Amikor hazavitted az újszülött babádat a kórházból,
rögtön egy szobába tetted a nagyobbik gyerekeddel?
Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy lenne a praktikusabb, ha rögtön menne a kisszobába a nagytesóval, vagy ha én költöznék a picivel, vagy a pici maradna velünk a nagyszobában. Nyilván csak addig, míg át nem alussza az éjszakát. De ha rögtön egy szobába rakom őket, a nagy hamar megszokja, vagy zavarja majd őt sokáig az alvásban?
nálunk 17 hónap van köztük, a pici a mi hálónkban volt, amíg át nem aludta az éjszakát, utána költözött össze a naggyal, semmi gond nincs az együtt alvásukkal, ha valamelyik felriad éjjel és sír, a másik simán alszik mellette, annyira megszokták már egymás közelségét
2011. okt. 3. 14:15
2/11 anonim válasza:
Nekünk még csak egy két éves fiúnk van,de ha lesz kis tesó,akkor az elején biztos,hogy velünk lesz egy szobában.Én is nyugodtabb vagyok,meg nem is zavarja a pici a nagyobbat.Ha már nem eszik éjjel,és alszik rendesen,szerintem,akkor vidd át.Ha mondogatod a nagyobbnak,hogy majd vele fog aludni a tesó,akkor rá fog hangolódni a dologra.
2011. okt. 3. 14:15
3/11 anonim válasza:
Szerintem ne együtt legyenek, amíg sokszor kel a pici éjjel. Legyél te a picivel.
2011. okt. 3. 14:16
4/11 anonim válasza:
Nálunk még pocakban a tesó, de én úgy döntöttem először velünk lesz a kicsi a hálóban. Viszont később, amikor már átalussza az éjszakát is szerintem maradni fog, mert az egy dolog, h éjjel alszik. de egy kis csecsemő még napközben is sokat fog aludni és azt sem akarom, h a nagyot emiatt ki kelljen tiltani a szobájából, ahol játszani szokott.Szerintem addig, amíg a kicsi is napközben többször alszik marad velünk a hálóban.
2011. okt. 3. 14:21
5/11 anonim válasza:
Én költöztem a picivel a gyerekszobába, a nagy pedig apával aludt a hálóban. Ez volt a terv, de...
Egy hét sem telt el és mi hárman aludtunk a gyerekszobában és apa egyedül a hálóban...
Nem akartuk, hogy a nagy irigyelje a kicsit, mert velünk alszik egy szobában, és igy elosztottuk őket köztünk. De nem épp úgy sikerült, ahogy terveztük...
2011. okt. 3. 14:25
6/11 anonim válasza:
szia
a mi gyerekeink között 27 hónap van. Első perctől egy szobában alszanak. A nagy sohasem ébredt fel a babasírásra, pedig az elején még kétszer ébredt, és 5 hónapos koráig ébredt fel.
Ugyanúgy ha a nagy ébred valamiért sírva, a kicsikém se ébred fel rá.
2011. okt. 3. 14:26
7/11 anonim válasza:
szerintem nem praktikus az elején külön szobába lennetek mert baktathatsz az éjszaka közepén ki tudja hányszor szoptatni.
azonkívül én személy szerint kicsit gonosz dolognak tartom a naggyal szemben egy szobába tenni őket, a kicsi miatt meg veszélyesnek.
borzasztó lehet a nagynak, hogy jött egy "betolakodó", szülők már nem csak vele foglalkoznak, nem csak őt szeretik és még éjjel is hallgathatja a sírást míg anya átcammog.
majd ha már alszik éjjel :)
2011. okt. 3. 14:39
8/11 anonim válasza:
27 hónap van köztük...első naptől 1,5 méterre alszanak egymástól. Sosem ébredetk fel egymásra pedig kb 3szor járkálok szoptatni, ott szoptatok,pelusozok...(kicsi most 6 hetes)
2011. okt. 3. 15:32
9/11 anonim válasza:
25 hónap van köztük...
Első variáció: -egy szobában alvást terveztem, de a nagy mindig felébredt ha a kicsi mocorgott vagy nyafogott.
A második variáció az volt, hogy a kicsi velünk alszik, apa is és én is imádtam, ha ott szuszog köztünk, az éjszakai szoptatások is fantasztikusak voltak de a kicsi nem szerette ezt a közelséget (régen a nagy imádta)
A harmadik variáció(jelenleg): vettünk egy utazóágyat ami közvetlenül mellettem van, így mindenki alszik (kivéve persze az etetések)
A negyedik variáció majd az lesz (remélem), ha már a kicsi végig alussza az éjszakát visszaköltözik a gyerekszobába.
2011. okt. 3. 16:46
10/11 anonim válasza:
13 hónap különbséggel rögtön egy szobába tettük őket. Másnap rögtön külön! Felébrednek egymásra, és akkor mindkettő ordít. Most egymással szemben van a szobájuk, de még így is van, hogy felébresztik egymást. Hál' Istennek ritkán ébrednek fel éjszaka, de akkor azonnal rohannom kell, ha nem akarok szinkronordítást. (5 és 18 hónaposak most)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!