A Lídia, Lívia, Lígia hármas iker lány nevekhez mit szóltok?
A Lígia nekem is furcsa. Még az Olívia hasonlít a Lídia, Lívia névre, és szerintem az is aranyos.
Még hármasikreknek, amik összecsengenek nekem ezek jutnak eszembe: Lilien, Vivien, Adrienn; vagy Liza, Eliza, Elza v. Izabella.
Én Dóra vagyok, a nővérem Éva. 5 év van köztünk, de a gyűlöltem, amikor a tanárok osszekevertek, és Évinek szólítottak.
A gyerekeid helyeben sirva kirohannek a vilagbol.
És a Ligia tenyleg nagyon eroltetett onmagaban is.
Olívia, Lúcia, Liliána, Letícia, Lilia, Lorina, Linda, Laura, Larina, Larínia, Loretta, Lorena, Lilla talán inkább a Lígia helyett lehet, hogy szebben lennének. És ha mondjuk Lilianna lenne a 3. , akkor pl lehetne esetleg Annának becézni.
Ha meg nagyon akarjátok, akkor a Lídiát Diának.
Szal akkor mondjuk pl lehetnének
Lídia ő Dia, Dius
Lívia ő Livi, Lia
Lívigia meg akkor na jó:D:D:D A Lígiát azt én talán nem adnám, az elégia amúgyis asszem borongós
De egyébként ha ennyire egyforma neveik lennének, hogy Lídia meg Lívia, tuti, hogy összekevernék őket!! Tehát szegényeknek nem elég, hogy ugyanúgy néznek ki, amiért már eleve összekeverik őket; még a nevük is ennyire egybe cseng; tehát szerintem nagyon megkeserítenéd az életüket. Nekem amúgy volt egy csajszi, nem állunk rokoni kapcsolatban, legalábbis olyanról, közeliről, amiről tudnánk, olyanban nem állunk, csak na, szal. 5. osztálytól 8. osztályig voltunk osztálytársak, egyébként tök ari leány, meg okos is. Na, szóval, az volt, hogy ugyanaz a szakmanév mindkettőknek a vezetékneve. A keresztnevünk meg tök más. Más betűvel is kezdődik, meg az enyém sokkal hosszabb; tehát csak a vezetéknevünk ugyanaz, és nem is vagyunk rokonok. És akkor az angoltanárnak ugye jelenteni kellett, ha nem írtuk meg a házit, és akkor ő behúzott nekünk arra egy minuszt, ha valakinek nem volt meg. És akkor egyszer elmondta amúgy a tanár, hogy kinek hány minusza van; és akkor valami volt, hogy mondtam még óra előtt szünetben , hogy én megint nem csináltam meg a házit, de most már nem állok neki, és mára már biztos ezzel együtt, hogy kijön egy egyes. Hát de nem jött ki; jelentettem, és a tanárnő nem mondott semmit, amit nem értettem. És akkor volt olyan is, hogy a csajszinak meg mondta egyszercsak, hogy kijött egy négyes. Amikor kapott egy pluszt,és akkor a csajszi ő meg kérdezte, hogy de miért négyes, hát nem kapott egy minuszt se. És akkor én szóltam, hogy akkor valószínűleg az én egyik minuszom kerülhetett oda; meg egész évben több ilyen is előfordult, hogy a tanárnő össze-vissza írkodta hát általában az én minuszaimat; de okés, mondjuk nem gyakran nem volt házim, szóval az esetek 90%-ában tuti, hogy megírtam. Amit nem felejtettem el, az mindig készen szokott lenni. Na, és akkor szóval valószínűleg azért írkodta össze-vissza a minuszokat a tanár; mert, hát nyilván egyrészt ugye,mert ugyanaz a vezetéknevünk; másrészt meg mert sose tudta, hogy melyikünk van előbb a névsorban; mert úgy ha a hivatalos nevet néztük, akkor én voltam előrébb, viszont én mindenkinek a becenevemmel voltam a fejében, amit hogyha nézünk, akkor meg az úgy hátrébb van, mint az azonos vezetéknevű osztálytársam keresztneve. És akkor gondolom folyton összecserélt minket, mert amikor elmondta, hogy kinek mennyi milye van, talán ott is voltak furcsaságok, hogy a csajszi nem értette, hogy mire kapott minuszt, ha a házikat is mindig megírta, meg dolgozott is mindig szépen. Egyébként szal én is szépen dolgoztam, de tényleg nagyon pár alkalommal előfordult , hogy nem volt meg a házim, és abból bizony 1-2 minuszt a másik csajszihoz írt be. De én becsületes voltam, mert szóltam, hogy valószínűleg összekevert minket a tanár egy párszor; mert néha hozzám írta a saját minuszomat, néha meg a másik csajszihoz; de érted, azért rossz volt. Tehát nem ajánlom , hogy ennyire egybecsengő neveket adjál. Tehát én azért javasolnék másokat. Pl nekem a Lídia az idős nénis; a Lígia egyrészt nem is hangzik annyira névnek, meg kicsit olyan "elégikus", borongós is; tehát ebből a háromból én a(z) (O)Líviát tartanám meg; az szép, kedves, bájos, fiatalos név;(elképesztő , hogy mennyit számít egyetlen betű); na és akkor szóval talán ahhoz keresnék esetleg másik kettőt; és az se lenne baj, hogyha nem ugyanazzal a betűvel kezdődnének; bár, kezdődhetnének azzal is, csak valahogy ne legyen ennyire egybecsengő. Mert eleve keverni fogják őket. Nekem voltak iker osztálytársaim, ők ketten voltak, és kétpetéjüket, alkatukat leszámítva tök máshogy néztek ki, egyiküknek ilyen kreolos bőre és világosbarna haja volt; a másikuknak meg pedig ilyen fehéresszőke(de eleve, tehát mindkét lánynak festés nélkül), szal a másik lánynak ilyen fehéresszőke haja volt, és nagyon világos bőre is; meg az arcvonásaik is azért elég eltérőek voltak. Na, és akkor még volt olyan, hogy így is összekeverte az egyik osztálytársam; valamire kérdezte az egyik osztálytársam úgy általánosan, hogy aki hallja és tudja és akar válaszolni, ő majd válaszol; asszem volt valami a táblán, na, szal az a lényeg, hogy az egyik iker talán húzott egy krétacsíkot a táblára, ahogy ment el mellette; vagy nemtom, volt valami a táblán amit másvalaki csinált, és összefirkálta, vagy letörölte; és akkor szóval egy másik osztálytársam feltette úgy a kérdést; hogy "Ez ki volt?" És akkor a másik osztálytársam meg nem annak az ikernek a nevét mondta, amelyik volt, de én már nem szóltam, hogy most ennyiért én minek pattogjak, meg minek avatkozzak bele. De szóval még így, hogy abszolúte nem voltak egyformák, még ígyis összekeverte őket valaki. Jó, az mondjuk az első évnek az év elején volt, amikor osztálytársak lettünk, de akkoris:D:D:D
Tehát nem ajánlanék ennyire egybecsengő neveket.
Keress másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!