Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha januártól vissza állítják...

Ha januártól vissza állítják a 3évet, visszamenőleg is megkapjuk?

Figyelt kérdés
Tehát aki május 1után szült és most csak 2évet kap ugye az is megkapja majd a 3évet??
2010. júl. 14. 20:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szia!Én úgy tudom hogy azért 2012-ben állitják vissza,mert akkor jár le azoknak az anyukáknak a gyed,akik május 1-től szültek.Utána lehet választani hogy visszamész dolgozni,vagy maradsz itthon gyesen.Engem is érintene,én május 8.-án szültem,és szeretnék 3 évig itthon lenni a kis csajommal.
2010. júl. 15. 07:09
 12/19 anonim ***** válasza:
A múlt héten beszélgettem egy szlovén kismamával, aki azt mondta, hogy náluk 11 hónap a gyes és utána vissza kell menni dolgozni és irigyli a magyarokat. Úgyhogy mi még örülhetünk a két évünkkel is. Egyébként pedig szerintem nem fogják visszaállítani, csak üres ígéret volt, mint a többi.
2010. júl. 15. 08:56
 13/19 anonim ***** válasza:

07:09-es. Ezt a magyarázatot azért nem értem, eddig ugye 2 év gyed 1 év gyes járt, de május 1-től 1 év gyed, 1 év gyes. Szóval akiknek 2 év múlva lejár, azok a 2. évben már csak gyest kaptak a gyed helyett, jóval kevesebb pénzt, mint akik május előtt szültek. Másrészt ha visszamenne dolgozni, akkor a 3. évben nem kapna semmit, csak ha otthonmarad. Ugye ezt írtad? Mert előtte úgy volt hogy napi 8 órás munkaviszony mellett is járt a gyes.

Harmadrészt, ha visszamenőleg is meg akarják adni a 3 évet, akkor mért kell 2 évig várni?

Úgyhogy én ezért csak üres ígérgetést látok ebben.

2010. júl. 15. 09:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Megszűnik az adójóváírás. ezért nem lesz minimálbár sem adómentes, mert tulképp eddg sem volt az.

Ssak az a adójóváírás pont annyi volt a minimálbárnél, mint a minimálbér után fizetndő adó.

És a gyed-hez sem lehet majd igényelni:-((((

2010. júl. 15. 12:44
 15/19 anonim ***** válasza:
7.09es vagyok.Most akik szülnek azoknak 2 év gyed jár és a gyes szünik meg,ha megvan a munka viszonyod.Nekem pl most novemberig tgyás jár,és utána 2012 május 8ig a gyed.
2010. júl. 15. 14:18
 16/19 A kérdező kommentje:
én is úgy tudom,hogy két év gyed jár és nincs gyes....már akinek gyed jár..nem egy év gyed és egy év gyes...
2010. júl. 15. 15:52
 17/19 anonim ***** válasza:
09.57 valóban te tudod rosszul. Akinek van legalább 562 nap munkaviszonya, az a kicsi két éves koráig gyed-et kap. Gyest nem kap egyáltalán (jelenlegi szabályok szerint). Sőt, a mostani szabályok szerint egyetlen baba után sem lehetséges az egy év gyed, egy év gyes, ugyanis a gyed minimális feltétele 365 nap munkaviszony, ilyen esetben gyed-re 365 napig jogosult az anyuka. Vagyis a 168 nap tgyással együtt a baba majdnem másfél éves koráig jár a gyed, és csak a maradék fél évre a gyes. Ez a legrosszabb eset jelenleg.
2010. júl. 15. 16:38
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen, abban a részében nem voltam biztos, de ettől függetlenül a többi úgy van. Szóval akkor a 3. évben vagy elmész dolgozni, vagy maradsz gyesen. Viszont eddig munka mellett is járt a gyes a 3. évben. Na de amit leginkább nem értek, hogy mért kell 2 évig várni avval az indokkal, hogy akkor fog lejárni a gyed, és akkor lehet választani? Mert így akár már most is visszaállíthatták volna, mert ugyanott lennének vele...ezért gondolom azt, hogy ez hitegetés.
2010. júl. 16. 06:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Egyetértek, szerintem is csak duma, mert jelenleg semmilyen intézkedést nem igényelt volna a visszaállítás, tehát csak kibúvót keresnek (és találnak is majd). És jelenleg nem választhatsz a 3. évre gyes és munka között, vagy otthon maradsz és nem kapsz egy fillért se, vagy dolgozni mégy. Ennyi. A 3. évre semmilyen ellátás nem jár.
2010. júl. 16. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!