Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 8 hetesen anyával alvás, mit...

8 hetesen anyával alvás, mit csináljak?

Figyelt kérdés

3 hetesen kikellett hozni a szobából a nagyszobába a gyerkőcöt,mert akárhogy altattuk,már nem maradt meg bent.

a kiságyat is hoztuk vele, így egy légtérben lehet velünk.

Viszont most ott tartunk pár napja, hogy már így sem jó neki, amint letesszük a helyére,felébred és egyre hangosabban "hisztizik".

Apa átköltözött a kanapéra, baba pedig mellém.. így azonnal elaludt, de ez így nemtúl szimpi, mert különalváshoz próbáltuk/próbáljuk szoktatni.

2019. ápr. 4. 11:07
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

Igen, az nekünk is bevált. :)

Igazából nem az altatással van a gond, vagy az alvással, hanem ahogy bekerül az ágyába, nem tellik el 10 perc, és ébred, aztán egyre hangosabban jelez, aztán sírás a vége :(

2019. ápr. 4. 19:24
 32/48 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, az én 3 hónapos babám pont így szokott be az ágyba ahogy írod. Pár estét harcoltunk, ha 20x tettem le 20x ordított fel. Minden megnyugtatás legalább fél óra és járkálas éneklés volt.

Aztán elegem lett és magam mellé vettem. Van itt oldalt egy kis párnákkal elkülönített helye. Azóta szépen alszik, 3-4 óránként kel enni. Meg se kell várni a sírast. Minden éjjel kialszom magam.

A babám azonnal mosolygós, kiegyensúlyozott lett, pár hét elteltével már hajlandó nappal játszani a gyűlölt kiságyban.

Gondolok a páromra, pont ő volt az egyik tényező, 6ra jár dolgozni 12-24 órás műszakokban. Így nem szabad éjjel felébrednie. A másik oldalamon ő alszik és ő is tud aludni, ha ügyes vagyok a szoptatásokra sem kel fel.

Ha a babó elaludt, lemegyünk vacsizni, filmezni. Nálunk a TV nem a hálóban van hanem a nappaliban. Van még egy szoba ahol van ágy. Szóval semmi akadálya az intimitásnak csak az ő munka okozta fáradtsága illetve hogy gyakran ilyenkor takarítok/tunk vagy csinálok sütit ietve nekem is van munkám amit számítógépnél kötetlen időben kell csinálni.

Nem így terveztem de tetszik. Utánaolvastam és kiderült, hogy a világon a nők 60 százaléka a babával alszik és hogy ez sok lelki és testi betegség ellen védi.

2019. ápr. 4. 21:37
 33/48 anonim ***** válasza:
Igen, utolsó, és pontosan az a 60%, aki egyedülálló anya is egyben.
2019. ápr. 4. 22:02
 34/48 anonim ***** válasza:
Nem hiszem.
2019. ápr. 4. 22:04
 35/48 anonim ***** válasza:

Sokfajta kapcsolat és helyzet van. Mi idősebbek vagyunk, azelőtt évekig kb heti egyszer tudtunk találkozni. Összeköltözés után is gyakran váltva éjszakáztunk a munkahelyen. Soha ennyit nem taliztunk mint most. Apját egyáltalán nem zavarja a kislány az ágyban, pont a különágyas időszakban kellett sokszor tőle külön aludni, mert neki muszáj pihennie.

Másoknál is lehetnek más okok. A lakások elrendezése is más. Stb.

Csak azért írtam le, mert az együttalvást propagáló kommentelőt én is agresszívnek éreztem, bár tartalmilag hasonlót gondolok a saját èletem keretein belül.

2019. ápr. 4. 22:09
 36/48 anonim ***** válasza:
5%

Írtátok, hogy "nappal egész nap együtt vannak". Kérdés, abból mennyi a baba számára is együtt (testkontaktusban és/vagy az édesanya osztatlan figyelmének örvende) töltött idő.

Mert a 8 hetesnek minden más (babakocsis séta, játszószőnyeg a főző anyukától pár méterre) nem együtt töltött idő. Nekem is feltűnt, hogy az, ami nekem egész nap vele levés, érte dolgozás, az neki sokkal kevesebb.

Valójában a benti és kinti házimunkák mellett a nappal nekünk inkább egy taktikai küzdelem, melynek során az ember folyamatosan azt várja, mikor lesz egy szabad perce takarítani.

