A Lídia, Lívia, Lígia hármas iker lány nevekhez mit szóltok?
Ja igen,és mégegy nagyon fontos.
Itt írta valaki, most kezdtem elolvasni a többi kommentelő válaszát; valaki írta, hogy azt se tudnák csomó ideig, hogy kinek szólsz.
Nekem alsóban a magyaros tanítónéni anno képtelen volt normálisan artikulálni, (szerettük amúgy, de amúgy kicsit idegbeteg is volt, de amúgy tűrhető színten.:D Mi voltunk az első osztálya, ilyen huszonéves volt, tehát nem pl mondjuk egy kétszázéves házisárkány, de ez nem tartozik ide. )
Nos, tehát, nekem, az alsós osztályombam 1 Bettina volt , és 4 Péter.
Na, és akkor rendszeresen, amikor rá akart szólni valamelyikre, el kezdte, hogy "Petti !!!!" Na hát, és mivel nem volt egyértelmű, hogy a Bettinek, vagy valamelyik Petinek szól,én meg ugye kíváncsi voltam, hogy ki az, és micsinál; és akkor ugye lehetett elkezdeni az embernek a fejét, hogy mégis kinek szól, hova néz. Borzasztó volt, hogy állandóan "Pettizett". Az a baj, hogy nem volt egyértelmű, és akkor a Petik meg Betti közül gondolom egyébként általában ilyenkor még az is összerezzent, aki nem csinált semmit.
Az első 2 jó (az utolsó viszont borzalmas), de túlságosan összecseng: várható, hogy el fogják írni hivatalos helyeken és összekeverik őket. Mehetsz majd mindent duplán intézni, mert megérkezik pl. Lídia fényképével a személyi igazolvány Lídia nevére és hasonlók. Nekik az egész életük ilyen lesz.
Szerintem találhatsz más azonos hosszúságú, mégis hasonló neveket is, amit biztosan nem lehet keverni egymással. Nem árt, ha más a kezdőbetű is, hogy legalább a monogrammjuk egyedi legyen.
Pl. Lívia - Viola -Imola.
Lídia - Diána - Edina
#27-esnek összerövíditem, amit írtam. :)
A Lígia túl furcsán hangzik, nem is tűnik névnek, meg még túl elégikus, borongós, szomorkás hangulatú is.
Úgy is összekeverik az ikreket, ha nem azonos betűvel kezdődik a keresztnevük, és nem is ugyanúgy néznek ki egyáltalán.
Akik között semmi rokoni kapcsolat nincs, még azokat is összekeverhetik a tanárok és esetleg össze-vissza írogatják két tök különböző ember minuszait, amiből adódóan mind a ketten megszívhatják.
Amelyik tanár nem tud artikulálni, és 4 Peti van az osztályban és egy Betti, és erre elkiáltja magát, hogy "Petti!" 'Akkor most kinek szólt?'
Tehát ajánlatos különböző hangzású, nem ennyire egybecsengő neveket választani.
Meg még ajánlottam pár nevet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!