Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ahol sokat segít a nagyi, ti...

Ahol sokat segít a nagyi, ti adtok neki "fizetést" ezért?

Figyelt kérdés

Anyósom végzettsége szerint óvónő, a valóságban azonban összvissz 2 évet dolgozott, azt is még akkor, amikor még nem volt feleség, anya (jó 30 éve kb). Tehát nem az a helyzet, hogy miattunk hanyagolná a munkáját.

3 hónapos a babánk, és tény és való, rengeteget segít nekem/nekünk. Pl. itt volt a karácsonyi készülődés, rengeteg minden sütött nekünk, segített díszíteni a kertet, házat. Nagybevásárolni is elkísért, meg amikor mondtam, hogy én egyszerűen rosszul vagyok a töltött káposzta, halászlé szagától is, és szerintem rendelni fogom idén is a karácsonyi menüt, akkor mondta, hogy ne fáradjak, majd ő megcsinálja nekünk. Szóval magától ajánl fel igazából mindent, ezért nem gondoltam soha, hogy ez teher, vagy gond lenne neki. Mert tényleg 120-szal pörög egész nap. Ráadásul ha nem segítene, megoldanám máshogy, nem lenne probléma. A baba körüli dolgokban is segít, vagy vigyáz rá, amíg én kicsit tudok magammal foglalkozni. Imádja a lányunkat (első unoka:) ).

Ha saccolnom kéne, napi 2-3 órát biztos segít, de van, hogy akár egész nap velünk van, ha menni kell valahová, vagy sűrű a program. És most a férjem felvetette, hogy lehet ezt honorálni kéne neki, és havi szinten adni neki egy fix összeget... Őszintén, nekem ez picit furcsa. Főleg, mert a férjem egy fizetésnyi összeget akar neki adni... Ne értsetek félre, nem arról van szó, hogy sajnálom, de meglepett, amikor ezzel állt elő.

2020. jan. 17. 19:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%

Igen, kellene honorálni, de nem pénzzel.

Elmegy a férjed megjavít ezt azt, ha valahova menni akar elviszitek kocsival, vagy bármi olyan, amit ő nem tud megtenni, és segítség neki.

2020. jan. 17. 19:48
 2/14 anonim ***** válasza:
98%
Egy egész fizetésnyi pénzt adni napi 2-3 órára? Ez komoly?
2020. jan. 17. 19:51
 3/14 A kérdező kommentje:
Autóval jár mindenhová, nagyon aktív életet él. Sportol, kirándul, társasági életük is teljesen jó. Szóval nem éppen tipikus kisnyugdíjasok apósommal, anyagilag is nagyon jól állnak. Ezért nem gondoltam arra, hogy fizetnünk kéne neki külön, mert az a pénz neki tényleg pár masszázs, és fodrász maximum.
2020. jan. 17. 19:51
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Hát akkor biztos nem adnék neki semmit. Mondd meg, hogy a gyerekétől veszi el a pénzt. Oké, hogy, nem álltok szarul anyagilag, de mindig lesz helye annak a pénznek. A gyerek tanulmánya, jogsi, kocsi, ház, stb.
2020. jan. 17. 19:56
 5/14 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem meg is sértődne, ha pénzt akarnátok neki adni. Úgy érezhezné, mintha valami bejárónő lenne.
2020. jan. 17. 20:09
 6/14 anonim ***** válasza:
98%

Rosszul is esne neki egy ilyen felajánlás.

Ha egyszer idős lesz és rászorul, akkor ne hagyjátok magára és legyetek a családja :)

2020. jan. 17. 20:16
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is furcsán venné ki magát, ha pénzben honorálnátok meg a segítségét, de kedves gesztus lehet egy színház jegy nekik, vagy wellness, vagy bármi, amit szeretnek apósoddal csinálni (főleg ha ilyen aktívak) és nektek is belefér.
2020. jan. 17. 20:16
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

Először is, tedd össze a két kezedet hogy ilyen anyósod van! Bár nekem is lenne csak egy kicsit hasonló.

Másodszor meg, biztos vagyok benne, hogy nem fogadna el pénzt. Ahogy előttem is írják, színházjegy, wellness, tök jó ötlet.

2020. jan. 17. 20:34
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
Az én anyám el se fogadná azt a pénzt.
2020. jan. 17. 20:51
 10/14 anonim ***** válasza:
61%
Off... En megbolondulnek ha nem lenne egy nyugodt percem se egyedül🤷‍♀️
2020. jan. 17. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!