Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vegyem rá a pohárból ivásra?

Hogy vegyem rá a pohárból ivásra?

Figyelt kérdés
17 hónapos kislányom tudja, mi az a pohár és mit kell csinálni vele (ha mondom neki, hogy mutassa meg, hogyan kell pohárból inni, gyönyörűen bemutatja, a szájához veszi, és megdönti, úgy, ahogy kell), de igazából inni nem hajlandó belőle. Vajon miért?
2010. júl. 12. 23:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Enyém 19 hónapos, de önállóan nem iszik belőle (csak a csőrösből). Ha én itatom, szépen kortyolgat belőle, de önállóan még nem adtam neki oda, mert a nyakába zudítaná az egészet.
2010. júl. 12. 23:28
 2/16 A kérdező kommentje:
Kislányom egyáltalán nem hajlandó egy kortyot sem inni pohárból. Ha közelítek felé a pohárral, azonnal csapkodni kezd. Ha oda akarom adni neki úgy, hogy van benne innivaló, szintén. Akkor hajlandó csak megfogni a poharat, ha üres, és akkor gyönyörűen imitálja az ivást. Amúgy cumisüveg. A csőrösből csak burogatja a vizet mindenfelé, max. egy-egy kortyot önt a szájába, de ennyi.
2010. júl. 12. 23:31
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
az én babóm 8 hós és már iszik pohárból hamarabb kellett volna rászoktatni mostmár pedig várj még vele fokozatosan ha eszik rakd elé ad a kezébe üresen had játszon vele ha kényszerited annál jobban fog tiltakozni!
2010. júl. 13. 06:15
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Természetesen hamarabb kellett volna rászoktatni, de ha a baba kezdettől cumisüveges kell hogy legyen, azért nem megy ám ez olyan könnyen 3. válaszoló.

Az enyém 3 éves cumisüveges, segítséggel iszik pohárból, de pl. fogmosásnál egyedül öblít.

A cumisüveg olyan neki, mint másik ilyen korúnak az anyatejcsizés vagy a párna vagy a kedves kabala.

Nagy türelemmel fordulva lassan megy az átszoktatás és szerintem jól teszed, ha minden nap előveszitek a poharat, hadd szokja a gondolatot.

Vagy egyik pillanatról a másikra fog váltani vagy látja kortársaitól és azért vagy pedig lassan fokozatosan.

Az egyém sajnos nagyon lassan.

Arra még figyelj, hogy cukros innivalót sose igyon, rágcsálgasson az üvegből, hogy a fogait óvd.

2010. júl. 13. 07:16
 5/16 anonim ***** válasza:
Azért találták ki a tanulópoharat,hogy a cumisüvegröl ne hirtelen kelljen átállnia a pohárra! Igen,hamarabb kellett volna venni neki puha csörü itatópoharat,majd kemény csörüt,közben meg próbálgatni sima pohárból is itatni. Szerintem kezd el most átszokatatni.
2010. júl. 13. 08:15
 6/16 anonim ***** válasza:
Az én 15 hónapos lányom is csak pár kortyot iszik pohárból,pedig 8 hónapos kora óta próbálgatjuk. Tud inni belőle,de valahogy hiányzik neki a cumisüveg,utána mindig sír érte. Remélem azért lassan sikerül elhagyni,csőrösből soha meg sem próbált inni.
2010. júl. 13. 12:30
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenesetre, nem tegnap kezdtem el próbálgatni a dolgot, elhihetitek, amúgy meg sokra nem megyek azzal, hogy "hamarabb kellett volna elkezdeni". Anno örültem 10 hónapos korunk körül, hogy egyáltalán iszik valamennyit, mert volt ezzel is gond, jó hogy nem az volt a priorotás, hogy pohárból igyunk, ha ragaszkodott a cumisüveghez, és végre elkezdett úgy egyáltalán inni folyadékot, többet, mint a tejci. Van puha és kemény csőrű poharunk is, soha nem volt hajlandó inni egyikből sem. A kemény csőrűből max. egy kortyot burít szájába, és ennyi, leteszi. Aztán nyúl a cumisüvegért. Szóval, remélem írnak még páran, mert többre mennénk tippekkel olyanoktól, akiknek hasonló gondjuk volt, és sikerült végül átszokni a pohárra.
2010. júl. 13. 23:36
 8/16 anonim ***** válasza:
Igaz, nem tudok sokat segíteni, nálunk a főzelékkel egy időben kezdtük mindig a poharazást, és általában hamar (1-2 hónap) ment segítséggel. Sosem adtam cumisüveget, az is igaz. A csőrös poharak nekünk sem váltak be, nem szerették és nem is tudták használni. Ha vigasztal, a férjem 5 évesen is cumiból itta a kakaót, ahhoz ragaszkodott, levágták a cumi végét, hogy jobban folyjon, mégis megtanulta a pohár használatát. Azt is lehet, hogy bizonyos italokhoz csak poharat kap, és előbb-utóbb inni fog belőle.
2010. júl. 15. 23:52
 9/16 anonim ***** válasza:

Van a muby-nak egy olyan szilikonos pohara, ami lehet beválna a kicsidnek.

Én mindíg kissebb flakonból ittam a vizet. A gyerek totál oda volt, hogy neki is kell...2 évesen úgy ivott flakonból mind egy pro...de a pohárhoz csak később nyúlt.

Most 3, simán iszik bárhonnan.

Próbáld meg hátha nektek is beválik a flakonból ivás.

2010. júl. 16. 01:39
 10/16 anonim ***** válasza:
Visszaemlékezve a régmultra, az én fiam is már oviba ment amikor végleg abba tudtuk hagyatni a cumit. Sajnos nagyon nehéz volt nekem is rászoktatni a pohárra. Talán ha közösségbe kerül majd, és látja a többi gyereket, akkor sikerülni fog.
2010. júl. 16. 04:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!