Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Babám 9 hetes. Nappal egy...

Babám 9 hetes. Nappal egy percet se alszik, éjszaka pedig körülbelül max 6 órát. Nem káros ez a szervezetének? Mit tudok csinálni, hogy többet aludjon?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 22. 20:49
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%
Hát ne haragudj meg érte, de én nem tudom, hideg kaján lennék inkább, de állandóan azon lennék, hogyan altassam el. A mosatlan sem érdekelne, megcsinálnám éjszaka, amikor végre elaludt a baba (volt nekem is hogy éjjel takarítottam), de az biztos hogy tönkremenne az idegrendszerem az AGGODALOMBA, hogy tudom hogy nem alszik. Ha 100-ból 1-szer aludna el is mennék vele, mert hátha akkor lesz az az 1. Szerintem te azért elég félvállról veszed a dolgot ( a leírásból legalábbis ez jön le), de lehet hogy te látod, hogy otthon mi megy, és talán nekünk súlyosabbnak tűnik a helyzet, mint amilyen. Ebben bízom!
2017. ápr. 22. 23:39
 22/38 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk ilyen volt a fiunk, írtam is korábban. A háztartás másodlagos volt. Leírtam, hogy babakocsiban, ringatva, férjem mellkasán, mellette ülve/fekve altattuk. Egyszerűen nem volt más választásunk. Vagyis, de lett volna, hogy sír. De én nem bírtam hallgatni. Teljesen kikészített, ha üvöltött szegény. Ez van, ilyen vagyok. Inkább kevesebbet főztem vagy volt, hogy nem is főztem. Volt, hogy a szüleim hoztak kaját, volt hogy étteremből hoztunk, volt, hogy hideget ettem. De az is előfordult, hogy úgy főztem, vasaltam, teregettem, hogy az egyik kezemben volt a fiunk, és aludt a vállamon. Nehéz időszak volt, de túl éltük mindannyian egészségesen. Lehet, hogy néha beleszáradt a kaja a fazékba/rászáradt a késre vagy éppen egy napig több por volt a padlón, de hidegen hagyott. Voltam koleszos pár évet, ott ezerszer rosszabb körülmények között is túltéltünk. :-)
2017. ápr. 22. 23:44
 23/38 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Nekem volt egy folyton uvolto, rosszul alvo babam, uh tapasztalatbol beszelek, aterzem a problémat, de teged en sem ertelek, ne haragudj!!!

Fozz olyat, ami hamar keszen van. A babad az elso! Mellesleg ha elaludt a korodban, attol meg tudod kavargatni az etelt az kb 5 masodperc, aztan visszaulsz vele a kanapera, kenyelembe helyezed magad, es gyonyorkodsz benne ahogy edesen alszik hozzad bujva.

Imadtam ezeket a perceket! :-)

Probald meg, mert fontos hogy aludjon a csoppseg!!!

Olyat is csinaltam, h ha sikerult lefektetnem az agyaba, amihez az kellett h melyen elaltassam, akkor az elso mukkanasara rohantam es ujra alomba ringattam.

Lehet h faraszto, de idovel jobb lesz, hidd el.

2017. ápr. 22. 23:46
 24/38 anonim ***** válasza:
87%

11 vagyok. Persze, a háztartást nekem is vezetnem kell, sajnos helyettem sem csinálja meg senki, a férjem sokáig dolgozik, sőt nekem van egy 5 évesem is a baba mellett, akivel foglalkozni kell. Hidd el, a legritkább az a baba, akit letesznek és alszik. Az elején ezekkel sok idő elmegy, de ez az időszak még a babáról kell, hogy szóljon. Én is olyat főzök hétköznap, ami hamar megvan, elég betolni a sütőbe, azt is két napra, ha nincs idő akkor eszem hideget, na bumm. Nekem is vacak, ha tornyosul a mosatlan, de ez van, az tényleg megvár, részletekben megcsinálom.

Ő is ébred, ha megáll a babakocsi, de ha tolom tovább akkor visszaalszik, 3-4 órát is. Én ilyenkor a nagyobbal játszom, olvasok.

Cserébe, a fiam kialussza magát, kiegyensúlyozott baba, és simán elgagyazászik, amíg pl mosogatok.

