Mivel vegyem rá a pohárból ivásra?
Szia!
Ez egy nagyon nehéz dolog...
Az én meglátásom szerint ebben az esetben nincs arany középút!
Vagy drasztikusan elvesszük,v. elnézően hagyjuk magától megoldódni a" problémát"(ami egykor nem volt az).Az emberek olyan undik tudnak lenni cumi és cumisüveg ügyben:-ha nem adod,az a baj
-ha adtad és még másfél 2 évesen a kezében látják az üveget szörnyülkögnek
Nekem 2 gyermekem van,a 7 ÉVES fél éve tette le örökre magától,amiért cumisüvegbúcsúajándékot kapott,a fél évest pedig automatikusan pohárból itatom.Nem vált be a nagynál semmilyen trükk (itatópohár...stb.),ezért sodródtam az árral.Természetesen a nagy az utsó 4 évben csak itthon,titokban,reggel-este kakaózott belőle...
Kedves kérdező,ha nagyon ki akarod iktatni az üveget szerintem "az elvitte a cica" trükk jöhet szóba.Én nem tudtam megtenni,de a lánykám így is egy igenis kiegyensúlyozott,életvidám gyermek.Ja,még annyi hogy 3 éves korában megbeszéltem vele hogy közösségbe nem viheti.
Üdv.!
Nagyon drukkolok!!!
Szia!
Hasonló problémánk van csak az én 19 hónapos fiam nem bölcsis.
Ő is cumisüvegezik, azzal alszik el.
Nálunk valóban elveszett a cumisüveg mert eldugta, de ő sem ivott szinte semmit míg nem volt meg az üveg.
Így mikor előkerült akkor visszakapta mert még elég meleg van ahhoz hogy naponta keveset igyon.
Amúgy ő is tud inni pohárból, csőrös pohárból és sportkupakosból is ha szomjas.
Szóval mi ősszel újra elvesztjük a cumisüveget, de akkor már végleg (legalábbis remélem!)
Szia!
Én az első gyereknél ezt így csináltam: cumisüvegbe csak vizet,pohárba pedig gyümölcslé,kakaó,miegymás.Mivel jobban szerette az édesebb innivalót,inkább pohárból kezdett inni.
Aztán a szomszédba születtek kiskutyák. Állandóan hallottuk a nyüszítésüket,mondtam a lányomnak,éhesek szegények,kéne nekik cumisüveg,amiből tudnak enni.
Erre Ő oda adta a szomszédasszonynak az üveget,hogy etesse meg a kutyákat belőle.
Még aznap este elalvásnál kérte az üveget,mondtam,az már a kutyáké,nem lehet visszakéri.
Nem is kellett neki többet,és nagyon büszke volt magára.
Ebből okulva a két kisebbnek már nem is adtam cumisüveget.
ezért kell már elkezdeni a pohárból itatást nagyon korán,akár 4 hónaposan!!!ez nem vicc!!kell mellette a cumisüveg,de mindig a pohár legyen az első!!a legjobb erre a régi fajta üveg kávés pohár - biztosan emlékeztek rá,lehet kapni a kisebb fajtáját,pl:100forintos boltba nagyon olcsó!aki még nem tette,minnél hamarabb ismertesse meg a gyermekével a poharat!
Kedves kérdező:próbáld meg esetleg ezt a poharat,ebből elég könnyen isznak,és tegyél bele olyat amit szeret(tea,gyümölcslé),a cumisüvegbe pedig vizet!
bölcsődei gondozó és anyuka
Nekünk olyan mákunk van, vagy sose ivott cumisüvegből, elvből eltolta... Fél évesen csőröset vettünk neki, abból iszik és felváltva pohárból, mert azzal mi is már előbb próbálkoztunk. Fogja a fülét, teszi a szájához, csak épp megdönteni nem tudja még. :)
Drukkolok, hogy minél kevesebb bánkódással sikerüljön elválasztani a cumisüvegétől.
Az én babámmal nem tudom mi lenne a bölcsöben, mert ő még szopizik, és csak így tud elaludni, hát cicit nem tudna vinni bölcsibe. XD
Ennyivel is jobb a helyzetetek, de nem könnyebb sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!