Akiknek a babája velük aludt egy ágyban. Mikor és hogy szoktatta kiságyba?
Én alapból ellenzem az ilyen hozzáállást, hogy a gyereket becipelik az ágyukba a szülők.
De! Ha ezt megtettétek, akkor próbáld meg, hogy beteszed a kiságyba a baba mellé az egyik ruhádat, kispárnádat. Azon rajt van az illatod.
Vagy ha nagyobb a szobátok, egy darabig húzd az ágyatok mellé a kiságyat, és aludj közvetlenül mellette.
Jobb ötletem nincs.
Kedves első válaszoló!
Nem lecseszésként írtam ám :)
Örülök, hogy nem készültél ki!
A gyerekek maguktol is kiszoknak kb 2-3 eves koruk korul.
De meg ezutan is elofordul ha valami bujuk bajuk van parnaval paplannal a kezukben megjelennek a haloszoba ajtajaban es befekszenek a szulok koze.
En nem talalok ebben semmi kivetnivalot.A kozmegiteles szerint ez szegyen igy azok a szulok sem vallaljak fel masok elott az egyuttalvast akik egyutt alszanak a babakkal.
Mi a parommal 3 gyerekkel aludtunk egyutt(nem egyszerre).Es semmi gondunk nem volt a kiszoktatassal egyszeruen eszre kell venni amikor erett ra.Ma is ugyanigy csinalnam.En nyugodt voltam egesz ejszaka es a babaim is.
Ellenezheti bárki,de honnan tudjátok,hogy a babának nem az a jó,ha ott alhat biztonságban a szüleivel.Az enyém 16hónapos,köztünk alszik,nyugodt kiegyensulyozott baba.
A kérdezőnek.Sajnos voltunk kórházban és kiságyban kellett aludnia a babámnak.Nem volt gond.Beletettem,oda ültem mellé,simogattam és elaludt így 5 éjjelen keresztül.Közben nézte a mesét.Én magam is csodálkoztam rajta azelött soha egy napot nem aludt kiságyban.
Én mindhárom gyerekünket az első naptól fogva saját szobájában altattam a saját ágyukban.Amikor születtek vittünk be nekem egy ágyat,és amíg szopiztak éjszaka többször addig ott aludtam,vagy ha fáradt voltam és nem akartam szaladgálni éjjel.Nekem a 3 közül kettő nagyon hasfájós volt,hát ez tényleg nagyon nehéz időszak.Ráadásul a nagyobbik 6 hónapos koráig,de annyira,hogy semmi nem hatott neki.A kicsi viszont 4 hetesen átaludta az éjjeleket este 9-től reggel 6-7ig,Ő szerencsére nem volt hasfájós,vele nagyon könnyű volt.
Viszont magam mellé nem akartam szoktatni Őket,hogy együtt aludjunk,és nekem úgy tűnt kényelmesebb is mindenkinek a saját ágyikójában.Szerintem is próbáld először,hogy tedd az ágyatok mellé a kiságyat,és ha megszokja és átalussza az éjszakáékat akkor vidd a szobájába át.Ja,és én sosem altattam egyik gyereket sem,(persze amikor már nem aludtak be a cicin,de altatásra azt sem használtam soha)mindig ébren tettem le az ágyukba Őket,és maguktól aludtak el.Persze megelőzte az alvást a szokásos rituálék,fürdés,mese,zene,játék,babusgatás,majd puszi és alvás.Nekünk ez bevált,és sokat számít,hogy nyugodtak az éjszakáink,mert nappal én sem tudtam sosem pihenni,mivel senki segítségem nincs és nem is volt.
6 hónapig aludt velünk, a napokban szoktattam át, teljesen zökkenőmentesen! nappal ringatni szoktam pár percet, úgy alszik be és leteszem. ugyanezt csináltam este is a szokásos lefekvési időben, simán elaludt, letettem és kész. felébredt, megszoptattam, kicsit bealudt mellettem, majd megint óvatosan visszatettem. semmi gond nem volt, mintha mindig is ott aludt volna!
egyébként mi sem akartuk magunk mellett altatni, de a használtan vett kiságyat lefestettük gyerekbarát! festékkel, és olyan szaga volt, hogy kb. fél évig szellőzött a garázsban, nem mertük beletenni a gyereket. valahol meg aludnia kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!