Hozzátáplálás, segítség?
Ha mar egy etkezest teljesen kivaltottatok, akkor johet a kovetkezo egesz nyugodtan. Mi eloszor a tizorait, aztan az uzsonnat, ebedet es vegul a vacsit valtottuk ki. Amikor 3-4 napig nem kert tejet az etkezes utan, akkor kezdtem egy uj etkezes kivaltasat.
Az alapanyagok lefagyasztasaban nem tudok segiteni, mert nalunk nem nagyon van szezonja semminek, minden evszakban kaphato minden a boltokban, sajnos minden import, de hat termeloit nalunk nem kapni.
Mindkét lányommal úgy csináltam, hogy akkor nem kínáltam meg a cicivel evés után, amikor már egy egész adagot megevett a pépekből. Viszont ezt ha egy-egy evésnél 1 hét alatt elértük, akkor is csak kb. havonta kezdtem kiváltani a következő étkezést, hogy azért még kapjon rendesen anyatejet is.
Tehát pl. a kisebbiknél 5 hónaposan kezdtük almával, barackkal a tízórait, 6 hónaposan répával-krumplival az ebédet, 7 hónaposan tejpéppel a vacsorát, végül 8 hónaposan szintén gyümölccsel az uzsonnát.
Most 9 hónapos és este 8 és reggel 8 között kb. 4-szer szopik, nappal viszont már egyáltalán nem.
A fagyasztásnál a nagy víztartalmú gyümölcsök-zöldségek elég vizes állagúak lesznek kiolvasztáskor (pl. a tökfélék ilyenek), de az ízük szerintem nem nagyon változik. Én a gyümölcsöket nyersen, a zöldségeket evésre készen szoktam lefagyasztani. Pl. Tök+krumpli megfőzve, leturmixolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!