Két hónap körüli babátokat este hánykor, hogyan altatjátok/tátok? (kiságyban egyedül, cicin, játszás után stb)
fél 9-kor fürdés, és 9 körül eszik utoljára, és ő is kb fél 10-10 között elalszik, ha minden jól megy. Evés után büfiztetés, ha nagyon éber még az evés után, akkor kicsit járkálok vele, aztán leteszem az ágyba. Én nem kézben altatom el, inkább 3-4-szer bemegyek hozzá a szobába,és a hátát, buksiját simizem(ezt nagyon szereti).
Ő a második babánk, de a nagyobbnál is ugyanígy csináltuk. A pici még csak 7 hetes, szóval ő még nem alussza át az éjszakát, de kb 2 körül ébred enni.
Szia,
kislányom márc. 1-jén lesz 3 hónapos, tápszeres (sajnos).
Elég nehezen alszik el Babó, főleg esténként, mintha félne, hogy lemarad valamiről.
Esti menetrendünk:
19.30 körül szokott enni, így utána büfiztetés, játszás... amikor már enyhül a figyelme, akkor viszem fürdetni, fürdés előtt tornázunk.
20.00-20.30 közé esik a fürdetés, utána masszázs, és megkapja az éjjeli pelusát.
20.30-tól befektetem magam mellé a nagyágyba, ott adok neki cumit (szerencsére csak az esti alváshoz kell, meg néha egy-egy nyugtalanabb időszakra) de szerencsére általában kiköpi. Simogatom a fejecskéjét, énekelgetek neki és így szépen (néha sírások közepette) elalszik. Ez általában 21. 30 körül van. Ekkor Apa átviszi a kiságyába, és ott alszik.
Utána éjjel 1 körül kezd ébredni, de nem várom meg, hogy teljesen felébredjen, hanem félálomban megetetem, és így alszik tovább reggelig, kb. 7 óráig. Szerencsére már nem bukik, így ki szoktam hagyni az éjjeli büfiztetést, és pelust sem cserélek (csak ha átázott, vagy ha kaka van)
Első 6-8 hétben nagyon hasfájós volt, és rengeteget bukott. Akkor abszolút úgy volt minden, ahogy ő akarta. A fürdetése és a napközbeni séta volt egy-egy fix időpontban, így akartam benne erősíteni a rendszert. Természetesen mind a kettőhöz megvolt és megvan a rituálé, így úgy gondolom ez alapján megtanulhatta mi fog következni, ugyanakkor azt is mondhatom, így állt be a jelenlegi rendszerünkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!