2017. ápr. 23. 06:55
 25/38 anonim ***** válasza:
87%
Mikor a pici babák elalszanak, kb 20 perc mire eljutnak a mélyalvás fázisába. Az én kisfiam is ha ebben a fázisban lett letéve azonnal felébredt. Ha kivártam és csak utána tettem ágyba mikor már nem mocorog, nem mozog a szeme aludt. Kb 2.5-3 hónapos kora kózött tudtam arra szoktatni, hogy ha korábban leteszem és simogatom akkor is alszik nyugodtan. Próbáld szerintem meg, hogy kicsit többet vársz a letevés előtt, hátha úgy aludna az ágyban.
2017. ápr. 23. 07:22
 26/38 anonim ***** válasza:
47%

Azért sír, mert a te testi közelségedre vágyik!

Kap tápszert, cumi be, gyerek a kiságyba és aludjon. Komolyan mondom, hogy rossz volt olvasni. :(

Az én kisbabám 8 hetes. Van két nagy tesó is. És el nem tudom képzelni, hogy ilyen ridegtartásban legyen a kisbabám.

Enyémke nem sír. Eleinte fürdés és pelenkázás alatt, de egy ideje akkor is csak abban az esetben nyekereg, ha nagyon éhes és türelmetlen.

Enyémke szopik. Néha napi 18 órát, vagy 4 órában egyfolytában. Most volt növekedési ugrás, pisilni se jutottam el. A háztartásról annyit, hogy a 8 éves lányom hozott nekem szendvicset. (Imádom is érte!)

De megéri. Mint mondtam, az én babám nem sír. Vigyorog, kalimpál, és a hangját próbálgatja. Nem sokára gügyög. :) Egész nap nyugodt és elégedett.

Szintén zenész: este fürdés, szopizás, és alszik 4-5 órát. Aztán reggel 7-ig többször szopizik. Szóval részletekben alszok 6 órát. Egyébként nem vagyok fáradt, és én is jól bírom. :)

Egyrészt: tojok a házimunkára. Még pár hónap, és sokkal könnyebb lesz. Illetve tudja az egész család, hogy ez a 4 hónap erről szól.

Ha véletlenül alszik nappal fél órát, összedobok egy gyors ebédet. Vagy bedobok egy mosást. Mivel engem is zavar, hogy szalad a lakás. :)

De: most számold össze: Enyémke napi 18-20 órát is testközelben lehet, ha erre van igénye. Ha nem a mellemen lóg, akkor apám alszik, vagy az egyik tesó babusgatja. Esetleg összebújva alszunk.

Nálatok hány óra az, amit testközelben tölt?

Ezért sír. Ez hiányzik neki.

Olvass utána, mi az a negyedik trimeszter!

Hidd el, ha most nem is könnyű, és végtelennek tűnik is: nem az. Egy pár hét és már lesz időd mindenre. :)

Egyébként: ha most nem bírsz a háztartással, mi lesz veled munka és gyerek mellett?

2017. ápr. 23. 09:50
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Ez a időszak ilyen. Az én babám is úgy aludt, hogy rajtunk, vagy a babakocsiban, ha mozgott. Pont letojtam magasról a háztartást, csak aludjon a gyerekem. Ha kellett, akkor 2órát feküdtem mozdulatlanul, csak ne ébredjen fel! Vegyél hordozókendőt és kösd magadra. Akkor tudsz közben főzni. Főzz egyszerű egytálételeket két napra. Most semmi sem lehet fontosabb, mint a babád!! Ha kell akkor sétálj vele 2-3 óra hosszát is, ha a babakocsiban elaludt! Csak a te közelségedre vágyik, rád van szüksége. Én nem tartottam soha fontosabbnak semmilyen házimunkàt a gyerekemnél. Minden megvár. De a babád pillanatok alatt felnő, nem sokáig csecsemő, most kell kiélvezni vele minden percet. És nem mellesleg, az idegrendszeri fejlődésének nagyon fontos a sok alvás. Ha ehez az kell, hogy egy kicsit kupi van, hát istenem, nem dől össze a világ!
2017. ápr. 23. 13:20
 28/38 anonim ***** válasza:

Hihetetlen, hogy naponta hány ilyen kérdés van.

Ti hol hallottatok,hogy a gyerekek csak esznek és alszanak? Mert aki mondta, az jól átvágott benneteket...

