Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hasfájos baba altatása kiságyb...

Hasfájos baba altatása kiságyban. Hogyan?

Figyelt kérdés
2 hetes a kisfiam és a kezdetektől hasfájos. A hasfájás enyhitésére tornázunk,Espumisan cseppet, illetve Bio Gaia cseppet adunk(eddig nem használtak) A nappali,illetve éjszakai alvás se megy a kiságyban,ugye a fájdalomtol tekergőzik. Széklete általában híg zöld vagy sárga. Ez rendben van? Így legtöbbször cumizik a cicin és ugy alszik el. Nappal már sikerült hason elaltatni,majd 20 perc mulva berakom a kiságyba és szépen alszik is. Az éjszakákra van valamilyen tippetek? Jelenleg mellettem alszik a közös ágyban. Kivárjam míg elmulik a hasfájás és utána probáljam a kiságyat? Ha valaki volt hasonlo cipöben,kérem ossza meg tapasztalatait. Köszönöm
2017. jún. 17. 15:30
 1/8 anonim válasza:

A kisfiúk nagy része általában hasfájós. Hogy miért pont a fiúk, azt nem tudom, de tény. A széklet színe szerintem normális (bár ezt feltétlen említsd meg a gyermekorvosnak is).

Amit szerintem (és tapasztalataim alapján) nem jól teszel, hogy cicizéssel próbálod megnyugtatni! Gondolj bele: fáj a hasa, görcsei vannak, te pedig ráteszed a melledre, s csak rászopizik még több anyatejet a már amúgy is teli, fájós hasára! (Ez neki pont olyan, mintha egy ünnepi ebéden te tele eszed magad, s még beléd tukmálnak 1-2 szelet tortát!!)

Nekem nagyon bevált, hogy úgy altattam el a kisfiam, hogy a térdemre fektettem úgy, hogy a pocakja a lábamon legyen (így a lábam ellensúlyozta az ő kis hasában a felpuffadást), vagy összetekert törölközőt tettem a hasa alá a kiságyba. Persze ez csak akkor működik, ha a baba nem bukik,ha rendesen büfizett!

2017. jún. 17. 15:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod. Az összetekert törölközőt pontosan hogyan? Nagy méretű/kéztörlő? Hosszában vagy keresztbe az összegöngyölitett törölköző? Csak a pocija van rajta vagy a feje is? A székletet mindenképpen megemlítem. Egyébként mindig büfiztetem,az esti,éjszakai szopinál is...csak ő mindig viaszasirja a cicit cumizni:(de probálom nem odaadni.
2017. jún. 17. 16:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a hason alvás vált be. Kézben elaltatom a kislányom és hasra teszem le. Felhúzza a lábait es szépen alszik éjszaka is. Természetesen légzésfigyelő vigyáz rá...
2017. jún. 17. 17:00
 4/8 anonim válasza:
Nagyméretű törölköző. Összetekered, s keresztbe teszed a pici alá úgy, hogy csak a pocakja legyen rajta! A fejecskéje és a lábai a kiságy szivacsán legyenek. Azt úgyis látni fogod, hogy mekkora hengert kell csinálnod a törölközőből, hogy a babádnak kényelmes legyen. Tehát: ne úgy lógjon rajt, mint a szőnyeg a porolón!!!
2017. jún. 17. 17:07
 5/8 anonim válasza:
0%
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy van-e cumija a kisfiadnak? Ha cumiellenes is vagy, hidd el, a hasfájós kisfiúknak jó a cumi! Épp azért, mert megnyugtatja, de mégsem pótolod folyamatosan a táplálékot a feszült pocakjába!
2017. jún. 17. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:

A híg zöld túletetésre utal. Azért is fájhat eleve a hasa.

Érdemes lenne diétáznod is vagy laktázt pótolni neki (colief).

2017. jún. 17. 17:20
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nem vagyok cumiellenes,próbálom is felajánlani neki,de az esetek nagy részében elutasítja,sírva kiköpi.

A törölközős módszert kipróbálom majd.

2017. jún. 17. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én bátyámról kiderült, hogy ételérzékeny, és azért fájt a hasa. Érdemes esetleg kivizsgáltatni, hogy nem laktóz érzékeny vagy van hasonló érzékenysége, ami ezt okozza.
2017. júl. 2. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!