Miért van az, hogy más gyereke 6 hetesen már végigalussza az éjszakát, az enyém meg 6 hónaposan állandóan fent van, MIT CSINÁLOK ROSSZUL?
Fiam 4 hónaposan aludta végig az éjszakát, a lányom meg 9! Pedig teljesen ugyanazt csináltam mindegyiknél.
Az, hogy valaki 6 hetesen átalussza az éjszakát, szerintem elég ritka.
Vagy olyan, mint aki egyszer itt GYK-n dicsekedett, hogy átalussza a gyerek az éjszakát, de 2-szer felkel inni.
Igaz nagymama vagyok, de 4 unokám 2-3 hónapos koruk után átalusszák az éjszakát.
Úgy csinálták gyerekeim, hogy a fürdetést kb 10 órára tették,a piciknek igény szerint " rendesen " adtak vacsorát. Éjszaka, ha mocorgott picit felsírt nem erőltették a cicit, cumisüveget,simogatták cumit, vagy alvórongyit adtak. Fokozatosan keltek reggel később.Ma már a 3 hónapos is este 10 órától reggel 7-8-kor ébred.
Semmit nem csinálsz rosszul. Az azért elég ritka hogy 6 hetesen átalussza valaki az éjszakát, persze kivételt mindig lehet találni.
A tápszeresek sokkal hamarabb átalusszák, mert általában fél éves kor után a babák már nem azért kelnek fel mert éhesek éjjel, hanem akik anyatejesek szeretnek cicizni és a cici megnyugtatja őket. Tápszereseknél ez a motiváció kiesik, ezért inkább alszanak.
Illetve az is benne van szerintem, hogy akinek hamar átalussza az azért mert egyszer-kétszer hagyta sírni aztán a baba rájött hogy hiába kel fel akkor sem történik semmi.
Plusz sokan ferdítenek, mondjuk alszik este 10-től hajnal 4-ig a gyerek, erre már azt mondja hogy átalussza stb.
Első gyerekem 14 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, de még utána is heti 1-2-szer felkelt, volt hogy sokat fent is volt, a második pedig 2 évesen... mindkettő anyatejes volt egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!