Háztartás. Az én babám viszonylag jó baba, sokat elvan magának ébren is, 10 hetes. Viszont kezdetektől igény szerint szoptatom és babusgatom, azért lett ilyen. Minden nap van főtt étel (kell a szoptatáshoz a rendes étkezés), hetente többször porszívózok, mindig van apának vasalt inge. Pont a múltkor számoltam, hogy ez naponta kb 2 óra összvissz.

Másik 22 a gyerekem és a férjemé.

Alvás. Mivel szoptatok, az nem 5 perc éjjel, így kb 5-6 órát alszom naponta kétórás szakaszokban. Ha nem ébred, csak négy óra múlva, nagyon kipihenni vagyok. Ráálltam erre, és jól vagyok, jól bírom.

És nem én vagyok a szuperanya, az anyák többsége ilyen. A legfontosabb a baba, mert most alakítjuk ki a jövőbeli életét azzal, hogy mit tapasztal,mennyire számíthat ránk és az apjára.

2017. ápr. 24. 01:46
 29/38 A kérdező kommentje:

Sokat gondolkoztam, hogy válaszoljak-e, mert valószínűleg teljesen felesleges lesz, de egyes válaszok rohadtul felcseszték az agyamat. Nem elég, hogy van egy üvöltő gyerekem, és tanácsot kérek, hogy mit tehetnék, még le is vagyok szaranyázva. Normálisak vagytok? Szóval azok elmennek a tudják-hova...

Írtam, hogy az első perctől üvöltős. Mintha a hobbija lenne a bőgés, nagyon sokszor akármit csinálok, bőg. Etetés, megkajált, ahogy kiveszem a cumisüveget a szájából, üvölt. Leteszem kiságyba, hogy nézegesse az ágya feletti forgó bigyuszt, fél percig nézi, majd üvölt.

Tápszer: az első hetekben csak szoptattam, ugyanúgy üvöltött. Nem 3 óránként, hanem amikor kérte, mivel 4 perc után bealudt a cicin. Nem hízott eleget, kiderült, hogy nagyon bénán szopizik, védőnő az mondta, kell a tápszerezés, mert nem eszik eleget. Fejtem és adtam neki, de így is egyre kevesebb lett a tejem, és végül már elapadt. De inkább egyen tápszert, ha így növekszik.

Babakocsi: tegnap másfél órát sétáltunk, abból 10 percet aludt benne. Beértünk vele, azonnali standard sírás.

Cumi: nálunk életmentő dolog volt. Ha csak azzal tudom elérni, hogy akár felvéve, karban babusgatva nem sír, akkor igenis adok neki cumit, nem kell szörnyülködni. Sokszor úgy is csak üvölt, ha karban van. Ha kombinálom cumival, addig csend van, amíg ki nem esik.

Háztartás: "örülök", hogy a legtöbbetek ezen a szón ennyire fenn tudott akadni. Nem, nem csinálok 3 fogásos menüt, a lényeg, hogy gyorsan kész legyen. Férjem nem tud munkahelyen meleget enni, rendelést nem bírnánk anyagilag, így muszáj vagyok főzni, és azt is részletekben csinálom. A nyers húsos edényeket, vágódeszkát meg akkor se fogom rohasztani a mosogatóban estig, amíd férjem hazaér. Minden mást én is leszarok, ezen kívül egészen mocskos minden az eredeti állapotához képest.

Alvás: megvárom, hogy mélyebben aludjon, tegnap 1 órája aludt már rajtam ,amikor le kellett raknom, mert pisilnem kellett (jajj, de tudom, lesz majd szuperanya, aki beírja, hogy bizony, ő katétert rakatott fel, hogy ezzel se legyen gondja) és így is 5 perc után fent volt. Utána visszaaltattam, aludt még egy órát. Aztán 10-kor aludt még este éjfélig. Valamiért kipattan a szeme.

Akinek kiegyensúlyozott a babája és elvan magában, az örüljön. Az enyém nem ilyen, és kurv**ra megterhelő. Főleg idegileg. És nem gondoltam azt hogy csak aludni meg enni fog, de azt sem hogy 24 órából majd 18-at végigüvölt.

2017. ápr. 24. 08:38
 30/38 A kérdező kommentje:
Ja és arra jutottam, hogy gyereekorvos mondja meg, mit tudok csinálni, adjon valahova beutalót. Hátha kiderül, hogy mi a baj.
2017. ápr. 24. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!