Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktál kiabálni a gyerekeddel?

Szoktál kiabálni a gyerekeddel?

Figyelt kérdés

15 hónapos a lányom.Annyira szégyenlem magam amikor rákiabálok de sajnos máshogy nem érti meg.:((

Előfordul, hogy egy nap többször is rákiabálok, hogy hagyja már abba vagy nem szabad vagy ne nyúlj oda stb...

Ti hogy vagytok ezzel?

Nem akarok a lányomnak lelki sérülést okozni mert én nem vagyok elég türelmes vele...hisz csak egy gyerek aki most fedezi fel a világot.

2010. júl. 27. 17:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

most kicsit "megnyugodtam",hogy nem csak én vagyok ilyen idegrohamos.De mióta megszületett a kisebbik,egyszerűen annyira feszült vagyok,és ezen nem segít a 21hónapos nagyobbik.50x elmondom neki,hogy pl ne nyitogassa majd csapkodja be a kukák fedelét,mert 1x is büdösek,koszosak,2x meg az öccse nem tud aludni tőle...és süket fülekre talál a mondandóm,na ilyenkor rákiáltok.

tudom,nem a legjobb megoldás,de ilyenkor legalább hallgat rám :-(

2010. júl. 27. 19:38
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Én is szoktam sajnos de irigylésre méltó ha van olyan ember aki százszor elmond valamit és utána is szépen tudja mondani.Az én nagy lányom 4 éves(a kicsi 8 hós) és bizony nagyon feszegeti a határait elég gyakran meg kell emeljem a hangomat amit később megbánok de az én határaim is végesek,na de lehetnék türelmesebb is ami azt illeti.De pontosan azt csinálja amit már előttem leírtak,hogy mondok valamit még azért sem csinálja és még nevet rajta hát ez nagyon ki tud borítani.
2010. júl. 27. 19:45
 13/18 A kérdező kommentje:

Azért kicsit megnyugtató h nem csak én vagyok ilyen.

Már előre aggódom mi lesz ha még dolgozni is fogok + gyereket nevelni+ a háztartás.Vajon mennyi türelmem lesz?

2010. júl. 28. 09:00
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Több türelmed lesz, mint most. Mert próbálod azt a kevés időt amit vele töltesz értelmesen, kedvesen tölteni, nem pedig kiabálással. Meg nem "unjátok" meg egymást egész nap.

Sajnos tapasztalat.

2010. júl. 28. 23:10
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is szoktam rákiabálni, és annyira irigylem azokat az anyukákat akiknek birka türelmük van.

Nekem anyukám is mindig a fejemhez vágja, hogy nincs türelmem a gyerekemhez, igen mert ő nagyi neki nagyobb türelme van.

12 hónapos a kislányom, érti mit mondunk neki, ha szépen kérem, hogy ne csinálja, pl.: ne e függönnyel játsszon már csak azért is, mosolyog és húzgálja.

Rászólok 4-5-ször és még annál jobban csinálja, na ilyenkor megy fel a pumpa sajnos:(

2010. aug. 2. 11:09
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a szakirodalom azt írja, hogy nem szabad, de állja meg az aki tudja egy örökmözgó, reggel 6-tól este 9-ig folyamatosan pörgő két éves mellett, hogy néha nem kiabál...

Én is biza rá szoktam, néha türelmetlenségből, néha ilyedelemből, ha pl a forró lábos felé nyúl, ilyenkor naná, nekem is bűntudatom van, de kicsúszik.

Próbáltam többször, több napon át, hogy kulturáltan elmagyarázom kiabálás nélkül, de nem volt keletje. Tudom, hhez sok idő kell... és még több türelem..

2010. aug. 2. 13:13
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem szoktam,nem szépítek,légyszives ne irjatok ilyet.Igen van olyan anya aki még nem kiabált a gyermekére a gyermekével.Az egyik én vagyok.Sokaknak ezt nehéz elfogadni,de ez van.
2010. aug. 2. 14:07
 18/18 anonim ***** válasza:
Sajnos szoktam, nem vagyok rá büszke, mindig meg is fogadom, hogy holnaptól sokkal, de sokkal türelmesebb leszek, általában este szállok magamba, amikor csend van, és alszik a három gyerek:) Aztán néha elszakad a cérna, mikor valamit 100-szor kell elmondani. De inkább rákiabálok, mintsem valami olyasmit tegyenek, amivel maguknak kárt okoznak, mert ebben a melegben néha a szép szó kevés, úgy vettem észre.
2010. aug. 2. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!