Hasfájos baba altatása kiságyban. Hogyan?
A kisfiúk nagy része általában hasfájós. Hogy miért pont a fiúk, azt nem tudom, de tény. A széklet színe szerintem normális (bár ezt feltétlen említsd meg a gyermekorvosnak is).
Amit szerintem (és tapasztalataim alapján) nem jól teszel, hogy cicizéssel próbálod megnyugtatni! Gondolj bele: fáj a hasa, görcsei vannak, te pedig ráteszed a melledre, s csak rászopizik még több anyatejet a már amúgy is teli, fájós hasára! (Ez neki pont olyan, mintha egy ünnepi ebéden te tele eszed magad, s még beléd tukmálnak 1-2 szelet tortát!!)
Nekem nagyon bevált, hogy úgy altattam el a kisfiam, hogy a térdemre fektettem úgy, hogy a pocakja a lábamon legyen (így a lábam ellensúlyozta az ő kis hasában a felpuffadást), vagy összetekert törölközőt tettem a hasa alá a kiságyba. Persze ez csak akkor működik, ha a baba nem bukik,ha rendesen büfizett!
A híg zöld túletetésre utal. Azért is fájhat eleve a hasa.
Érdemes lenne diétáznod is vagy laktázt pótolni neki (colief).
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nem vagyok cumiellenes,próbálom is felajánlani neki,de az esetek nagy részében elutasítja,sírva kiköpi.
A törölközős módszert kipróbálom majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!