Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2,5 hónapos a kislányom és...

2,5 hónapos a kislányom és azt vettem észre h nem nagyon ad ki magából hangokat! Ez így normális? Ugye nincs baj!

Figyelt kérdés

Látom h figyel,néz,imádja a színes figuráit,rúgkapál,kalimpá,artikulál,de ritkán "gügyög"!ÉS a gügyögés is csak -hö hang és nagggyon ritka!Inkább sikonyál,és mimikázik sokat!

És még azt is észre vettem h nem forul a hang irányába,bár a hirtelen hangokra össze rezzenik!Ugye ez nem a süketség jele!

Nagyon aggódom!

2008. nov. 19. 10:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia még elég kicsi a babád, de megpróbálhatod, hogy csettintgess a fülénél, de nem mindig úgy reagál, hogy odafordul, hanem vagy elkezd kapálózni, vagy nevet, stb.

Biztosra az orvos tud válaszolni, de sztem nincs baj.

2008. nov. 19. 10:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A babák nagyon eltérően tudnak fejlődni, nem feltétlenül gond, hogy nem sokat hallod a hangját, vagy hogy nem fordul a hang irányába.

Próbáld ki, ha sír (nem amikor üvölt, mert akkor a hangodra akkor se nyugszik meg, ha hallja) hogy ne lásson téged, de beszélj hozzá. Ha elkezd megnyugodni, akkor valószínűleg hallott téged, nincs gond.

Egyébként pedig hogy megnyugodhass, érdemes esetleg hozzáértő gyermekorvos tanácsát kikérni.

Remélem, minden rendben veletek, minden jót!

2008. nov. 19. 10:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Néha csináltam azt h csettintettem,tapsoltam a füle mellet- másfelé nézett nem rám- és akkor behunyta a szemét,össszezárta hirtelen!Meg pl az ölembe volt,vállamon és én a térdemmel becsuktam a mosógép ajtaját ami nagyot pattant,erre ő összerezzent!szóval csak nincs baj....meg apuka is egy hattttalmasat tüsszentett és akkor is megijedt!
2008. nov. 19. 11:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

A siket babák is gügyögnek,tehát a kettőt így nem lehet összefüggésbe honzi!

A kórházban pedig végeznek hallásvizsgálatot a babáknál,ha baj lenne már tudnál róla!

Egyébként egy időben én is mint aggódó anyamég az is megfordult a fejemben,hogy mi van ha nem lát,nem hall és egyfolytában azt lestem reagál-e.

Most 4 hónapos a kisfiam és már elképesztő hogy kommunikál velünk ettől én már sokkal nyugodtabb lettem.

Szerintem nálatok is így lesz.

Ja és mostanában az én fiúcskám sem gügyög túl sokat,inkább visítozik,az sokkal jobban szórakoztatja.

Napról-napra változnak szinte alig lehet lekövetni!

Nagyon boldog babázást!!

2008. nov. 19. 11:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm!aranyos vagy!Én is rengeteget aggódóom!Első baba és állandóan figyelem,stb.....rengeteget beszélek hozzá,apukája is mindenféle hangot présel ki magából amin vigyorog csak azt nem tudtuk h azért mert hallja a hangot v mert látja az arcunk amivel kül.mimikákat társítunk,ugye.....

2008. nov. 19. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!