Eddig átaludta az éjszakát, most miért nem?
Kisfiam 5 hónapos. Eddig aludt kb 9-fel 10-tol reggel 5-6-7-ig.
Most kel fel 3 körül és 6 körül és már nem is alszik vissza a második kelesnel.
Tapszeres, az éjjeli ebredeskor éhes szokott lenni, akkor eszik is.
Kb 2,5-3 hónapos korától már nem igényelte az éjjeli evest, lehet hogy már igenyelne a hozzataplalast?
Vagy mitől lehet ez neki?
Hatrol hasra és hasrol hatra forog már 3 hónapos kora óta, kuszas meg nem indult meg, hason oldaliranyba forog csak a kezeivel.
Az én fiam alvása is ennyi idősen romlott el. Fogzás+ mozgásfejlődés, mondjuk az enyém már hátrafordulásnál is rosszul aludt, előtte is, utána is, mert felkelt arra hogy átfordul. De a kúszás-mászás más, az jobban hatott az alvására, bár ő 10x is felkelt 5-6 hónaposan egy éjszaka alatt. Erre még jött később a szeparációs szorongás, majd 11 hónaposan aludta át megint az éjszakát.
Persze lehet éhes is, csak nagyobb, jobban mozog, veszíteni valód nincs, ha elkezded a hozzátáplálást. Úgyis látod, ha nem érett rá. Vagy el se fogadja vagy sokkal nyugtalanabb lenne, ha korai és emiatt hasfájást okozna. Lehet már igényli, meg lehet próbálni.
A lányom mondjuk 3 hónaposan is evett 2x is éjszaka de nála észrevettem, hogy ha kiváltottam egy étkezést, éjjel kevesebbet kelt ìgy pont 8 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, ami a fiamnál a legrosszabb időszak volt. Nem egyformák a babák..
Mozgásfejlődés, fog esetleg valami betegség közelít.
A 2 kelés még bőven belefér egy ekkora babánál olvass csak utána.Mi az éjjel kétszer keltünk és tök boldog voltam.Bár nálunk a szokásos kelés 6-8 alkalom :D
Nálunk is ez volt a helyzet.
6-tól 15 hónapos koráig katasztrófa volt a lányom alvása. Egész éjjel forgolódott, "mászkált", fogzott, szeparációs szorongott, majd 15 hónaposan újra éhes is lett (7 hetesen hagyta el az éjszakai evést)
Egyszercsak elvágták a dolgot. 16 hónaposan az altatásról is leszokott. Puszi, leteszem és alszik este fél 9-től fél 7-ig.
Kitartás!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!