Anyukák a babátoknak adtatok cumit? Milyen a jó dilemmába vagyok.
Figyelt kérdés
Van aki azt mondja kell mert megnyugtatja van aki feleslegesnek tartja.Melyik cumi jó szerintetek?2019. okt. 27. 19:17
11/26 anonim válasza:
Én vettem neki (Avent), de úgy voltam vele, nem biztos, hogy oda is adom, csak vésztartaléknak. Volt, amikor nehezen aludt el, nyűgös volt, akkor adtam neki. De nem szívta sokáig, max amíg el nem aludt. Majd egyáltalán nem is kellett neki, kiköpte. Inkább az ujját szopta. De azt is csak az elalvásig.
12/26 anonim válasza:
Én nem akartam hogy cumizzon, nem is vettem. Mire hazaértünk a kórházból szinte zavartam a férjemet hogy hozzon. Nem lóg folyton a szájában de el sem aludna nélküle. Ő másképp döntött.
13/26 anonim válasza:
Adtam a nagynak bár nála nem terveztem de nagyon nyűgös, sírós baba volt, csak a cicimen akart lenni én meg azt nem bírtam. Most a picinek már megvettem meg kaptam is a jól bevállt mam cumit.
14/26 anonim válasza:
Én adtam neki. Most 5 hónapos elalvashoz mindig kell neki, és napközben is mikor nyugtalan. Meg mindig szopizik, nincs gond vele. Mam-osat vettem neki, szereti, az olcsobbakat sorra kikopkodte.
15/26 anonim válasza:
Plusz egy szavazat a MAMos cumira. Egész nap lógott volna a mellemen. Ezt én sem bírtam, most 2éves de nem alszik el nélküle. Úton van a tesója neki is vettem már. Nem érdekel ki mit gondol vagy mond, én is cumiztam fele ilyen jó cumikkal. Fogaim teljesen rendben, semmi probléma nincs vele.
16/26 anonim válasza:
Nekem elég nehéz eset a lányom, iszonyatosan cumisüvegfüggő, sajnos tejem 2 hónapos kora óta nincsen úgyhogy szopizni nem tud. Elalváskor cumisüvegen alszik el, ha kiveszem a szájából, megébred. Éppen erről vagyunk leszokóban. Én pont emiatt szerettem volna adni neki, de egyik félét sem fogadta el, vettünk vagy tízfélét biztos, de mindegyiket kiköpte. Négy hónapos koráig próbálkoztam minden alkalommal, aztán hagytam.
17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tapasztalatokat!Mi is néztük annyi féle van.Kérdés melyik válik be,vagy egyáltalán elfogadja majd.Én nem vagyok ellene,de jó tudni,hogy melyik márka jött be nálatok.
2019. okt. 27. 20:53
18/26 anonim válasza:
Első babánál nem mertem adni, mert cumizavarral ijesztgettek. Végül fél éves korában adtunk neki a fogzás miatt. Nos cumizavaros nem lett, 2,5 éves koráig szopizott, de cumifüggő az igen... 3,5 évesen sikerült leszoktatni róla. A fiammal más volt a helyzet, már a kórházban adtam neki cumit, hogy tudjak enni, mert mindig étkezéseknél sírt. Otthon is néha adtam neki cumit, 10 perceket el volt vele, a nagyszülők szinte követelték és dugdosták a szájába. Én megelégeltem, mondtam nincs többé cumi, nem akarok úgy járni mint a lányommal. Nem adtam többé cumit neki, de nem is hiányolta, csak a nagyszülők.😂
19/26 anonim válasza:
Kisfiam cumizik születésétől kezdve. Ő is főleg elalváshoz használja, és amikor úton vagyunk kocsival.. sajnos gyűlöl utazni, cumival elviseli egy ideig. :) Nálunk is a mam jött be, bar nem is próbáltunk mást, elsőre elfogadta. Egyébként tudom, hogy nem jó dolog, de szerintem nincs édesebb egy cumizó kisbabánál.. :)))
20/26 anonim válasza:
Nekem cumizott mind a három gyerekem. Én nem tudtam szoptatni - születésüktől cumisüveg tápszer cumis gyerekek voltak. A nagyfiam az Avent cumit szerette, a két kisebb a MAM-ot, és az ahhoz nagyon hasonló DM-es cumit.
Egyébként gond nélkül, könnyen leszoktak róla, a nagy kb 2,5éves korában a két kisebb 3éves koruk után.
Nekem kettő olyan ismerősöm van, akinek a kislányuk már iskolások 1 és 2 osztályosak, és még mindig szopják az ujjukat. Az egyiknek már a tanárnéni is szóvá tette.
Persze nem törvényszerű- de ez is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!