Egy pici, egy kicsi, tapasztalt anyukák, ti hogy csináljátok?
"nagyobb 21 hónapos lesz, a kicsi 6 hetes...féltékenység itt se nagyon van"
Ezzel várjál még.... nálunk is és más kis korkülönbséges családoknál a tesóféltékenység akkor jött ki, amikor a kicsi elkezdett helyet változtatni, vagyis 7 hónapos kor után.
Nálunk a legrosszabb időszak az volt, amikor a két gyerek alvását nem lehetett összehangolni. Nekem először az segített sokat, amíg volt egy óra napközben amikor egyszerre aludtak és akkor én is odabújtam. Amint a kicsi 2x aludt, a nagy 1x délben, kitört a 3. világháború.
Azt hittem ott kattanok meg, mert napközben egy percem se volt a pihenésre.
A megváltást az hozta, amikor a kicsi 20 hónaposan a nagy meg 3,5 évesen ment közösségbe. Az előtte lévő fél év jó lett volna, ha a nagyobbnak nincs olyan tomboló dackorszaka, hogy azt hittem ördögűzőt kell hívni.
Aztán akkortól jó és élvezem a kis korkülönbség előnyeit, amióta a kicsi is partner lett a játékban. Közben nőttek a gyerekek, le is nyugodtak, az ovis időszak (gondolom nem vigasztal hogy jó lesz 3 év múlva...) pedig kifejezetten egyszerűbb volt.
"pedig alapból egy rettentő okos, fogékony mindenre kisfiú, imádnivaló gyönyörűség, de mostanában kezelhetetlen,"
Életkorral jár, ha nem lenne kistesó akkor is ugyanilyen lenne.
Nem igazán tudok normális tanácsot adni.
Bár nálunk is 2 éves a nagylány a picilány pedig 3 hónapos, nem panaszkodom.Én rosszabbra számítottam. Nekem sokan azt mondják a mai napig,hogy miért nem adom bölcsibe a nagyot. De amíg ő nem akar menni, addig nem adom be. Nem mondom hogy nincsenek néha hisztirohamai, ez annyiból áll, hogy amikor dühös, nekiáll hisztizni, néha hangoskodik mellé. A pici babakocsiban alszik napközben,így ő simán elalszik a konyhában amíg a nagy délben alszik a szobában,
Ez 2-3 évig így fog menni! Addig túl kell élni!
Most minden a nagy rovására megy, nincs rá idő, mindig ő a második, észre veszi majd ezt, s akkor fogja tudatosan bántani a kicsit, és téged!
Most se mindd hogy nincs félékenység, hisz rosszalkodik, nem fogad szót, magára akarja vonni a figyelmet!
Ha a pici alszik, menjetek játszótérre!
Elalszik a baba a babakocsiban egy fa alatt, addig játszhat az a naggyal!
Este főtt, mikor mindenki elaludt!
Kérj segítséget mamiktól, s a kicsit hagyd rájuk, mert a nagynak kell most az Anya, hogy érezze ő is fontos!
Ne bántsd a nagyot, nem tehet a helyzetről, te vagy érte a szemében a hibás, ezért a rosszalkodás, hisz te hoztad a babát.
Ez olyan, mintha a férjed haza hozna egy új feleséget, s mostantól ő is ott élne, és nem tehetnék ellene semmit! Ebbe gondolj bele!
Ahogy nő, azt mondják könnyebb, hát nem!
Menj el két gyerekkel nagybevásárolni, vagy strandra. Most 1 éves nekem a kicsi, de a nagy a nagyvízbe menne, a kicsi a kicsibe.
Ha mind a kettőt berakom a bevásárló kocsiba a boltba, akkor a kaja nem fér be.
Játszótéren a kicsi után kell menni, a naggyal nem tudok lenni.
Itthon a nagynak 2x 2 rát csendben kell lennie, míg alszik a kicsi.
Mindig a nagy kerül a háttérbe, s ezt megérzi!
1. vagyok, hát én is alkottam érdekeset, gyakorlatilag csak fejenállva nem szoptattam.
Volt olyan is, hogy a vécén ülve elaludtam. Az első időszakban valaki mindig bőgött, ha nem valamelyik gyerek, akkor én.
Kitartás, utána sokkal nyugodtabb időszak jön, egészen addig, amíg kamaszodni nem kezdenek.
Nekem a nagyobb most kezdte, háááát, ha a kicsire is rájön a dili amíg a nagyobb nem kezd lenyugodni és itt állok majd a két menstruáló hisztérikával, akkor lehet, hogy visszasírom azt az időszakot amikor pelenkában gyilkolták egymást és üvöltöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!