Krónikus alváshiányban szenved 3 hónapos babám. Alvástréning segíthet?
Nem tudom mit próbáltál még a leírtakon kívül, de próbáltál esetleg másik fektetési módszert, hogy pl oldalt teszed le vagy hassal?
Illetve én a kórházban láttam a csecsemő osztályon, hogy aromaterápiás olajat párologtattak mécses felett a babáknak. Esetleg valami olyan olaj, amit orvos is aláír, hogy használni lehet? Gondolom a levendula az egyik ilyen. Nyugtató. Mi használunk levendulás baba fürdetőt, de kérdés, hogy az használ-e..
Méred, hogy mennyit eszik? Nem lehet hogy kevés a tej és nem elég neki az amit kap, ezért bármikor elalszik, felébred, hogy éhes?
És még az jutott eszembe, hogy a fiam is nehezen alszik sokat. Pl a tv vagy más folyamatos zaj kikészíti az idegeit. Lehet hogy valami hasonló inger feldolgozás állhat a dolog mögött. Nálunk ilyen volt pl a sok buszozás emberek között is..
"Hangosan gondolkodtam", remélem valamivel hozzájárultam.
Vissza gondolva, a fiam se aludt túl sokat ekkor. Nagyjából 3x fél órát napközben.. Az éjszaka szintén 6 órás volt. Ez nálunk nem okozott gondot, most lesz 1 éves, lassan jár és "időben" csinált mindent.
A tréning neked kell.
"Hatalmas stresszként élem meg az altatást" -ezt érzi, a kicsik nagyon átveszik az anya idegállapotát, hangulatát! ezért nem tud aludni. Hagyd békén! Tedd le az ágyba tedd a dolgodat, énekelgess, dúdolgass - arra elhallgat egyébként, nem kell mellenlógni, ringatni
- vagy sír ~egy órát - nem lesz semmi baja!!!! és elalszik. Annyit alszik, amennyire szüksége van- nincs előírás erre.
Nekem is az jutott eszembe, hogy lehet kevés neki a tej.
Ha sírva ébred a hasfájás is szóba jöhet.
Ha stresszelsz rajta az is kihat rá, nagyon megérzik.
Esetleg homeopátia? Viburcol vagy Sedatif Pc.
Szerintem túl aggódod, a védőnő meg adja alád a lovat.
A lányom jobb esetben 20 perceket aludt.(csecsemőként) 1,5 évesen elhagyta a napközbeni alvást.
Éjjel még mindig kel 2-4alkalommal 2,5 éves.
Este 10kor alszik el, de reggel 5kor már kezdjük a napot.
Neki ennyi az igénye.
Mikor beletörődtem abba h ezentúl ez van, minden könnyebb lett. Nem erőltettem azt h aludjon, így már nem ekörül forgott az életünk. Én is és a kicsi is kiegyensúlyozottabbak lettünk.
Rendesen túlaggódod. A lányom ennyi idősen éjszaka kb. 10 órát aludt, meg nappal 3x 20 percet. Tehát kb. Annyit, mint a tiéd. Semmi problémája nem volt. Most 16 hónapos összesen kb. 9 órát alszik. Boldog, kiegyensúlyozott baba.
Talán lazítani kellene és nem minden áron elaltatni.
Ha minden áron, idegesen is próbálod elaltatni, akkor csak rosszabb lesz, mert érzi, hogy feszült vagy és ő is átveszi.
"Mi az, hogy krónikus alváshiány?" -kérdezi a hármas.
Hát az, hogy évek, évtizedek óta alváshiánnyal küszködik a 3 hónapos baba. Mit lehet ezen nem érteni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!