Hozzátáplálás segítség?
Gyakorló babakonyhás Anyukáktól szeretnék praktikus tanácsokat kérni. 7 hónapos a kis manóm és már lassan mindent eszik, amit ebben a korban lehet. Eddig nem volt érdemes főzőcskéznem neki és üveges bébikaját kapott. Most viszont egyre többet eszeget és szeretném házilag készíteni a kaját.
Pl.: nem tudom, hogy a csirke- és pulykahúst, ha előre megfőzöm, akkor mennyit tegyek egy adagnyi zöldség mellé? Hallottam olyat, hogy van, aki lefagyasztja jégkockatartóban...
Szia!
Nem tudom gyakorlottnak számítok-e, de a kisebbik fiam most 7 hós. Én főzök neki is, és régen a nagynak is főztem.
Én eleinte pipimellet főztem, mert sokkal könnyebb leturmixolni, mint a pulykát. És igen, egy jégkockányit teszek a 180-200ml főzelékhez.
Hétvégén főztem egy nagyobb adagnyi főzeléket, amit kiadagoltam és lefagyasztottam. Husit is tettem hozzá.Így nem kell minden nap pepecselni.
Amúgy a husit nyersen fagyasztom le. Már ránézésre tudom mennyi egy adag, így felaprítom, folpackba csomagolom és egy nagyobb zacsiba teszem a darabokat.
Főtten nem szoktam lefagyasztani. Csak úgy,mint most pl. Hogy a kész főzelékhez hozzákevertem a kellő főtt husit.
Na, remélem érthető:)
igen gyakran teszik ezt az anyukák. Megfőzik a csirkemellett vagy más husit, turmixolják és lefagyasztják a jégkockatartóba. Én a nyers husit kockáztam fel, úgy fagyasztottam, és majd megfőzöm a zöldségekkel együtt, mint egy mini húslevest. Az adag kb egy jégkockányi így is. Nem néztem utána, hogy mennyi legyen a húsadag, de ez mérték nekem is szimpatikus.
Egyébként a zöldségeket együtt megfőzöd, pépesíted, egy kicsit sózod, vagy tehetsz már bele pl a tökhöz kaprot. Ha sűríteni akarsz, de még nem liszttel, erre legalkalmasabb a krumpli, vagy a főtt rizs. Ha már használsz lisztet, azaz bevezetted a glutént, akkor kis rántást csinálj olajjal vagy vajjal. Egyébként rántás nélkül is érdemes egy kis kanál olajat belekeverni a főzelékbe, mert segíti a vitaminok felszívódását.
Én húsleveslét is fagyasztottam le kis adagokban, még a teljes beízesítés előtt vettem ki a nagyfazékból, és abban is főzheted a zöldséget, vagy a husit, attól függően, hogy mit fagyasztasz le, vagy friss husit adsz neki.
Hú Csajok, királyok vagytok!!!!!! Köszi a segítséget! Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam Tőletek!
Azért a rutin, az rutin:-)))
Köszi Neked is választ!:-)
Azt esetleg nem tudjátok, hogy botmixerrel hogy tudnám pépesíteni a húst? Sajnos nincs turmixom és tegnap sehogysem akart sikerülni. Vagy Ti hogy csináljátok?
tegnapelőtt 15:15 vagyok
Én botmixerrel úgy turmixolok, hogy a zöldséghez teszem a husit és így egyszerre... Ha meg pl. üvegeshez főzök csak husit (merthát maradt olyan üveges, amiben még nincs husi), akkor kiöntöm az üvegből, hozzá a husit és együtt jól összecsapatom a botmixerrel.
Önmagában a husit nem tudod lebotmixerezni, mert száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!