A szoptatás jó, de sokan ekkor telefonozunk, olvasunk, nekem a baba pl nem szereti ezeket, a szoptatás rlső felében szemkontaktust keres és a kezemet simogatja, fogdossa (most pont nem), de sokszor olyan intéznivalóm van, hogy nem tudok ennek engedni pl szamlabefizetés, rendelések, gyerekruha keresése a kerületi anyacsoport oldalán, átvétel szervezése, munkaügyek vagy simán csak fotók küldése a nagyszülőknek stb.

Tehát simán testkontaktus hiánya maradhat, akkor is amikor mi azt hisszük, egész nap vele törődtünk.

2019. ápr. 5. 06:28
 37/48 anonim ***** válasza:
5%

Még egy gondolat a válásokról: amelyik házasság attól bomlik fel, hogy 2-3 évig (amíg mondjuk 2 gyerek kinő a szülők hálójából/ágyából) a nappalivan vagy a másik szobában kell szeretkezni, az kb annyit is ért.

Persze a nők nagyon el tudják rontani, ha elrekesztik a férjüket maguktól és a gyerektől, de ez egyrészt nem az együttalváson múlik, másrészt vèlhetően már a gyerek előtt is baj volt.

Ahol mondjuk daganatos beteg lesz szegèny pici és kemóra, műtétekre járnak, ott sem lesz úgy és ott és akkor intim együttlét, mint szeretnék, erős kapcsolat mégis átvészeli, sőt.

Az, hogy egy éretlen gyerekvállalás vagy gyenge kapcsolat két évvel korábbam szakad meg az együttalvás ürügyén, azt én nem tartom veszteségnek.

2019. ápr. 5. 07:55
 38/48 anonim ***** válasza:
96%

"Írtátok, hogy "nappal egész nap együtt vannak". Kérdés, abból mennyi a baba számára is együtt (testkontaktusban és/vagy az édesanya osztatlan figyelmének örvende) töltött idő."

És szerinted a férjjel mennyi az együtt töltött idő, mikor ő reggeltől estig távol van?

Az nem baj?

Egyszerűen nem tudom miért kell így erőszakoskodni, és nem lehet felfogni, hogy vannak családok, ahol mindenki egyformán fontos.

Most azzal az erővel a nő zárkózzon be a babaszobába, vagy költözzön külön a gyerekével, mert ha az nem lóg napi 24-ben az anyján akkor lelkisérült lesz. Túl van már ez tolva itt, nem kicsit.

És igen, akárhogy ellenkeztek, pont az olyan nőktől hidegülnek el a férfiak, akik ennyire bele vannak bújva a gyerekbe. Nem, képzeld nem a szexre gondolok itt, hisz egy házasság/párkapcsolat nem csak ennyiből áll. A férfinak is lehet ám igénye összebújásra, tartalmas beszélgetésre, közös vacsira, filmre.

A gyereknek nem lesz semmi baja, ha ahhoz szokik, hogy a család nem csak belőle és anyából áll, hanem anyából-apából-gyerek(ek)ből.

2019. ápr. 5. 08:17
 39/48 A kérdező kommentje:

Én próbálom megtartani az egyensúlyt a baba és a férjem közt.

Nyilván én vagyok vele itthon, illetve 0-24-ben táplálom,szeretgetem,beszélgetek vele, de persze nem összebújva egésznap, és nem csak az ágyban.

Nekem erre nincs időm, hiába..

A lakás nem szaladhat,főzni,enni kell, sétállni, vásárolni, emberek közt szintén lenni kell.

Nekünk ez bejön, és elég hangos család is vagyunk, szóba sem jöhetne, hogy egésznap lehuzott redőnynél csak a baba meg én.

De nem is tudnám úgy csinálni.. :)

2019. ápr. 5. 08:34
 40/48 anonim ***** válasza:
0%

38. Itt Te vagy erőszakos. Ha az én kommentjeimet elolvasod, abban nincs sértés, agresszió, leírtam a mi helyzetünket. Úgy érzem, gondolkodás nélkül ítélsz, jósolgatsz, cimkézel.

Később írok majd a kommented tartalmi részére, de most időre megyek.

2019. ápr. 5. 09:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!