Hogy vegyem rá a pohárból ivásra?
soha nem ivott a babám cumisüvegből. 4hónaposan egyedül ivott a csőrösből, 6hónapos kora óta pedig pohárból, most 9 hónapos és egyedül poharazik.
Macerás dolog egészen pici kortól poharaztatni, de ezért vagyunk mellettük, hogy tanítsuk. Így én is azt tudom mondani, hogy már vagy 10hónappal korábban kellett volna tanítanod.
Szia!
Szerintem csináld úgy, hogy a cumisüvegbe vizet teszel, a pohárba meg valami fincsi gyümölcslevet. Kérdezd meg, hogy melyiket szeretné. valószínűleg a gyümölcslevet akarja majd. De utána mondanod kell neki, hogy sajnos kislányom a gyümölcslevet, ilyen melegben csak pohárból tudod inni....mert a cumisüvegben hamar tönkre megy. Ha nem is teljesen ért meg, hogy miért...a lényeget érteni fogja. Vagy pohár, vagy "csak" víz. De ezek után maradj következetes, mert, ha ezek után beleteszed a gyümölcslevet a cumisüvegbe....rájön, hogy "csak" csel. Sok sikert! Nálunk ez jött be!!
Hát igen, könnyű azt irni, hogy hamarabb kellett volna pohárhoz szoktatni a babát! De aki ezt irja, annak valószinüleg (hála Istennek) semmi gond nem volt a babájával. Hát az enyémnek volt, nem is kevés. Örültünk minden csepp ételnek, italnak, ami valamilyen módon belekerült és benne is maradt. Aztán persze elkezdtük volna mi is pohárból itatni, hát nem részletezem, milyen sikerrel.
A lényeg, hogy minden etetésnél elé raktuk a poharat is teával vagy vizzel, hogy szokja a látványt, minden evésnél abból "itattuk" (persze szerintem az ital 99 százaléka az előkében volt), aztán egyszer csak egyik pillanatról a másikra szépen, szabályosan elkezdett kortyolgatni ... Türelem kell, előbb - utóbb menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!