Ahol sokat segít a nagyi, ti adtok neki "fizetést" ezért?
Anyósom végzettsége szerint óvónő, a valóságban azonban összvissz 2 évet dolgozott, azt is még akkor, amikor még nem volt feleség, anya (jó 30 éve kb). Tehát nem az a helyzet, hogy miattunk hanyagolná a munkáját.
3 hónapos a babánk, és tény és való, rengeteget segít nekem/nekünk. Pl. itt volt a karácsonyi készülődés, rengeteg minden sütött nekünk, segített díszíteni a kertet, házat. Nagybevásárolni is elkísért, meg amikor mondtam, hogy én egyszerűen rosszul vagyok a töltött káposzta, halászlé szagától is, és szerintem rendelni fogom idén is a karácsonyi menüt, akkor mondta, hogy ne fáradjak, majd ő megcsinálja nekünk. Szóval magától ajánl fel igazából mindent, ezért nem gondoltam soha, hogy ez teher, vagy gond lenne neki. Mert tényleg 120-szal pörög egész nap. Ráadásul ha nem segítene, megoldanám máshogy, nem lenne probléma. A baba körüli dolgokban is segít, vagy vigyáz rá, amíg én kicsit tudok magammal foglalkozni. Imádja a lányunkat (első unoka:) ).
Ha saccolnom kéne, napi 2-3 órát biztos segít, de van, hogy akár egész nap velünk van, ha menni kell valahová, vagy sűrű a program. És most a férjem felvetette, hogy lehet ezt honorálni kéne neki, és havi szinten adni neki egy fix összeget... Őszintén, nekem ez picit furcsa. Főleg, mert a férjem egy fizetésnyi összeget akar neki adni... Ne értsetek félre, nem arról van szó, hogy sajnálom, de meglepett, amikor ezzel állt elő.
10: miért ne lenne a kérdezőnek egy nyugodt perce se egyedül?
Nekem 2 éves a lányom, egyedül nevelem, nagyik messze laknak, tudod mióta várok arra, hogy vehessek egy 2 órás fürdőt egyedül?
Gondolom a kérdező anyósa intelligens, és ha azt mondja, hogy szeretne most elmenni vásárolgatni pár órát egyedül, ő örömmel vigyáz a gyerekre addig.
Neki lehet aztán csak nyugodt percei.
Mi a szüleimmel lakunk egyenlőre. Sokat segít apukám és anyukám is egyszer nem gondoltam hogy pénzzel halljam meg. El se fogadnak. Inkább segítek nekik én is amiben csak tudok ahogy a férjem is apukamnak ha valami nagyon nehéz fizikai munkát kéne itthon csinálni.
Nem hiszem hogy anyosod pénzt várna el toletek
Szerintem van annyira intelligens az anyósa, hogy ha azt mondja, hogy ma ne gyere légyszi, mert pizsibe akarok fetrengeni egész nap akkor nem megy 😁
De én mondjuk nem voltam szégyenlős anyósom előtt, simán beengedtem bugyiba meg pólóba, aztán ha volt kedvem felöltöztem. Őt se zavarta. Apósom más lett volna, vagy valami szegről végéről jött rokon aki tényleg csak vendégségbe jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!