Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vegyem rá a pohárból ivásra?

Hogy vegyem rá a pohárból ivásra?

Figyelt kérdés
17 hónapos kislányom tudja, mi az a pohár és mit kell csinálni vele (ha mondom neki, hogy mutassa meg, hogyan kell pohárból inni, gyönyörűen bemutatja, a szájához veszi, és megdönti, úgy, ahogy kell), de igazából inni nem hajlandó belőle. Vajon miért?
2010. júl. 12. 23:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim is születésüktől fogva pohárból ittak. Nem is volt cumisüvegünk. Úgyhogy attól hogy nem tudsz mit kezdeni a korábban kellett volna dologgal, igaz. Ha tíz hónaposan a kényelmet választottad, mert örültél, hogy iszik. Akkor most is örvendj. Egyébként meg ne adj neki cumisüveget és ha szomjas lesz, kénytelen lesz pohárból inni. Más megoldás szerintem nemigen van. A cumisüveghez ragaszkodó babál jórésze nagyon sokáig cumisüvegből iszik.
2010. júl. 16. 07:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Ne hagyd magad macerálni azzal, hogy hamarabb kellett volna. :) Szerintem az, hogy cumisüvegből iszik 17 hónaposan, nem egy katasztrófa! Én is sokáig cumisüvegeztem, az volt a mindenem, aztán megszületett az unokaöcsém és anyukám megbeszélte velem, hogy én már nagy vagyok és kell a kicsinek az üveg. Még egy párszor ugyan eszembe jutott, de akkor mindig mondta, hogy tudod, odaadtuk a pici babának... nekem ennyi elég volt. Az én fiam mondjuk sosem cumisüvegezett, de őt pl. úgy tanítottam meg egyedül inni pohárból, hogy mikor fürdött, odaadtam játszani. Mi ezzel a fogmosáshoz szükséges öblítést kezdtük tanulni. A kádban mindegy volt hova borítja a vizet! Igaz, őt is 8 hónaposan tudtam itatni pohárból, pont azért, mert nem ismerte a cumisüveget, így használni sem tudta. De azért kipróbálhatod, hogy játékból odaadod a fürdőkádban, ott rakhat bele csapvizet, vagy viszel be neki valami innivalót és a kezébe adod. Bár a víz azért jobb, mert csak olcsóbb, mint az üditőt borogatni. :)
2010. júl. 16. 07:32
 13/16 anonim ***** válasza:
46%

soha nem ivott a babám cumisüvegből. 4hónaposan egyedül ivott a csőrösből, 6hónapos kora óta pedig pohárból, most 9 hónapos és egyedül poharazik.

Macerás dolog egészen pici kortól poharaztatni, de ezért vagyunk mellettük, hogy tanítsuk. Így én is azt tudom mondani, hogy már vagy 10hónappal korábban kellett volna tanítanod.

2010. júl. 16. 07:53
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem csináld úgy, hogy a cumisüvegbe vizet teszel, a pohárba meg valami fincsi gyümölcslevet. Kérdezd meg, hogy melyiket szeretné. valószínűleg a gyümölcslevet akarja majd. De utána mondanod kell neki, hogy sajnos kislányom a gyümölcslevet, ilyen melegben csak pohárból tudod inni....mert a cumisüvegben hamar tönkre megy. Ha nem is teljesen ért meg, hogy miért...a lényeget érteni fogja. Vagy pohár, vagy "csak" víz. De ezek után maradj következetes, mert, ha ezek után beleteszed a gyümölcslevet a cumisüvegbe....rájön, hogy "csak" csel. Sok sikert! Nálunk ez jött be!!

2010. júl. 16. 08:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm a sok jó tippet. Egytől egyig ki fogom próbálni őket! Örülök, hogy ennyien írtatok, és segítetek, tényleg nagyon hasznos dolgokat írtatok, köszönöm mégegyszer! Képzeljétek, a héten egyik nap azt hittem, hogy hanyatt dobom magam. Unokahúgom volt nálunk, kislányom sokat van vele, imádják egymást. Eszti ült a kanapén, és vizet ivott. Kislányom odament hozzá, és kért tőle. Eszti egyszerűen csak odatartotta a tenyerét az álla alá, a másik kezével meg tartotta a poharat, és vitte oda kislányom szájához, és a kisasszony Eszti poharából kortyolgatott. Na ekkor mondtam, hogy ezt egyszerűen nem hiszem el! :-))))
2010. júl. 16. 10:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát igen, könnyű azt irni, hogy hamarabb kellett volna pohárhoz szoktatni a babát! De aki ezt irja, annak valószinüleg (hála Istennek) semmi gond nem volt a babájával. Hát az enyémnek volt, nem is kevés. Örültünk minden csepp ételnek, italnak, ami valamilyen módon belekerült és benne is maradt. Aztán persze elkezdtük volna mi is pohárból itatni, hát nem részletezem, milyen sikerrel.

A lényeg, hogy minden etetésnél elé raktuk a poharat is teával vagy vizzel, hogy szokja a látványt, minden evésnél abból "itattuk" (persze szerintem az ital 99 százaléka az előkében volt), aztán egyszer csak egyik pillanatról a másikra szépen, szabályosan elkezdett kortyolgatni ... Türelem kell, előbb - utóbb menni fog!

2010. júl. 16. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!