Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki a “hagyom sirni” nevelest...

Aki a “hagyom sirni” nevelest csinalja, mikor kezdte el?

Figyelt kérdés
Vannak akik hagyjak sirni a gyereket hogy megtanulja megnyugtatni magat es vannak akkk szerint ez ordogtol valo dolog. Most nem is arra vagyok kivancsi h ki szerint ez a jo ki szerint az... hanem akik hagyjak sirni a babat, azok mikortol tesznek igy? Mar a legelejetol? Nekem akkor meg nem volt szivem hozza, most 2 hos szerintem most kezd nyilni a kis ertelme felfog dolgokat azt hiszem most kene nekiallni. Vagy meg mkndig korai?

2019. szept. 17. 22:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
44%
Itt egy 30 éves akit hagytak sírni éjjel babaként 8 hónapos korától. Jelentem semmi bajom. Nappal bármiért ha megnyikkantam már ott volt anyu-apu segíteni, vígasztalni, és mindenben mellettem állnak és számíthatok rájuk, nagyon jó a viszonyunk, nem lettem depressziós, nem keveredtem rossz társaságba, a kapcsolataim is rendben vannak. 1 éjjel hagytak sírni, hogy átaludjam az éjszakát és bejött. Testvéremmel szintúgy ezt csinálták, vele se volt és most sincs semmi probléma. Régen így csinálták és kész, ez van, most akkor mindenki lelki sérült? 2 hónapost nehogy sírni hagyj! Kicsit beteges ez a félelem a sírni hagyástól, akinek pl. ikrei vagy 3as ikrei vannak és egyszerre csak 2 keze az szerintetek nem hagyja sírni?
2019. szept. 18. 09:12
 12/36 anonim ***** válasza:
58%
Persze, hagyjad nyugodtan bőgni, nagyon kitartóak tudnak lenni, remélem olyan 12 órát hallgathatod. 2 hónapos szerinted értelmes? A maga szintjén biztosan az, de csak egy baromi pici csecsemő, az a dolgod, hogy megvigasztald, így lesz belőle később normális felnőtt, és nem egy 0 érzelmi intelligenciával rendelkező vadbarom. Muszáj őket ölelgetni, aki ezt nem szeretné az ne vállaljon gyereket.
2019. szept. 18. 09:13
 13/36 anonim ***** válasza:
41%
En is lepontoztam minden egyes választ. Senki nem tud értelmesen olvasni. Hol kérdezett vélemény a kérdező??? Sehol. Azokat kérdezi, akik ezt a módszer alkalmazzák. Ti nem, akkor mi a francnak kell feleslegesen pötyögni? Menjetek, kapkodjátok inkább ki a gyereketvaz ágyból.
2019. szept. 18. 09:37
 14/36 anonim ***** válasza:
67%

"Most nem is arra vagyok kivanncsi h ki szerint ez a jo ki szerint az..."

Ezt egyébként olvasta bárki is?! Senkit nem érdekel a privát véleményünk! Ti nem alkalmaznatok ezt a módszert, más meg igen. Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy akarja!

Mondjuk nekem a sírni hagyás nem azt jelenti, hogy leb*aszom szerencsétlen gyereket az ágyra, aztán hadd sírjon, ameddig csak akar. Nyilván megeteted, pelenkát cserélsz, megszeretgeted stb, kielégíted ezen szükségleteit, de ha pl épp mosogatok, ő meg razendít, nem dobok el mindent egyből, hanem még azt a pár tányért elmosom és utána megnézem mi a baja.

Szóval ha épp valamit csinálok (legyen az mosogatás, teregetes, porszívózás stb), akkor nem hagyom abba a másodpercben abba, hogy rohanjak felvenni. Valamikor ezeket is meg kell csinálni.

Volt már, hogy épp fürdőkádat sikaltam, mikor el kezdett sírni, benéztem a szobába (előtte lett megetetve és pelus cserélve), semmi gond nem volt, térdelt a kiságyában és nyilván ki akart jönni. Na akkor nem vettem le a kesztyűt, mosakodtam meg, vettem ki megnyugtatni, majd tettem vissza hogy folytathassam, amit félbehagytam, hanem előbb befejeztem és utána vettem fel.

Úgyhogy igen, elvileg már ez is sírni hagyás, de nem érdekel kinek mi erről a véleménye, én nem kapkodom fel a gyerekemet minden pisszenésre, ha másnak ez így jó, az az ő dolga.

