Miért van az, hogy más gyereke 6 hetesen már végigalussza az éjszakát, az enyém meg 6 hónaposan állandóan fent van, MIT CSINÁLOK ROSSZUL?
Azért a 4-es válaszoló válasza eléggé sántít, idézem:
"a fürdetést kb 10 órára tették,a piciknek igény szerint " rendesen " adtak vacsorát. Éjszaka, ha mocorgott picit felsírt nem erőltették a cicit, cumisüveget,simogatták cumit, vagy alvórongyit adtak."
Egy 2-3 hónaposnak hogy adsz 'rendesen' vacsorát? ENnyi idősen max anyatejet ehet ami 1,5 óra alatt kiürül a szervezetéből, vagy tápszert szóval simán megéhezhet éjjel hamar.
Egy 2 hónapos mit kezd egy alvós rongyival??? ENnyi idősen még totál nem érdekli, meg se tudja fogni lehet. Ha se cicit se cumit nem kap akkor tuti ujjszopizós lesz legalább vagy sírva visszaalszik persze és utána már ritkábban fog kelni...
6 hónapos korig amúgy szüksége van a babáknak éjjel is enni, főleg akik maguktól fel is kelnek.
Utolsó válaszolónak meg: biztos nem azért aludta át a gyerek az éjszakát mert ti nyugodtak vagytok. Sok-sok család van ahol nyugalom van a gyerek mégis fent van. Nektek egyszerűen szerencsétek volt.
Az én kisfiam 3 hónaposan kb egy hónapig átaludta az éjszakát azóta változó hányszor kel fel, most csak 3 ébredés volt, ez jónak számít, 4-6 az átlag de sokszor óránként meg néha csak fél óra telik el 2 ébredés között. 4 hónapos kora óta (4 hónapja) egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hány végigaludt éjszaka volt.
Megviseli a fogzás is, a mozgásfejlődés is, a hasfájás nemrég múlt el, most az új ébredési ok a felállás (szerintem). Valami mindig van.
"illetve az is benne van szerintem, hogy akinek hamar átalussza az azért mert egyszer-kétszer hagyta sírni aztán a baba rájött hogy hiába kel fel akkor sem történik semmi."
Persze persze... Mesélj még.
De tessék: azoknak akiknek nem alussza végig az éjszakàt a gyerek, az is benne van,hogy nem tudja mit kell csinàlni a sajàt gyerekével, el se tudja làtni.
Komolyra fordìtva a szót. Gyereke vàlogatja. Kisfiam kb 3-4 napos kora óta àtaludta az éjszakàt. 7 kor fürdés aztàn cici(mostmàr vacsi:-) ) 8 kor alvàs(mai napig ez a rutin,9 éves lesz). Egyszer- egyszer volt,hogy 23kor még cicizett. Àltalàban 20tól aludt reggel 7ig volt hogy 10ig(na akkor màr frankón aggódtam a melleim meg szét akartak robban,pedig fejtem is ilyenkor).
Kislànyom ellenben 3 órànként evett eleinte,éjjel is :-(. Most 2 hónapos,de màr csak egyszer kel kb 1-3óra között,ő is 7 kor fürdik aztàn cici és 8kor alvàs. Reggel az éjjeli evés utàn kel kb 4-5 óràval azaz 5-8között.
Minden gyerek màs,de az éjszakàzàsok elkerülésére jól meg kell különböztetni a baba szàmàra a napszakokat,ha éjjel tényleg csak cici van, azaz nem gügyögsz neki, nem oltasz villanyt, akkor nincs miért fent maradjon, bealszik kvàzi unalmàban. De ha nappali fény van,minden puki utàn àtpelusozod, meg gagyorogsz neki,akkor azt tanulja meg,hogy de jó anya jön és "buli" van. Ezt nehéz helyrehozni. No meg ha össze vissza van fürdetés,akkor sem tud beàllni a rendszer.
Pl mindkét gyereknél màr 3-4hetes korra kialakult a biztonsàgérzet, ha éhes volt màr vacsi előtt mert az előző etetés koràbban volt,akkor is egyből befejezték a sìràst,ahogy vetkőztettem őket, az olajozàsnàl màr egy egy elégedett mosoly is volt,mert tudtàk,hogy mi következik. Azaz,hogy enni kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!