Koraszulottet mikortol lehet hagyni vegig aludni az ejszakat?
A babam 4 honapos, a vedonom aztmondta ha ejszaka nem ebred meg akkor ne keltsem enni (amugy sose keltem,igeny szerint eszik 3-4 orankent). Megesett hogy ejszaka 5-6 oran keresztul aludt de az adagjait (vagy tobbet) megeszi mindig. Hizasa normalis, tapszeres, fejlodese normalis. Szerintetek ha nem ebred hagyhatom? Es ha peldaul meg tovabb alszik akkor se keltsem?
A vedonom hiaba mondja benne nem bizom annyira (ennek oka van) mint tapasztaltabb anyukakban. Mi a velemenyetek?
Koraszülött osztalyon úgy mondtak, hogy 3000-3500 gramtol nem kell ébreszteni.
Ma jöttünk haza a korhazbol, neurológiai kivizsgalason voltam a fiaimmal. Ok 3 hobaposak korrigált 1 honaposak. 3500 és 3100 grammosak, őket nem ébresztettek, sőt a fiatalabb és kisebb súlyú babákat sem (egy ideje én sem ebresztem őket).
6 órákat simán alszanak egyben, de volt már két az aludt éjszakájuk
34 hétre született a fiam, nagyon pici súllyal. Soha nem ébresztettem. Miért? Mert annak ellenére hogy, kis súlyú korababa volt már a PIC-en is minden etetési időre úgy értem fel hogy amint beléptem az ajtón, már hallottam hogy sír. És a nővérek is mondták hogy éhes, teát kapott hogy kihúzza etetési időig. Ezt az eljárást most inkább nem minősíteném. De a fiam nem volt hülye nem lehetett átverni.
Mikor már végre megkaptam én is kis kocsin akkor is meggyőződtem róla hogy jelez. Utáltam hogy kötelezően kellett etetnem és rendre ki is bukta ha én ébresztettem. Mikor ő jelzett akkor meg evett szépen. Szóval én ott volt hogy sírva etettem a fiam, annyira megviselt hogy kötelezően kell tömni. Na én akkor megígértem neki hogy soha többet nem ébresztem ezért csak jussunk haza. Összesen 3 hetet voltunk bent. 2010 grammal jöttünk haza, soha többet nem ébresztettem. Ébresztett ő magától is. Néha egy óra múlva, máskor csak 4 óra elteltével. Pár hétig volt csak káosz, aztán egyre többet aludt. Igazából amint elmúlt a hasfájása, olyan 2,5 hónaposan onnantól aludt minden éjjel. Gőzöm sincs mekkora volt ebben az időben. Nem is érdekelt, bíztam benne.
De! Ez egy eset. Figyelni kell a babát, ha úgy látod jelez, akkor ne ébreszd. Bízz benne! Viszont valóban vannak koraszülött babák akik még nem jeleznek se éjjel se nappal. Az egy más eset. Akkor kelteni kell nincs mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!