Alvásnal viszont volt az a pont, hogy bármit csináltam (simiztem, kivettem az ágyból, ringattam, hordoztam, babakocsiban tologattam), semmi sem volt jó, nem volt éhes, tiszta volt a pelus, nem fájt a hasa, de csak ordított. Férjemmel már nem volt több ötletünk, megsimogattuk, betettük az ágyába és lefeküdtünk aludni, mivel hulla fáradtak voltunk. Persze ő sírt, de kb 15 perc után abbahagyta és elaludt ő is. Aztán fokozatosan rászoktattuk arra, hogy a saját ágyában kell aludnia, nem lesz állandóan hordozva, ringatva, ezek nélkül is el kell tudjon aludjon. Lefektettük, puszi-simi és kijöttük. Persze sírt, akkor bementünk egyszer és megint megsimogattuk, majd ismét ki és utána csak az ajtón néztünk be, hogy mit csinál. Néhány perc sírás után abbahagyta és pár nap alatt teljesen rászokott arra, hogy a kiságyában alszik.

Azért sírni hagyás és sírni hagyás között is van különbség..!

2019. szept. 18. 09:37
 15/36 anonim ***** válasza:
76%
Ja és még valami: a saját példámat el is felejtettem idehozni. Az én szüleim se kapkodtak fel minden nyikkanasra, volt hogy sírni hagytak, mert dög fáradtak voltak vagy valamiben éppen benne voltak és jelentem teljesen egészséges vagyok, nem szenvedek semmilyen betegségben és a szüleimmel való kapcsolatom tökéletes. :) Húgom dettó. Szóval nem kell ennyirebtúldramatizálni a dolgokat..
2019. szept. 18. 09:40
 16/36 A kérdező kommentje:

Meg szerencse h direkt leirtam, h nem a velemenyetek erdekel a modszerrol 😂 hanem aki csinalja az hogy csinalja😂😂

Termeszetesen nem arra gondolok, h megetetem a kolkot, tisztaba teszem aztan leteszem valahova es csinaljon amit akar, ha jol el van akkor azt, ha sir akkor azt... rengeteget foglalkozom vele napkozben, jatszunk, nagyokat setalunk, sokat beszelek hozza, mondokazok neki.... de igenis van olyan, h 12 orakor meg pizsamaban allok, fogat nem mostam, nem reggeliztem es ebedet se foztem meg, mert csak vele foglalkoztam. Es ha leteszem kb 5 perc utan sir... pedig nem hasfajos, nincs meleg, nem fazik, a pelus tiszta es egesz nap ot dönciztem. Hat basszus ebedet csak kell csinaljak, foleg majd ha meglesz a kisteso akkor majd a pici sir de masiknak muszaj leszek kajat csinalni (tudom hordozzam de ezt most hagyjuk mas tema nyilvan). De ez meg csak hagyjan, jo nem eszem normalis ebedet nem erdekel a gyerek az elso, de arra igenis valahogy ra szeretnem szoktatni, h ejszaka aludjon vissza magatol. Egyszer kel mar csak 4 korul a tobbit teljesen magatol hagyta el, sirni hagyas nelkul. Gondoltam errol az egyrol leszoktatom en. Nem arrol van szo h hagyom bognj amig el nem farad benne, de tisztaba teszem, megolelgetem stb visszateszem es ha sir hat hagyom sirni. Nem egesz ejjel, csak 5-10 percet. Nem vagyok szivtelen, o a mindenem.

Es ne tegyetek mar ugy mintha ez nem egy bevalt modszer lenne. Csak minden baba mas, minden szulo mas, van akinek bejon van akinel nem. En pl ismerek egy csaladot ahol anyuka elso pillanattol kezdve alkalmazta ezt es most 6 eves a kislany es nagyon nagyon szeretetteljes es jo a kapcsolatuk.

Meg az ellenkezojore is van pelda.

Mindket modszer jo, kerdes h melyik babanal es csaladnal mi valik be.

Na koszontem kb 2 normalis valasz erkezett

2019. szept. 18. 09:49
 17/36 anonim ***** válasza:
44%
Inkább a babáddal foglalkozzál, mint hogy itt szabod meg a jónépnek, hogy mit válaszoljon. Bocs, de nekem ehhez sose volt pofám, pedig van aki tényleg hülyeséget válaszol, maximum nem pontozom fel, de azért tiszteletben tartom a véleményét, amit a kedvemért pötyögött le ide. Az meg nem módszer, hogy hagyod bőgni pár percet a babát, mert éppen fogat mosol, ez csak egy helyzet, ami mindenkivel előfordul. Nem hiszem, hogy ebből kérdést kellene gyártani, felnőtt nő vagy, nyilván tudod, hogy mindenkivel van ilyen.
2019. szept. 18. 10:25
 18/36 anonim ***** válasza:
42%

Természetesen senki nem mondja hogy az már sírni hagyás ha van még két tányér és elmosogatod, vagy épp fogat mosol, netán te magad kakilsz és befejezed. Ezt mindenki csinálja.

