Meddig illik egy gyerek korat honapokban szamolni?
Figyelt kérdés
Kislanyom 9 honapos es ugy gondolom 1 eves kora utan ev + honap az idealis meghatarozas, de sokat latni, hallani olyat, h akar 34 honapos meg ilyenek. Szerintetek nem fura vagy ez mitok fugg? Vagy baratkozzak meg a honapos szamlalassal, mert az most a meno es talan meg ki is cikiznek majd ha nem igy mondom?
18 hónapos korig. Akkor van az utolsó oltás így nekem addig logikus.
Talán azért mondanak sokan hónapot mert ha azt mondod 2 éves, az lehet 23 meg 33 hónapos is, és itt még óriási különbség van a kettő között.
2019. szept. 25. 07:16
12/18 anonim válasza:
Szerintem iszonyat idétlen a hetezés meg a hónapozás is. Ahogy a terhességnél is idétlen hozzátenni (civil beszélgetésben, hogy hány nap plusz).
A gyerekemnél öt hónapig számoltunk hónapban, aztán fél éves, fél éves múlt, nemsokára egy éves lesz és így tovább.
2019. szept. 25. 07:48
13/18 anonim válasza:
1 évig. Esetleg ha nem azt mondod hogy 1év 2 hónapos, hanem 14 hónapos az még oké. Nem hangzik hülyén és mindenki tudja hogy 14 hónsp az 1 év 2 hónap. Pl.egy 2 évesre hülyén hangzik higy 24 hónapos, plusz mivel mindenki hozzá van szokvs az években valo számoláshoz, azzal ha aztmondod hogy mit tudom én 39 hónapos akkor még nem tudtam meg mennyi idős a gyereked, elöbb le kell állni számolni. Azt is hülyeségnek tartom mikor a terhességet úgy adják meg hogy 36 hetes... Nyugodtan lehet mondani, hogy pl.4 és fél hónapos terhes vagyok, 3 éves a gyerekem stb. Lassan már mi is azt fogjuk mondani hogy 420 hónapos vagyok, 35 éves helyett...és igen, ezt most számoltam ki.
2019. szept. 25. 08:31
14/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a valaszokat, sikerult levonnom azt a kovetkeztetest, hogy max a dokinal meg egy ideig honapozunk, aztan mar ott sem, es persze a hetkoznapi hasznalatban is eveket fogok mondani, ahogyan azt eddig is normalisnak veltem.
Amugy valaki utalt itt a terhessegi hetekre is, azt is csak a dokinal mondtam ugy, ha valaki mas kerdezte mennyi idos terhes vagyok, mindig honapot mondtam.
Utolag talaltam itt meg egy hasonlo kerdest, amit a mult evben tett fel valaki, ott is hasonlo modon velekedett mindenki.
Koszi mindenkinek.
2019. szept. 25. 08:46
15/18 anonim válasza:
"Vagy baratkozzak meg a honapos szamlalassal, mert az most a meno es talan meg ki is cikiznek majd ha nem igy mondom?"
Háromszor el kellett olvasnom, hogy jól értem e. Szerinted ki fog kicikizni? Felnőtt nők, vagy a gyerekorvos?
2019. szept. 25. 09:31
16/18 anonim válasza:
Másfél éves korig hónapoztam, mert addig fontos az oltások meg fityfenék miatt. Utána már azt mondtam, hogy x hónapban lesz 2-3-4 éves. Kivételt képez, amikor valaki nagyon akarja tudni, mennyi a korkülönbség a gyerekeim között, mert akkor megmondom, hogy 22 hónap ;)
2019. szept. 25. 10:10
17/18 anonim válasza:
18 hónapos koráig számoltam hónapokban, utána csak simán 1,5 éves múlt vagy 2 lesz, ha kérdezték mennyi idős.
2019. szept. 25. 11:53
18/18 anonim válasza:
én úgy 18hós korig. utána már hogy 2 hó múlva 2. Volt akiről tudtam, hogy ajándékot szeretne venni, csak nem akar konkrétan rákérdezni a méretre, a ruhákba meg gyakran a hónap van írva :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!