2 vagy több kis gyermekes-babás anyukák?
Egyik 2 év 1 hónapos,másik 2 hónapos. Arról nem tudok beszámolni, hogy milyen egy esti fürdetès/altatás egyedül két gyerekkel, az elmúlt 2 hónapban szerencsére nem volt ilyen. Férjemmel úgy csináljuk az estét, hogy 6kor vacsi, férjem és lányom eszik (én később szoktam), én szoptatom a kicsit és ha kell segítek a nagynak enni. Aztán én rendet rakok, előkészítek mindent a fürdéshez, férjem játszik a naggyal, ha nyűgös a kicsi lefoglalja. 18:45 körül indulok a kicsivel, férjem csinálja a vizet, addig vetkőztetem. Fürdetést, öltöztetést stb. már teljesen egyedül csinálom. Viszem a szobájába megetetni elaltatni, közben a férjem csinálja a nagy fürdővizét és meg is fürdeti. Törölközés öltöztetés már velem van, utána én olvasok mesét és együtt altatjuk. Ha közben a kicsi ébred én megyek át, de ilyen 2 hónap alatt 2x volt. Reggel nagynak 7kor ébresztő, tejital még az ágyban, aztán a nappaliban játék,addig reggelizem stb, 8kor pelenkázom és öltöztetem (addigra tuti megérkezik a reggeli csomag a pelusba). Kicsi mindig máskor ébred, 6 és 9 között bármi lehet, mikor ébred kicsit nézelődik, utána peluscsere tornáztatás, ha kajaidő van etetem. Délben ha a férjem itthon van ő altatja a nagyot, én meg lefoglalom a kicsit, ha épp nem alszik. Ha egyedül vagyok velük, akkor szituációtól függ. Ha a kicsi alszik nincs gond, altatom a nagyot. Ha fent van, éhes, sír, akkor izgisebb, beviszem magammal a nagyhoz, egyszerre etetem a kicsit altatom a nagyot, aztán vagy sikerül vagy nem...
Nem egyszerű 2 kicsivel, de egyelőre nem bántam meg a kis korkülönbséget. Ja, amúgy napközben amíg a kicsit rendezem,addig a nagy teljesen jól lefoglalja magát, játszik, néha szoptatás közben könyvet olvasok neki, ha kéri. Ha a nagyot pelenkázom stb., akkor ha épp nem alszik a kicsi,akkor nézelődik a kiságyban/játszószőnyegen/adamo hintában, szerencsére ritkán sír, amíg a naggyal törődök. Tény, hogy egyelőre magamra egy másodpercek sincs....
A lányom 21 hónapos a kicsi 2 hónapos.
A nagy olyan 4:30 átjön aludni.
Megszoptatom, elaszik köztünk.
Kicsi kel 6 -kor szoptat tisztábatesz visszatesz aludni
Azt hiszem mindig, hogy tudok én is még, de addigra kel a nagy.
Kávé ébredezés képnézés video / magáról/ a telefonon / sajnos imádja, ilyenkor azoktam kicsit engedni/
Peluscsere
Reggeli
Akkor kel a kicsi
Szoptat pelus ebben a nagy segít
Benti munka gyorsan
Aztán játék a kicsivel
Meg én is elkeszülök
Kimegyünk kertbe, kicsi babakocsiban alszik
Kinn tízóraizunk a teraszon.
Délben ebéd. Kapkodósan hogy altassam mire a kicsi kel.
Ekkor nem sokat van ébren a kicsi
Mire a nagy alszik, ő is alszik
Van egy ki énidőm, amit hetente 2 nap tényleg magamra szánok.. amúgy hajtgatok.. stb
Amit gyerek mellett nem tudok, vagy épp megfőzök
/ van 2 órám/
Du játék megint .. ha a kicsi alszik akkor kinn..
Ha felkel akkor bemegyünk..
Szoptatás mind2 gyereknek
Plelusok / nyilván igény szerint de itt boztosan kell/
Hasaltatom akkor a nagy rázza neki a kisjátékot..
Elunja
Csúszda, játszóalagút..építőkocka puzzle. . mikor mi
Produkálja magát..
Ha a kicsi elvan a játszószőnyegen, akkor megYek a naggyal
Ilyenoor szoktam mesét olvasni is..
Ha nincs el, akkor szavakkal biztaton a nagyot
Uzsiis van közben
Este 6:30 fürdik a kicsi
Nagy segít..
Lábát mossa
Adja a fürdetőt.. szenyest elteszi
Krémez / néha röbbet árt, mint használ/
Nagynak adom a vacsit
Amig eszik addig szoptatok, majd elaltatom a kicsit
Vacsi után ez 7:30-8 óra már
Fürdik a nagy..és én, ha az apja nincs itthon
Altatás / apa itthon, akkor ő/
Mire elalszik kel a kicsi
Itt már nincs csak a szoptatás és pelusozás alatt ébren..
Kicsi van hogy kel még 2-szer, van, hogy 1-szer
De 3:30 körül tuti..
Apa: ha délelőtt dolgozik. Akkor ő uzsiztat és ő is játszik hogy egyik hol másikkal.
Ha délután dolgozik, akkor reggelinél vesz részt és hamarabb kertbe viszi a nagyot.. nyugodtabban tudok főzni.. pakolászni, kivsivel lenni.
Nyilván egy ideális napot írtam le, amikor nem kell védőnőhöz menni.. nincs hiszti.. nem fáj a pici hasa.. és nincs front sem🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!