Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Lehetne pár kérdésem...

Anyukák! Lehetne pár kérdésem hozzátok?

Figyelt kérdés

Még kismama vagyok pár hétig, de szeretnék egy két dolgot megkérdezni tőletek.

1.) Éjszaka, mikor szoptattok, minden alkalommal szoktatok előtte/utána pelust cserélni, vagy éjjel neki sincs olyan gyors az anyagcseréje?

2.) Mikor leteszitek aludni a hálózsákba, mit adtok rá? Ugyan olyan ruhát (bodyt, rugit), mint ami nappal volt rajta, vagy kisfelsőt és nadrágot?

Erre azért lennék kíváncsi, hogy ti olyan picinek próbáljátok-e tudatosítani vele ezzel is, hogy az nem nappal, hanem éjszaka, és olyankor más ruha van rajta.

3.) Milyen idős koráig használtátok a hálózsákot?

Nagyon megköszönném, ha segítenétek.

33h km

2010. júl. 26. 18:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

1.- éjjel ált. lassubb az anyagcsere de mindig étkezés elött pelenkáztam

2. fürdetés aztán tiszta body -nekünk ujjatlan hálózsák volt igy hosszú újjú bodyt adtam fel

Mindig volt külön hálóruhája

3. kilenc hós koráig -kinőtte-

nagyon szivesen!

2010. júl. 26. 18:27
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

1 mivel ált szopi közben jött a kaki, így utána cseréltem

2-3. nem használtam hálózsákot, fimnál 10 éve angolpólyát, lányom (16 hós)rugiban aludt, ah hűvösebb volt, nyáron bodyban

2010. júl. 26. 18:34
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Az én lányom is mindig szopi közben kakált, ezért éjszaka mindig cseréltem pelenkát evés után (már este odakészítettem mindent, hogy minél gyorsabb legyen)

2-3. Én sem használtam soha hálózsákot. Vagy simán aludt, vagy pólyában (a pólya nagyon nagy segítség volt). Este fürdetés után ráadtam egy ujjatlan bodyt, arra egy rugdalózót, aztán másnap végig ebben volt. Tehát nem különböztettem meg a nappali és az éjszakai ruhát. Ettől függetlenül tudta, hogy mikor van nappal és éjszaka, és elég hamar átaludta az éjszakát is.

2010. júl. 26. 18:39
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Eloszor is gartulalok :) gyors es konnyu szulest kivanok.

1. a lanyom minden eves kozben bekakilt eleinte, igy eves utan mindig peluscsere volt.

Eleg jokat alszanak a kicsik es almaban atpelusoztem (eves kozben mindig elaludt)

2. en ejszakara mindig pamut rugit adtam ra es nem akott zoknit (nappal inkabb vastagabb ruhat kapott,m ert akkor nem volt rajta a halozsak)

3. meg nem tudom, mert csak 5.5 hos...egyenlore meg elfer benne :) de ebben is lattam mereteket :)

2010. júl. 26. 18:42
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

1. jó ideig cseréltem éjszaka a pelusát, de leszoktam róla, mikor olyanja volt, hogy éjjel 2 órát volt ébren. Megszagoltam, és ha nem kakilt, nem cseréltem. Így könnyebben visszaaludt.

2. tiszta ruhát adtam rá, de nem pizsamát, hanem olyat, amiben másnap volt. Elsősorban azért, mert nagyon sokat bukott, így is egy nap 2-3 alkalommal cseréltem ruhátr. Nem ment el az eszem, hogy akkor is cseréljek, ha nem hányta össze:) 6 hónapos, most sincs pizsamája, fürdés után tiszta ruhát kap, most általában csak bodyt, és abban van addig, míg nem történik valami (ha pl. elmegyünk itthonról, és átöltöztetem, ha hazajövünk, már nem szoktam visszaöltöztetni, hanem fürdésig abban a ruhában van)

3. Még nem nőtte ki a hálózsákot, anyukám akkorát varrt neki, hogy még 2 évesen is biztosan jó lesz neki. De olyat is hallottam már, hogy ha kinőtte a hálózsákot, anyuka egyszerűen kibontotta az alját, és így továbbra is abban aludt. Egyébként nyáron felesleges a hálózsák.

2010. júl. 26. 18:46
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Én éjszaka csak akkor pelusoztam, ha muszáj volt. Nem szerettem ezzel zaklatni a kicsit, mert szopi előtt már éhes volt, szopi közben pedig elaludt általában, utána felébreszteni nem akartam már. Főleg, hogy hasfájós volt, amúgy is nehezen aludt el.

A hálózsákba egy kis bodyt adtam rá, hosszú ujjú alá rövid ujjút, ujjatlan alá pedig hosszú ujjút. Kb.6 hónapos koráig használtuk.

8 hós kisfiú anyucija

2010. júl. 26. 18:47
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Mikor éjjel felkell akkor én először tisztába teszem, mert evés közben ilyenkor mindíg bealszik nekem, így ha utánna tenném tisztába azzal csak felkelteném. Meg szerintem tiszta popsival jobb is enni:)

2. Én most rövid ujjú badyt adok rá, de most hogy hűvösebb lett még bennt is, hosszú ujjút. Nappal is abban van, vagy ha hidegebb van akkor rugiban. Este mikor megfürdik kap tisztát, plusz még a hálózsák. Reggel leveszem a hálózsákot és este fürdésig az van rajta, tehát mindíg este kap tiszta ruhát. Tehát még ilyen kicsi akkor nem teszek különbséget hogy van "pizsama" is.

3. Kisfiam 2 éves és még mindíg hálózsákban alszik ha hideg van. Mert a takaró csak addig van rajta amíg ráteszem. Így nyugodt vagyok, hogy biztos nem fázik. Remélem még most télére is fogok tudni rávaló hálózsákot kapni. A lányom meg egy hónapos most:)

2010. júl. 26. 18:48
 8/21 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszokat és a gratulációt :-)!

Akkor ahogy látom, mindenki cserél(t) pelust éjjel. Persze nyilván ha már rutinom lesz benne, csak akkor cserélek, ha "baj" van :-). Igazából erre azért voltam kíváncsi, mert anyukám azt mondta, hogy ő engem éjjel nem pelenkázott.

És ahogy látom mindenkinek a tiszta ruha volt az éjjeli ruha.

Tényleg köszönöm! Tudom, hogy nyárra nem nagyon kell hálózsák, de mivel van, később hasznos lehet.

Mindenkinek Boldog Babázást, és Jó Egészséget kívánok!

2010. júl. 26. 18:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én vagyok az ellenpélda :)

Sosem cseréltem éjszaka pelenkát, de mégcsak a lámpát sem kapcsoltam fel, az utcai világítás bőven elegendő volt az etetéshez (ezzel jelezve a lurkónak, hogy éjszaka van)

Én fürdetés után adtam rá tiszta ruhát, de én bodyban és tipegőben altattam, nyáron meg csak bodyban. Voltak olyan tipegők, amiket csak éjszaka hordott, mintha pizsama lenne.

Nem használtam hálózsákot, mert én úgy gondoltam, hogy akadályozza a mozgásban.

2010. júl. 26. 19:42
 10/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Neked is! Ellenpélda mindig akad :-) Nekem szimpatikus a hálózsák, mert azt nem tudja lerúgni magáról. De persze előre tervezni könnyű...majd igazából sok minden csak akkor fog számomra kiderülni és világossá válni, ha már itt lesz köztünk.

Jó egészséget kívánok nektek is!

2010. júl. 26. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!