Kiságyban altatás hogyan?
Van egy 3 éves kislányom!Vele is hasonló problémám vil úgy 13-15 hónapos korában!Akkoriban ment a tévében egy műsor,a szuperdadus!A hölgy azt tanácsolta az ilyen jellegű problémára,hogy a gyermek,és a szülő napi rutinjának érdekében,igenis fektessük be a picit a kiságyba és hagyjuk ott!Ha sír,felül,nyöszörög és hasonló,menjünk be,szó nélkül,fektessük vissza és menjünk ki!Ezt csináljuk addig,amíg el nem alszik!Pár nap múlva tudni fogja,hogy kiságy = alvás!
Kipróbáltam!Nehéz volt és szívszorító,de bevált!Ha elkezded,akkor nagy kitartás kell hozzá,mert nagyon nehéz megállni,hogy ne vedd ki és nyugtasd meg a picit!!!Nekem is nehéz volt!
Az én kisfiam elmúlt két éves, és már egyedül alszik el kb. 20 hónapos kora óta, tehát van remény :) Bár a gyerekek nem egyformák. 14 hónapos korától már leesésgátlós ágyban aludt, és csak úgy tudtam ott tartani, hogy mellette maradtam, amíg el nem aludt. Fél óra altatás nem is olyan sok, hidd el :) Volt, hogy másfél órát töltöttem esténként a szobájában, sokszor hamarabb elaludtam, mint ő :D
Aztán terhes lettem, és kénytelenek voltunk rászoktatni, hogy mese után egyedül aludjon el, mert hát jön a kistesó, nem lesz esténként ennyi időm altatni... Úgy tűnik, már megérett rá, mert sírás, hiszti nélkül elfogadta az új helyzetet. Néha-néha kijött a szobájából, de én a mi hálószobánkban vártam, és visszakísértem az ágyába. Egy ideje már nem is jön ki, és már a délutáni alvásnál is működik ez a módszer. Annyi volt, hogy elmagyaráztuk neki (volt, hogy a férjem altatta), hogy vége a mesének, anyának/apának dolga van, mennie kell. Ha még nagyon akarta, volt, hogy még tovább meséltünk, sosem hagytuk sírni.
Szerintem az a fontos, hogy mindent előre meg kell vele beszélni, fel kell készíteni arra, hogy mi fog történni. 2 évesen már elég sok mindent megértenek a gyerekek, úgyhogy majd kellő időben te is próbáld meg, hogy elenged-e a kisfiad. De még egy ideig ki kell tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!