Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Lehetne pár kérdésem...

Anyukák! Lehetne pár kérdésem hozzátok?

Figyelt kérdés

Még kismama vagyok pár hétig, de szeretnék egy két dolgot megkérdezni tőletek.

1.) Éjszaka, mikor szoptattok, minden alkalommal szoktatok előtte/utána pelust cserélni, vagy éjjel neki sincs olyan gyors az anyagcseréje?

2.) Mikor leteszitek aludni a hálózsákba, mit adtok rá? Ugyan olyan ruhát (bodyt, rugit), mint ami nappal volt rajta, vagy kisfelsőt és nadrágot?

Erre azért lennék kíváncsi, hogy ti olyan picinek próbáljátok-e tudatosítani vele ezzel is, hogy az nem nappal, hanem éjszaka, és olyankor más ruha van rajta.

3.) Milyen idős koráig használtátok a hálózsákot?

Nagyon megköszönném, ha segítenétek.

33h km

2010. júl. 26. 18:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Én éjjel nem cserélek pelust, bár az én babám az elejétől kezdve csak 1szer kel éjjel, hajnali 4-5 között. Ha nincs kaki, akkor nem cserélem. Ha evés közben lenne kaki, akkor cserélném persze utána.

2. Nem használok hálózsákot, lehet, hogy télen fogok, de most nem. Vagy takaróval (paplanszerű), vagy textilpelussal takarom be, attól függ, milyen idő van.

Este, fördés után kap új ruhát, abban van másnap este fürdésig. Az éjszakát felismeri, - sötét, fürdés, szopi, altatás. Ez elég volt neki.

8 hetes kisfiú anyuja

2010. júl. 26. 19:48
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Persze másról is tudhatja, hogy éjszaka van...ezért nem akarok éjjeli fényt sem, hogy egész éjjel világítson. Az éjszaka sötét.

Nagyon Boldog Babázást és Jó Egészséget!

2010. júl. 26. 20:07
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

1.amikor bekakil,csak akkor.Mostanában inkább kipisil,és ezért kell hajnalban egy gyors pelus cserét beiktatni.

2.éjszakára általában,pont az éjszakai balesetek miatt egy egyszerűen könnyen levehető kényelmes pamut rugit(hosszú ujjút) adok rá.A 35°melegben meg egy napozót.És mondjuk mi takarót használunk(még).És inkább nappalra adok rá 2-3részes ruhácskákat.És pl a nagy fiamnál(21hónapos)is így van.Éjjelre body és ha kell(idő miatt)egy pizsigatyó.

3.a nagynál inkább már nagyobb,majdnem 1 éves korától használtunk hálózsákot,olyan 15-18hónapos koráig.akkor már eléggé esett kelt benne,mikor éjjel megébredt és átjött.

2010. júl. 26. 20:13
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

1,Én nem cseréltem pelust éjjel,kivéve ha kaki volt.

2,A lányom október végi.Kezdetektől fogva ujjatlan hálózsákban aludt,vékonyabb fajtában.Rövidujjú bodyt és vékony rugit adtam rá+ a zsák.Este fürdés után kapott tisztát.

Kb.1 éves korától középvastag zsák a menő és egy hosszúujjú body.Ennyi.

3,21 hónapos,még mindig zsákban alszik.Kivéve nyáron természetesen.

Még annyit tennék hozzá,hogy ha napközben alszik,kezdetektől fogva ne sötétíts be,éjjel max. jelzőfényt gyújts,(hogy te láss) ezzel is tudatosítod benne a napszakokat.

2010. júl. 26. 20:29
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja,az öltöztetés éjjelre(pl.télen) attól is függ,hány fok van nálatok.Nálunk 21 van éjjel.
2010. júl. 26. 20:30
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

Nálunk is olyan 20-21 fok van a házban.

Ha még visszanéz valamelyikőtök, eszembe jutott, még egy kérdés. A hálózsákra plusz paplant, vagy plédet már nem raktok? Persze nem most nyáron.

2010. júl. 26. 20:39
 17/21 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.Még nagyon az elején raktam egy vékony gyerekplédet,1-2 hónapos koráig,utána már nem.Ne aggódj,szólni fog ha melege van v. fázik :-)
2010. júl. 26. 20:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Ok, tudom belejövök majd én is :-) De gondolom Benned is kavarogtak a kérdések annak idején...
2010. júl. 26. 20:51
 19/21 anonim ***** válasza:

álltasd csak magad azzal, hogy belejössz:)

Az én fiam 6 hónapos, és még mindíg nem tudom, mikor hogy takarjam be. Én fázós vagyok, a férjem melegvérű. A gyerek nem tudom, kire hasonlít. Én 25 fokban is birom a gyapjútakarót magamon, a férjem nem. Viszont még 28-30 fokban sem nagyon aludtunk lepedőben, hanem huzatba tett pléddel, viszont a gyereket csak egy pelussal takartam be, aztán később, ha tudtam, a pelust lecseréltem vékony takaróra, ha nem sikerült, akkor arra terítettem a kisplédet a derekáig. Ha este sokat mozogsz és megizzadsz, melegebbnek érzed a levegőt, mint amilyen. HA csak fekszel, akkor szinte fázni fogsz... Egyszóval a kicsi bőre nem az én bőröm, a mai napig nem tudom eldönteni, hogy takarjam be. Most r.ujjú body van rajta és egy középvékony ujjatlan hálózsák, de éjszakára még valszeg egy vékony takarót ráterítek a derekára.

egy korábbi válaszadó, talán a 3-4.-voltam

2010. júl. 26. 21:27
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia,

1. én nem pelenkáztam soha éjjel, mert nem kellett, valahogy tudta, hogy éjjel nem kakilunk :) Amúgy is hamar átaludta az éjszakát (6 hetesen), előtte pedig csak 1-szer evett 1 éjjel. Az én lányomnak kitartott este 8-tól reggelig egy pelus.

2. télen: vastagabb hálózsák, alá body, alá pelus.

ősszel: vékonyabb hálózsák, alá body, alá pelus.

de volt, hogy body+rugi éjjelre

Ha adsz rá hálózsákot, akkor már nehogy betakard, mert meggyullad szegény baba :)

3. Kb amíg nem tanult meg járni, addig használtuk a hálózsákot, azóta nem. Azóta body+rugiban alszik, ha hidegebb van, akkor vastagabb rugit adok rá (másfél éves). Újabban egy szál pelusban alszik, mióta meleg van.

Az első 1 hónapban nem nagyon váltogattam, hogy mi legyen rajta nappal és mi éjszaka, de utána már elkülönítettem az alvós ruhákat a "játszós" ruháktól. Az első hónapban örültem, hogy élek, nemhogy még azzal foglalkozzak, mi van rajta :)

Egyébként figyelj majd, hogy ne öltöztesd alul vagy túl, mindig annyi ruha kell rá, mint rád + egy réteg neki, mivel ő csak fekszik, te meg mozogsz. Ez vonatkozik otthonra és utcára is. Ha otthon vagytok és rajtad van egy póló és egy mackónaci, akkor rá elég egy body+rugi. Ha lementek, és rajtad van pulcsi+kabát, akkor rá elég body+rugi+overáll+takaró.

Remélem tudtam segíteni én is, ahogy a többiek is :)

2010. júl. 26. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!