De kérdező gondolod más nem állt a 2 hónaposa mellett pizsamában délben? Oh dehogynem!

Látod hogy magától hagyta el a többi ébredést, te magad mesélted. Ezt is el fogja. Idővel. Aztán lesznek időszakok mikor megint nehéz lesz.

Nem segítesz majd rajta mikor jön a foga? Amiből lesz egy pár.. Vagy ha mozgásfejlődés miatt nem tud majd aludni? Vagy ha a szeparációs szorongás miatt téged keres majd örökké?

Ez nem így működik. Vannak jobban alvó és rosszabbul alvó babák, valamint vannak könnyebb és nehezebb időszakok. Amikor gyereket vállaltál akkor ezt is vállaltad.

Amúgy akit sírni hagyták és magától azt mondja semmi gondja az életben, az cseppet sem releváns. Ezt egy pszichológus tudná megmondani, hogy lett-e hosszútávú hatása vagy sem.

2 hónaposan egyszer ébred azt is már hajnalban. Ez nagyon szuper eredmény. Most félreteszem az ellenérzésem és elmondom, hogy ha sírni hagyod lehet hogy épp az ellenkezőjét éred el. Még többször ébred majd, mert nem bízik a világban és benned sem ezért akár többször is csekkolhatja hogy megvagy-e még. Persze idővel feladja, meg lehet törni. Kit előbb kit később.

2019. szept. 18. 10:55
 19/36 anonim ***** válasza:
42%

A sírni hagyás nem azt jelenti, hogy fel perc tavolsàgra vagy mindig, úgy ugrassz, hogy 2 percet sír, mire odaérsz, hanem azt, hogy öngyugtatásra tanítod, mert a sírást felesleges jelzésnek veszed.

Én érveltem, leírtam, mit mondtak nekem a sírni hagyók, de leírom mégegyszer a gyengébbek kedvéért, amit mondtak, akik a módszert alkalmazzák.

Hagyják sírni, mert megtanulja, hogy nem történik semmi rossz vele a sötétben éjszaka. Hagyják sírni, mert szerintük amelyik gyereknek egyből/mindig kielégül a szükséglete, az elkényeztetett lesz. Hagyják sírni, ha szerintük nincs oka a sírásnak(nem éhes, nem kakilt be), mert ha hagyják sírni, a gyerek megtanulja, hogy nincs baj, hisz nem jönnek, így a problémája már nem probléma többé..

Nekem ezeket mondták. Az nem sírni hagyásos módszer, hogy nem 5km/h óra sebességgel mész a gyerekhez, hanem kettővel. Az sem sírni hagyás, ha odamész, ha sír, majd eljössz.

Egyiknél sem hagyod a gyereket sírni, hanem mész, teszel valamit. Aki sírni hagyja, az semmit nem tesz, direkt, nevelési célzattal.

Mellesleg szerintük az 1 hónapos baba is nagy zsivány, direkt sír, hogy őket ugráltassa, nem akarják elkapatni és hagyni, hogy dirigáljon, mert ők látják a szeme csillogásán a szándékot..

Amit még érveltek, hogy a módszer működik, a gyereküknek nincs baja, átalussza az éjszakát.

Szerintem rohadtul nem alussza át, hisz fizikailag képtelen rá, csak már nem sír, ha felébred éjjel, de ettől még gondolkozik, tapasztal és érez.

Ti honnan tudjátok, hogy nem ébred a gyerek éjjel? Rakassatok be kamerát, egy csecsemő fizikailag képtelen ennyit aludni egyhuzamban, biztos, hogy ébren van, csak nem jelez.

2019. szept. 18. 11:00
 20/36 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, az hogy sírni hagyás, nem azt jelenti amit te leírtál. Mielőtt felteszel egy kérdést, mondjuk utána is olvashatnál. Ahhoz meg ugyan hogy jössz, hogy megszabod, ki mit válaszolhat? Tanulj már egy kicsi kultúrát is.

Utolsó teljesen jól leírta az én véleményemet is ezért nem tépem a számat, de úgy tűnik, még mindig nincs képük felvállalni magukat a lepontozóknak, mert egy normális érvelést nem olvastam, maximum vagdalkozást. Azt írjátok, mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja, de mivel nullára pontoztátok azt akivel nem értetek egyet, valahogy csak kibújt a szög a zsákból, hogy ez csak képmutatás, semmi más.

2019. szept. 18. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!