.

Popsi kenőcsbol és furdetobol az orvos által felírt vált be legjobban. A sudocream a nyomába sem ért nekünk

Kedvenc játéka egy pluss kocka, aminek a sarkaibol mindenfele karika meg ragoka áll ki és ha rázza csorog

Vettem egy karcher gőzös takarító gépet, hogy ne legyen mindig minden tiszta vegyszer

Babakocsibol egy sima dönthető sport babakocsit vettünk-ennek hátránya hogy a tolokar nem átfordítható igy mindig menetiránnyal szembe néz a gyerek

Mindenképp állványos babakadat javaslok bele olyan betettel amibe már az újszülöttet be lehet ültetni így nem kell tartani

Orrszivobol mint írtam már nosiboo -4 hetig volt nathas a gyerek, egy áldás volt.

Szerezz be olyan parologtatot amivel tudsz salvus vizet parologtatni, nátha esetén szinten rengeteget segít

cumisuvegbol a lansinoh a legszoptatásbaratabb tapasztalataim szerint

Érdemes egy mikros sterilizalot is beszerezni nekem mam van, nagyon szeretem

Az elektromos avent mellszivo is szuper

Jatszoszonyegbol olyat vegyél aminek van ilyen kupolája, hogy játékokat aggathass a baba feje fölé

Ruhákból 56-62-est vegyel, 50-est csak pár darabot az első napokra. Az en fiamra soha nem mentek rá az 50-es ruhák de ha a tied pici lenne később beszerezni meg mindig lehet plusz darabokat.

Most kb ennyi jutott eszembe.

2020. máj. 1. 19:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a hordozókendő volt az életmentő darab. A fiam is meg a lányom is nagyon sokat akartak kézben lenni. Az első 3 hónapot gyakorlatilag rajtam vagy a férjemen töltötték. (ez egyébként így van rendjén) Magamra kötöttem a babát, és máris lett 2 szabad kezem. Na meg a kávé, ami életmentő volt. Mármint nem a babának, hanem nekem. ;) az első baba szupi volt, hamar átaludta az éjszakákat. Nagy mellénnyel hamar be is vállaltuk a másodikat. Akkorát koppantam, hogy a szomszéd faluban is lehetett hallani. :D serkentő nélkül nem tudom, hogy csináltam volna végig.
2020. máj. 1. 19:54
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha használod az oldal keresőjét, kismillió kérdést találsz ugyan erre, ahol tapasztalt anyukák leírják mire van szükség.
2020. máj. 2. 13:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

5 hónapos a kisfiam. Amiket mi vettünk, és beváltak a kelengyéből:

Babakocsi: Berry Baby Sojan Cayenne 3in1. Autós hordozó is. Fekete-szürke színben választottuk, így ha a második baba kislány, neki is jó lesz. A sport részt fel lehet dobni egy szép betéttel, mi ezt szereztük be. Több féle közül válogathatsz.

Ágynemű: Mi nem vettünk kész szettet, mert úgy láttam használhatatlan a legtöbb takaró, ilyen piciknek sokkal jobb egy kötött takaró, vagy inkább egy hálózsák! Mi a Tesco f&f-ből vettünk téli illetve átmeneti hálózsákot. Nagyon jó minőségűek, és a Lidl-ben is kaphatóak sokszor, onnan vettünk nagyobb méretet nyárra. Takaró: anyukám kötött neki egyet, baby fonalból, nagy lyukú, könnyű. Ezen kívül van még egy horgolt nagyobb takarója, és kb 5plédje. Illetve a babakocsiba is 2 téli, 1 vékonyabb pléd. Sokszor baleset éri őket (buki, nyál), így jó, ha van tartalék! (innen valóak a mieink: Aldi, F&F, Kukukk, Sinsay, Primark, Brendon). Lepedő: gumis a legjobb, én 2-t vettem a Brendonból, és egy matracvédőt a babakirály oldalról. Párna nem kell.

Kiságy, pelenkázó: Klups Marsell mindkettő, 140cm-es kisággyal, kókusz-szivacs kombi matraccal (babakirály oldalról szintén). Pelenkázófeltét szintúgy erről az oldalról.

Kiskád, állvány: tega baby mindkettő a Mimulo webshopból. Törölköző ugyaninnen, illetve egy a Lidl-ből.

Babaruhák: 56-os és 62-es méretből válogattam először össze. Volt vegyesen a két méretből 10 hosszú ujjú, 10rövid body, 10hosszú ujjú rugi, 5 ujjatlan,3 kantáros naci, 6 talpas naci, 4 sima naci, 4pár zoknk, 2 átlapolós pulcsi, 3 vékonyabb sapi, 2 téli sapi, 2 overál. Persze ezek csak akkor ha téli baba. A többi méretet folyamatosan vásároltam. Ahonnan vettem: f&f, Kukukk, Reserved, H&M, olívia babaáruház, ruhafalva, olcsó babaruha oldal nevű oldalak.

Mosószer, öblítő: Lidl Lupilu mosószer & Chicco öblítő az első 4 hónapban, majd Persil Sensitive & Coccolino sensitive

Mellszívó, cumisüveg, cumi: Mind Philips Avent, mellszívó kézi. A cumikból és cunisüvegekből mind van fiús! Mikrós sterilizáció is Avent. Mosogatószer Milton baby.

Fürdető, sampon, popsikrém: kezdetben gyógyszertári fürdető és popsikrém, majd : Dora Natura, Dove baby fürdető, Dove baby sampon, Babé koszmó sampon, Neogranormon, Bepanthen popsikenőcs.

Pelus, törlőkendő: Csak Pampers Premium Care pelus. Kendő: Dove baby, Pampers sensitive, Neogranormon sensitive, Pampers Aqua pure.

Textil pelusok: Sok mindenre jó, ezért kell bőven büfiztetéshez, kiságyba, babakocsiba, vállra stb :) van kb 20db. Innen: mimulo, f&f, h&m, Brendon

Légzésfigyelő: Angel care

Babahordozó: mei tai típusú.

Ennyi jutott most eszembe hirtelen :) ami még nekünk nagy segítség volt az az espumisan.

2020. máj. 2. 20:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazán kedvesek vagytok hogy megosztottátok velem a tapasztalaitokat. 🙂
2020. máj. 8. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!